X

Spataderen

88

Gebaseerd op 94 ervaringen

Spataderen of varices,  zoals ze ook wel worden genoemd, kunnen op heel veel plaatsen in het lichaam ontstaan. Bijvoorbeeld in de slokdarm of de armen. Ook aambeien zijn eigenlijk gewoon spataderen; zo noemen we ze als ze in de endeldarm zitten.

We beperken ons even tot alleen de benen.

Zichtbaar als verdikte, kronkelige en vaak blauw verkleurde bloedvaten.  Want het zijn aders waar de rek uit is, waardoor ze zijn gaan kronkelen; van spatten is eigenlijk helemaal geen sprake. Ze ontstaan doordat de klepjes in de aderen niet meer optimaal functioneren. Die moeten ervoor zorgen dat het bloed vanuit uw benen weer richting uw hart wordt gepompt. Slecht werkende klepjes veroorzaken stuwing en een verhoogde druk in de aderen met verwijding van de bloedvaten tot gevolg.


Spataderen zijn overigens niet alleen onprettig voor het aanzicht, maar kunnen in sommige gevallen ook medische klachten geven. Zoals pijn, jeuk en een vermoeid gevoel in uw benen. Doordat de afvoer van afvalstoffen vermindert, kan het in extreme gevallen zelfs leiden tot een teveel aan vocht in de benen, met eczeem en een ‘open been’ tot gevolg.

Laatste reviews

Bekijk alle (96)

Helder Kliniek Hilversum Spataderen Review door Marja
28 juni 2016

10

Het was een snelle en effectieve behandeling, voordat ik het wist, stond ik weer... ...

Polikliniek De Blaak Spataderen Review door Mw
27 september 2015

84

Op hele korte termijn een afspraak kunnen maken in Tilburg. Prettig en persoonlijk... ...

Helder Kliniek Hilversum Spataderen Review door Myriam
24 augustus 2015

95

Nog net voor de zomervakantie behandeld aan de spataderen aan mijn beide benen, omdat... ...

Meer ervaringen lezen?

Er zijn nog 96 Spataderen ervaringen