Terug naar menu
of
Terug naar menu
Terug naar menu
Terug naar menu

Registreren

  • Je gegevens behandelen we uiteraard vertrouwelijk
  • Aanmelden is zo gepiept
  • Gesteld op privacy?
    bepaal zelf de instellingen
Aanmelden met Facebook

We posten nooit op je timeline zonder toestemming.

of

Registreer met je e-mailadres

Registreer met je email

Heb je al een account? inloggen

Terug naar menu

Geboortedatum

Naar vorige tab

X
img

Botox

91

Gebaseerd op 8 ervaringen

Botox (botuline toxine) is een veelgebruikte spierontspanner. De stof is in korte tijd zeer populair geworden. Toch hoor je soms wel ook wat negatieve geluiden. Bijvoorbeeld dat een gezicht er uitdrukkingsloos door gaat uitzien.

Wanneer botox op de juiste manier wordt gebruikt, geeft het een zachtere natuurlijke gelaatsuitdrukking. Alleen de ingespoten spieren gaan minder samentrekken, al de andere gelaatsspieren blijven ongewijzigd. De normale gezichtsuitdrukking blijft in dat geval behouden. 

Botox is middel dat gebruikt wordt om rimpels tegen te gaan. Botox is geen filler maar een stof die de mimische spieren verslapt, waardoor rimpels minder zichtbaar worden.

Spierverslapping

Botox (botuline toxine) is een gif van de bacterie clostridium botulinum. Het gif wordt, gemengd met eiwit, in minuscule hoeveelheden gebruikt voor medische doeleinden.

 

In de neurologie, oogheelkunde en KNO-geneeskunde gebruiken artsen al jaren botox om spastische spieren te verslappen. Sedert midden jaren negentig zijn de plastisch chirurgen het middel ook gaan toepassen voor cosmetische doeleinden.

Zo zorgt botox namelijk voor een blokkering van de overdracht van neurotransmitters. Dzt zijn stoffen die ervoor zorgen dat het signaal van de zenuw wordt overgebracht op de spier.

Vooral de horizontale rimpels in het voorhoofd, de rimpels tussen de wenkbrauwen en naast de ogen (de welbekende kraaienpootjes) worden ermee verzacht of verdwijnen helemaal.

Rimpels die zijn ontstaan door een slapper wordende huid of door frequente blootstelling aan de zon kunnen niet met botox behandeld worden. Daarvoor moet een injectable worden gebruikt, die bestaat uit een biologisch afbreekbare gel op basis van hyaluronzuur.

Lokale behandeling

Een verdoving is bij deze behandeling niet nodig. De arts spuit Botox met een hele fijne injectienaald rechtstreeks in de spier. Het middel stopt de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren. Lees meer over wat is botox >

Omdat er geen signalen meer naar de spier worden overgebracht, veroorzaakt dit een verlamming. Het is een zeer lokale behandeling en heeft dus geen effect op de rest van het lichaam.

De totale behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Je krijgt het beste resultaat als je de ingespoten spier na de behandeling veel 'gebruikt'. Pas na een paar dagen is het effect zichtbaar en na ongeveer twee weken is het optimaal. Botox werkt ongeveer vier maanden.

Wil je de mimische spieren blijvend 'lamleggen'? In dat geval zul je de behandeling telkens moeten herhalen. Hoe vaker je het middel dan gebruikt, hoe langer het effectief blijft. Soms wel tot zes maanden.

Laatste reviews

Bekijk alle (616)

The Body Clinic Amsterdam Botox Review door Sonja
8 oktober 2015

95

Ik ben proffesioneel model dus bij mij is het erg belangrijk dat dit subtiel gedaan word. Ik ben erg blij met Bart en zijn... ...

The Body Clinic Duiven Botox Review door Lisanne
8 oktober 2015

85

Al sinds mijn 20ste heb ik vrij diepe rimpels in mijn voorhoofd. Nu heb ik deze vorige week laten behandelen met botox. Eerst zag... ...

Amstelzijde Kliniek Botox Review door A.S.
8 oktober 2015

10

Zeer sympathetisch en deskundig arts. Ik kom hier vaak voor botuline (Azzalure) correctie van restverschijnselen (sykenesis) van... ...

Meer ervaringen lezen?

Er zijn nog 616 Botox ervaringen

Botox klinieken in de buurt