X
img

Maagballon

85

Gebaseerd op 14 ervaringen

Overgewicht kwijtraken of proberen af te slanken door het gebruik van bijvoorbeeld pillen, een dieet, sonja bakkeren of sporten brengt niet altijd per definitie het gewenste resultaat. Vaak is het het doel dat bereikt is niet blijvend en ben je na een tijdje weer terug op het oude gewicht.

 

Een maagverkleining met behulp van een maagballon is een oplossing. Voor mensen met een extreem overgewicht kan een operatie waarbij de maag wordt verkleind een oplossing bieden. Niet iedereen komt hiervoor in aanmerking. Informeer bij de kliniek of vraag een consult aan als je er zeker wilt zijn of je voor maagballon in aanmerking komt.

Met een maagballon kunnen in korte tijd goede resultaten geboekt worden. Gemiddeld verliezen zowel mannen als vrouwen 20% van hun gewicht. In tegenstelling tot een maagband is het plaatsen van een maagballon geen operatieve ingreep,  het gebeurt poliklinisch en duurt ongeveer een half uur.  Plaatsing gebeurt via de mond en de slokdarm waarna hij met lucht of water wordt gevuld.

Na de behandeling

Na de behandeling kun je gedurende 2 - 3 dagen flink misselijk zijn en pijnklachten hebben. Het lichaam heeft ongeveer 10 dagen nodig om zich aan te passen en gedurende deze tijd moet je het rustig aan doen. Daarna kun je weer alles doen wat je gewend was.

 

De maagballon drijft als het ware in de maag en zorgt voor een vol gevoel. Belangrijk is wel dat voor een goed resultaat voldoende lichaamsbeweging essentieel is. Ook nauwgezet volgen van de door de diëtiste verstrekte adviezen is hierbij van groot belang.

 

Na maximaal 6 maanden wordt de maagballon verwijderd. Inmiddels heb je je eetgewoonten en leefpatroon zodanig kunnen aanpassen, dat je gewicht stabiel zal blijven.

Laatste reviews

Bekijk alle (15)

Praktijk Gabriels - Diana Gabriels Maagballon Review door Astrid
17 december 2015

79

De behandeling zelf verliep snel en probleemloos, alleen de eerste drie dagen na behandeling behoorlijk ziek geweest. Wel zonder... ...

Praktijk Gabriels - Diana Gabriels Maagballon Review door Rosalie
1 december 2015

93

In de Kliniek Gabriels zijn de erg vriendelijk en de begeleiding daarna is ook heel goed. Ze bellen je een aantal keer en je kan... ...

Praktijk Gabriels - Diana Gabriels Maagballon Review door Yvonne
27 juli 2015

90

Vorige week is er bij mij een maagband geplaatst. De begeleiding naar de operatie toe was perfect en de follow-up ook. Het is... ...

Meer ervaringen lezen?

Er zijn nog 15 Maagballon ervaringen

Maagballon klinieken in de buurt