X
img

Ooglidcorrectie

89

Gebaseerd op 785 ervaringen

Een vermoeid uiterlijk, een sombere blik. Het zijn veelgehoorde klachten van mensen die een ooglidcorrectie overwegen. Bij deze ingreep wordt een teveel aan huid en ander weefsel weggenomen, en ook kan de vorm van het oog verfraaid worden. Zo krijg je de frisse oogopslag van vroeger terug.

Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep, maar vraagt veel deskundigheid van de arts. Die moet namelijk goed kunnen inschatten hoe je ogen er na de ingreep uit zullen gaan zien.

Voor de correctie van hangende oogleden kies je voor een bovenooglidcorrectie en voor het aanpakken van wallen een onderooglidcorrectie.

Bij iedereen verslapt de huid rondom de ogen bij het ouder worden, dit is een natuurlijk verouderingsproces van het lichaam. De elastische bindweefselvezels verminderen, zodat de huid haar strakheid en elasticiteit verliest, losraakt van de onderlaag en gaat hangen. Dit gebeurt bij de één wat eerder dan de andere. Erfelijke aanleg zorgt ervoor dat er ook mensen van in de 30 de ingreep ondergaan. 

Ingreep

Een ooglidcorrectie is een kleine ingreep die vaak onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd. De behandeling duurt vaak niet langer dan 45 minuten. Ongeveer 6 weken na de ingreep krijg je een indruk van het resultaat. Het duurt 3 tot 6 maanden tot het volledige resultaat zichtbaar is. 

 

Ooglidcorreties worden steeds vaker uitgevoerd mede omdat het een relatief simpele ingreep is.

 

Lees meer over keurmerken of zoek direct een kliniek.

Laatste reviews

Bekijk alle (787)

Clinique Dr. Don Ooglidcorrectie Review door Paul
2 juli 2015

10

In 1 woord: geweldig! Erg blij met het resultaat. Geen littekens, snel herstel en tijdens de behandeling heerlijk in de watten... ...

Kliniek Laurium Ooglidcorrectie Review door Irma
30 juni 2015

98

Ik ben heel blij dat ik de stap heb genomen. Eén van mijn grootste klachten was het heftig tranen van mijn ogen. Als je op... ...

Bloemingdael plastische chirurgie Ooglidcorrectie Review door Carol
28 juni 2015

10

Een collega adviseerde mij om voor een intakegesprek naar kliniek Bloemingdael te gaan toen zij hoorde dat ik een ooglidcorrectie... ...

Meer ervaringen lezen?

Er zijn nog 787 Ooglidcorrectie ervaringen

Ooglidcorrectie klinieken in de buurt