Ervaring bij Allurion Kliniek

Beoordeling Maagballon

81

“Hartstikke tevreden!”

Na de zomervakantie besloten om nu Echt iets te doen aan mijn gewicht. (Op dat moment 92 kg, BMI 29) In het verleden weleens afval pogingen ondernomen, met wisselend succes. Maar de laatste jaren lukte het hooguit om een paar kg af te vallen gevolgd door dubbel en dwars er weer bij. Ik was op zoek naar een duurzame manier om af te vallen. Geen dieet, maar een onderliggend probleem(?) aanpakken waardoor ik toch steeds te zwaar werd en bleef. Ik heb vooraf uitgebreid onderzoek gedaan naar de techniek van allurion. Vooral het idee dat ze echt samen met je willen gaan kijken waar "het probleem" zit en daar op in te gaan sprak me aan. De ballon zou enkel een hulpmiddel zijn en geen wonderpil. Het ging me echt om het gehele traject er om heen, waarbij de ballon zou helpen met een soort "reset"...
Het resultaat heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik ben in totaal 18kg kwijt, en heb nu een BMI van 23.5. En dat in een periode van net ietsje meer dan 4 maanden.
De ballon doorslikken vond ik zeker niet fijn (heb een vrij sterk kokhalsreflex) en dat draadje aan het eind ook echt niet chill, maar al met al viel dat mee. Die dag ging alles nog wel ok. De dagen die volgden waren als een flinke buikgriep. Heb een dag of 5 buikkrampen gehad. Maar de rest van de weken absoluut geen enkele last. Ik voelde de ballon wel, maar voelde juist prettig, absoluut geen pijn of ongemak! Die eerste weken vlogen de kilo's er werkelijk af. De eerste maand al bijna 10 kilo. Het grote voordeel van de ballon was dat ik geen trek meer had tussendoor, en wel echt kon genieten van mijn normale maaltijden. Op advies van mijn coach Kim at ik vanaf dat moment lekkere romige volle kwark en als lunch een goede plak ambachtelijk brood met volvette kaas. Niks geen dieet dus! Juist gewone volwaardige producten, maar daar dan wel echt van genieten! Minder eten, maar wel beter (en lekkerder!). Je hebt geen behoefte meer aan snaaien en een tweede keer s avonds opscheppen is ook niet meer nodig (of nog even uit de pan eten als je aan het opruimen bent). Dat is echt waar de ballon in het begin bij helpt.
Halverwege was ik heel erg bang dat ik zou terug vallen op het moment dat de ballon mijn lichaam zou verlaten. Hier heb ik uitgebreid over gesproken, en dit blijkt een veelvoorkomende twijfel te zijn. Nergens voor nodig! Het programma /begeleiding is zo opgesteld dat je echt leert om je dagelijkse routines aan te passen, en als die eenmaal in je systeem zitten voegt de ballon eigenlijk helemaal niets meer toe. Het voelt alleen als een soort veiligheidsmiddel, een soort zwemband of zo, maar in werkelijk voel ik helemaal geen verschil nu de ballon er uit is. Ik heb niet ineens meer trek. Mijn eetpatroon is aanzienlijk anders, en als ik nog eens uit de bocht vlieg (en dat gebeurd echt nog wel) dan pak ik daarna de draad gewoon weer op. Het is heel prettig om te merken dat dat helemaal niet hoeft te betekenen dat je hele afval-traject dan voor niets is geweest. Ik heb de 80-20 regel omarmt en geniet dus nog 100% van een feestje of borrelmomenten met vrienden, maar nu ga ik de volgende dag gewoon weer door met waar ik gebleven was, en blijf ik nog steeds afvallen.
Naast het aanpassen van mijn eetpatroon heeft het zetten van 10.000 stappen per dag mij ook enorm geholpen. (ten minste dat denk ik, ik weet natuurlijk niet wat er was gebeurd als ik die stappen niet gezet had) Op een gewone dag zet ik zon 4000-5000 stappen. Elke avond plus ik dat op naar 10.000. Als ik het een dag een keer heb gemist haal ik het een andere dag in. Ik heb een loopband thuis (NB: die haal je voor een vriendelijk prijsje op marktplaats), want in de donkere dagen buiten lopen had ik weinig trek in. Maar met een netflix serie is het zo gedaan, en of je nou op de bank tv kijkt of je bent aan het lopen... Das een kleine investering! Verder doe ik geen andere sport! (wil ik nu wel gaan oppakken, want de volgende wens nu ik een normaal gewicht heb is natuurlijk om ook nog wat strakker te worden ;-) )
Voor mij was de begeleiding perfect. Niet te veel niet te weinig. Ik zou me kunnen voorstellen dat als het bij iemand minder makkelijk gaat dat de begeleiding er dan een tandje bij zou moeten, maar ik weet zeker dat Kim dat ook zou doen. In mijn beleving is ze oprecht geinteresseerd, en het contact moment om de week gaf voor mij een stok achter de deur. Dat iemand echt met je mee kijkt en mee denkt. Dat iemand het dus ook merkt als je bent afgevallen, en ook als je zou stagneren. Dr. Aarts heb ik alleen in het begin gesproken. Halverwege nog een keer appje gehad van Annemarie. Meer was ook niet nodig geweest denk ik. Nogmaals, als het traject moeizamer verloopt zou intensiever contact misschien goed zijn. Het contact met mijn coach was telefonisch. Voor mij was dat prima (ook makkelijker te plannen), maar ik kan me ook voorstellen dat voor sommige mensen een fysiek contact, of facetime prettiger zou zijn. (ik weet niet of dat mogelijk is - heb er nooit naar geinformeerd omdat ik dit helemaal prima vond)
Nogmaals, voor mij heeft dit traject een geweldige verandering te weeg gebracht. Ik zou het iedereen aanraden!
Succes!!
Groetjes!

A
Anonieme gebruiker

Kliniek: Allurion Kliniek

Specialist: Edo Aarts (Bariatrisch chirurg.)

Behandeling: Maagballon

Beoordeling verschillende onderdelen

  • 9,0Telefonische bereikbaarheid
  • 9,0Klantvriendelijkheid
  • 8,0Het consultgesprek
  • 8,0Deskundigheid medische staf
  • 8,0De behandeling
  • 8,0Persoonlijke service
Anonieme gebruiker beveelt deze kliniek aan

19 januari 2022

Vergelijkbare beoordelingen van Allurion Kliniek

10
15 maart 2022 Maagballon
“ Erg goede en positieve ervaring ” Anonieme gebruiker

Als ik telefonisch contact had, werd ik duidelijk en keurig te woord gestaan. De vrijblijvende intake met dr. Aarts was prettig én eerlijk. Je kunt…

76
23 augustus 2021 Maagballon
“ Als je kilo’s kwijt wilt en niets lukt, gewoon doen! ” Wendy

Zeer tevreden, het hele traject goed begeleid en zo blij met het resultaat!

87
16 maart 2021 Maagballon
“ Gewenst resultaat behaald ” Anonieme gebruiker

Goede begeleiding door dr. Edo Aarts en voedingscoach Josee stond altijd klaar met deskundig advies en begeleiding. 15 KG afgevallen en leefstijl…