X

Spataderen

88

Gebaseerd op 95 ervaringen

Spataderen of varices,  zoals ze ook wel worden genoemd, kunnen op heel veel plaatsen in het lichaam ontstaan. Bijvoorbeeld in de slokdarm of de armen. Ook aambeien zijn eigenlijk gewoon spataderen; zo noemen we ze als ze in de endeldarm zitten.

We beperken ons even tot alleen de benen.

Zichtbaar als verdikte, kronkelige en vaak blauw verkleurde bloedvaten.  Want het zijn aders waar de rek uit is, waardoor ze zijn gaan kronkelen; van spatten is eigenlijk helemaal geen sprake. Ze ontstaan doordat de klepjes in de aderen niet meer optimaal functioneren. Die moeten ervoor zorgen dat het bloed vanuit uw benen weer richting uw hart wordt gepompt. Slecht werkende klepjes veroorzaken stuwing en een verhoogde druk in de aderen met verwijding van de bloedvaten tot gevolg.


Spataderen zijn overigens niet alleen onprettig voor het aanzicht, maar kunnen in sommige gevallen ook medische klachten geven. Zoals pijn, jeuk en een vermoeid gevoel in uw benen. Doordat de afvoer van afvalstoffen vermindert, kan het in extreme gevallen zelfs leiden tot een teveel aan vocht in de benen, met eczeem en een ‘open been’ tot gevolg.

Laatste reviews

Bekijk alle (99)

Centrum Oosterwal, locatie Alkmaar Spataderen Review door Karel
18 november 2016

10

Open en duidelijke informatie over de behandelwijze. Behandeling op een relaxte... ...

Polikliniek De Blaak Spataderen Review door Okan
26 september 2016

94

Uitstekende polikliniek met leuke medewerkers. Professioneel en toch gezellig... ...

Medisch Centrum Waalre Spataderen Review door Bianca
18 september 2016

75

Alles scoort een plus echter de declaraties bij de zorgverzekeraar zijn absurd hoog!... ...

Meer ervaringen lezen?

Er zijn nog 99 Spataderen ervaringen