X
img

Liposuctie

86

Gebaseerd op 229 ervaringen

Liposuctie en liposculpture(=liposculptuur). Deze termen worden gebruikt worden voor de behandeling waarbij hardnekkige vetophopingen worden verwijderd en is nogal eens verwarrend.  Het is de verzamelnaam voor alle technieken waarbij storende vetophopingen worden verwijderd("lipo" betekent "vet").

 

Liposuctie betekent letterlijk "(weg)zuigen van vet".

Toen deze techniek zo'n dertig jaar geleden voor het eerst werd toegepast werd gebruik gemaakt van grote zuigbuizen die tijdens een algehele narcose werden ingebracht en met behulp van een vacuüm pomp het diep gelegen vet wegzogen.

Hier zaten vele nadelen aan. De resultaten waren zeker niet optimaal en er waren behoorlijke risico's aan verbonden. Zo was de kans groot dat het omliggende bindweefsel, de bloedvaten of de zenuwen werden aangetast.

 

Tegenwoordig zijn de meeste technieken die toegepast worden bij liposculptuur nog steeds gebaseerd op het principe van liposuctie. Daarom worden deze begrippen vandaag de dag nog steeds door elkaar heen gebruikt. Echter, de technieken voor het wegzuigen van vet zijn de laatste jaren sterk verbeterd. Hierdoor zijn niet alleen de resultaten veel beter geworden, maar zijn tevens de risico's aanzienlijk verminderd.

 

Tegenwoordig gebruikt men veel dunnere zuigbuisjes en zijn er methoden ontwikkeld om het vet eerst los te weken, alvorens het wordt weggezogen. Daardoor behoeft de zuigkracht niet meer zo sterk te zijn als vroeger zodat de kans op beschadiging van bindweefsel, bloedvaten en zenuwen veel geringer is geworden. Bovendien kan de plastisch chirurg veel nauwkeuriger te werk gaan zodat het resultaat zo optimaal mogelijk wordt. Het minder diep gelegen vet kan nu ook worden verwijderd waardoor bovendien de huid na de behandeling beter aan gaat sluiten op de onderliggende weefsellagen hetgeen een veel mooier en regelmatiger resultaat geeft. Tevens komen nu ook andere plekken zoals de kin of de knieholte in aanmerking voor een behandeling. Omdat de behandeling veel minder ingrijpend is geworden kan deze nu vaak onder plaatselijke verdoving worden gedaan wat ook een groot voordeel is ten opzichte van de algehele narcose.    

 

Geleidelijk aan maakt de term "liposuctie" momenteel steeds meer plaats voor de term "liposculptuur"

Laatste reviews

Bekijk alle (229)

Clinique Dr. Don Liposuctie Review door Linda
24 juli 2015

10

10+voor de arts en iedereen er om heen! Het gaat niet om het ''make me beautifull'' maar het gaat om het ''make me feel good'' en... ...

Clinique Dr. Don Liposuctie Review door R
22 juli 2015

10

Goede ervaring: chirurg dr. Don zeer sympathiek, stelt persoon gerust en is eerlijk. Voor een volgende keer kom ik hier zeker... ...

BCAS Kliniek Brussels Centre for Aesthetic Surgery Liposuctie Review door Marie
21 juli 2015

10

Na lang wikken en wegen heb ik besloten om iets aan mijn figuur te laten doen. Na 3 kinderen en de jaren die daarop volgden(ben... ...

Meer ervaringen lezen?

Er zijn nog 229 Liposuctie ervaringen

Liposuctie klinieken in de buurt