Maagballon

79

Gebaseerd op 21 ervaringen

Overgewicht kwijtraken of proberen af te slanken door het gebruik van bijvoorbeeld pillen, een dieet, sonja bakkeren of sporten brengt niet altijd per definitie het gewenste resultaat. Vaak is het het doel dat bereikt is niet blijvend en ben je na een tijdje weer terug op het oude gewicht.

 

Een maagverkleining met behulp van een maagballon is een oplossing. Voor mensen met een extreem overgewicht kan een operatie waarbij de maag wordt verkleind een oplossing bieden. Niet iedereen komt hiervoor in aanmerking. Informeer bij de kliniek of vraag een consult aan als je er zeker wilt zijn of je voor maagballon in aanmerking komt.

Kunnen we je helpen?

Gebruik onderstaande buttons indien je direct opzoek bent naar een kliniek of direct maagballon ervaringen wilt lezen

Bekijk de reviews Bekijk de klinieken

Met een maagballon kunnen in korte tijd goede resultaten geboekt worden. Gemiddeld verliezen zowel mannen als vrouwen 20% van hun gewicht. In tegenstelling tot een maagband is het plaatsen van een maagballon geen operatieve ingreep,  het gebeurt poliklinisch en duurt ongeveer een half uur.  Plaatsing gebeurt via de mond en de slokdarm waarna hij met lucht of water wordt gevuld.

Na de behandeling

Na de behandeling kun je gedurende 2 - 3 dagen flink misselijk zijn en pijnklachten hebben. Het lichaam heeft ongeveer 10 dagen nodig om zich aan te passen en gedurende deze tijd moet je het rustig aan doen. Daarna kun je weer alles doen wat je gewend was.

 

De maagballon drijft als het ware in de maag en zorgt voor een vol gevoel. Belangrijk is wel dat voor een goed resultaat voldoende lichaamsbeweging essentieel is. Ook nauwgezet volgen van de door de diëtiste verstrekte adviezen is hierbij van groot belang.

 

Na maximaal 6 maanden wordt de maagballon verwijderd. Inmiddels heb je je eetgewoonten en leefpatroon zodanig kunnen aanpassen, dat je gewicht stabiel zal blijven.

Laatste reviews

Bekijk alle (21)

Boerhaave Medisch Centrum Maagballon Review door Anonieme gebruiker
24 november 2017

10

Voor een maagballon heb ik een eerste afspraak ingepland in Bilthoven (Bergman...

Bergman Clinics Bilthoven Maagballon Review door Anonieme gebruiker
24 november 2017

29

Voor een maagballon heb ik een eerste afspraak ingepland in Bilthoven (Bergman...

Boerhaave Medisch Centrum Maagballon Review door Omar
14 juni 2017

93

Duidelijkheid over de afspraken en verwachtingen. Vriendelijk ontvangst en...

Meer ervaringen lezen?

Er zijn nog 21 Maagballon ervaringen