X
img

Botox

88

Gebaseerd op 576 ervaringen

Botox(botuline toxine) is een veelgebruikte spierontspanner. De stof is in korte tijd zeer populair geworden. Toch hoor je soms wel ook wat negatieve geluiden. Bijvoorbeeld dat een gezicht er uitdrukkingsloos door gaat uitzien.

Wanneer botox op de juiste manier wordt gebruikt, geeft het een zachtere natuurlijke gelaatsuitdrukking. Alleen de ingespoten spieren gaan minder samentrekken, al de andere gelaatsspieren blijven ongewijzigd. De normale gezichtsuitdrukking blijft in dat geval behouden. 

Botox is middel dat gebruikt wordt om rimpels tegen te gaan. Botox is geen filler maar een stof die de mimische spieren verslapt, waardoor rimpels minder zichtbaar worden.

Spierverslapping

Botox(botuline toxine)is een gif van de bacterie clostridium botulinum. Het gif wordt, gemengd met eiwit, in minuscule hoeveelheden gebruikt voor medische doeleinden.

 

In de neurologie, oogheelkunde en KNO-geneeskunde gebruiken artsen al jaren botox om spastische spieren te verslappen. Sedert midden jaren negentig zijn de plastisch chirurgen het middel ook gaan toepassen voor cosmetische doeleinden.

Zo zorgt botox namelijk voor een blokkering van de overdracht van neurotransmitters. Dzt zijn stoffen die ervoor zorgen dat het signaal van de zenuw wordt overgebracht op de spier.

Vooral de horizontale rimpels in het voorhoofd, de rimpels tussen de wenkbrauwen en naast de ogen(de welbekende kraaienpootjes)worden ermee verzacht of verdwijnen helemaal.

Rimpels die zijn ontstaan door een slapper wordende huid of door frequente blootstelling aan de zon kunnen niet met botox behandeld worden. Daarvoor moet een injectable worden gebruikt, die bestaat uit een biologisch afbreekbare gel op basis van hyaluronzuur.

Lokale behandeling

Een verdoving is bij deze behandeling niet nodig. De arts spuit Botox met een hele fijne injectienaald rechtstreeks in de spier. Het middel stopt de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren. Lees meer over wat is botox >

Omdat er geen signalen meer naar de spier worden overgebracht, veroorzaakt dit een verlamming. Het is een zeer lokale behandeling en heeft dus geen effect op de rest van het lichaam.

De totale behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Je krijgt het beste resultaat als je de ingespoten spier na de behandeling veel 'gebruikt'. Pas na een paar dagen is het effect zichtbaar en na ongeveer twee weken is het optimaal. Botox werkt ongeveer vier maanden.

Wil je de mimische spieren blijvend 'lamleggen'? In dat geval zul je de behandeling telkens moeten herhalen. Hoe vaker je het middel dan gebruikt, hoe langer het effectief blijft. Soms wel tot zes maanden.

Laatste reviews

Bekijk alle (576)

Betaalbaar mooier Botox Review door Sarah
26 augustus 2015

10

Voor mijn verjaardag een botox behandeling cadeau gegeven aan mezelf. Was de eerste keer. Dokter Avi Roopram heeft me heel goed... ...

Mozart Kliniek Botox Review door Frits
25 augustus 2015

10

Consult is prima verlopen nu voor de 3e keer geweest, uitstekend advies voor deze Mannelijke cosmetische behandeling voor het... ...

The Body Clinic Amsterdam Botox Review door Julia
25 augustus 2015

90

De arts monique stelde my erg op mijn gemak en het viel allemaal eigenlijk wel heel erg mee. De kliniek zelf ziet er ook netjes,... ...

Meer ervaringen lezen?

Er zijn nog 576 Botox ervaringen

Botox klinieken in de buurt