Maagballon

Overgewicht kwijtraken of proberen af te slanken door het gebruik van bijvoorbeeld pillen, een dieet, sonja bakkeren of sporten brengt niet altijd per definitie het gewenste resultaat. Vaak is het het doel dat bereikt is niet blijvend en ben je na een tijdje weer terug op het oude gewicht.

Inhoudsopgave

Een maagverkleining met behulp van een maagballon is een oplossing. Voor mensen met een extreem overgewicht kan een operatie waarbij de maag wordt verkleind een oplossing bieden. Niet iedereen komt hiervoor in aanmerking. Informeer bij de kliniek of vraag een consult aan als je er zeker wilt zijn of je voor maagballon in aanmerking komt.

Ervaringen en klinieken

Lees reviews van anderen en vergelijk alle klinieken voor maagballon om de juiste keuze te maken.

Alle maagballon reviews Alle maagballon klinieken

Met een maagballon kunnen in korte tijd goede resultaten geboekt worden. Gemiddeld verliezen zowel mannen als vrouwen 20% van hun gewicht. In tegenstelling tot een maagband is het plaatsen van een maagballon geen operatieve ingreep,  het gebeurt poliklinisch en duurt ongeveer een half uur.  Plaatsing gebeurt via de mond en de slokdarm waarna hij met lucht of water wordt gevuld.

Na de behandeling

Na de behandeling kun je gedurende 2 - 3 dagen flink misselijk zijn en pijnklachten hebben. Het lichaam heeft ongeveer 10 dagen nodig om zich aan te passen en gedurende deze tijd moet je het rustig aan doen. Daarna kun je weer alles doen wat je gewend was.

De maagballon drijft als het ware in de maag en zorgt voor een vol gevoel. Belangrijk is wel dat voor een goed resultaat voldoende lichaamsbeweging essentieel is. Ook nauwgezet volgen van de door de diëtiste verstrekte adviezen is hierbij van groot belang.

Na maximaal 6 maanden wordt de maagballon verwijderd. Inmiddels heb je je eetgewoonten en leefpatroon zodanig kunnen aanpassen, dat je gewicht stabiel zal blijven.

Een maagballon is een aanzienlijke investering. Het is voor veel mensen niet eenvoudig om dat bedrag zo even op tafel te leggen. De kosten kunnen oplopen tot wel € 4.000,- Heb je onvoldoende eigen geld maar wil je de behandeling toch graag ondergaan, dan kun je overwegen om daarvoor een lening af te sluiten.

Voor een financiering van een maagballon bestaan de volgende mogelijkheden:

A) Een regeling bij of via de kliniek zelf.

B) Het afsluiten van een doorlopend krediet of persoonlijke lening.

C) Het verhogen van je hypotheek

Soms wordt door de kliniek de mogelijkheid geboden om gespreid te betalen in termijnen zonder rente te vergoeden. Meestal gaat het echter om regelingen waarbij gedurende een langere periode maandelijks een bedrag moet worden betaald waarin wel rente is inbegrepen. Deze rente kan behoorlijk hoog zijn. Vraag daarom altijd naar het (effectieve) rentetarief dat gehanteerd wordt.

Vanwege het rentetarief kan het lonend zijn om meerdere kredietinstellingen te vergelijken en daarbij ook naar de mogelijkheden voor boetevrij (vervroegd) aflossen te kijken.

Het verhogen van je hypotheek kan ook een goede optie zijn vanwege het feit dat de rente daarop veelal lager is dan bij leningen zonder hypothecaire zekerheid en omdat je de aflossing over een langere periode kunt spreiden of je wellicht zelfs aflossingvrij kunt lenen. Omdat een verhoging van de hypotheek echter meestal gepaard gaat met eenmalige kosten (zoals afsluitprovisie, taxatiekosten en eventueel notariskosten) heeft deze alleen zin als je de verhoging toch al van plan was bijvoorbeeld om een verbouwing aan je huis te financieren.

Bedenk wel dat de rente die je betaalt over een lening om een maagballon te financieren niet aftrekbaar is ook al gaat het om een verhoging van de hypotheek.

In tegenstelling tot een maagband is het plaatsen van een maagballon geen operatieve ingreep, gebeurt poliklinisch en duurt ongeveer een half uurtje.  Een maagballon wordt geplaatst via de mond en de slokdarm waarna hij met lucht of water wordt gevuld.

Om eenvoudig uit te leggen wat een maagballon inhoudt en in welke stappen een operatie verloopt kun je onderstaande animatie bekijken.

Klik op het start icoon om de animatie te starten. Bekijk in alle rust de bijhorende uitleg. Indien je wilt weten of een maagballon voor jouw mogelijk is dan raden we je aan om een intake gesprek bij een kliniek aan te vragen.

Deze animatie wordt je aangeboden door Boerhaave Medisch Centrum

 

Laatste maagballon ervaringen

10
15 september 2022 Maagballon
“ Uitstekende persoonlijke begeleiding ” Ingrid

Aangezien mijn bmi nog steeds te hoog was (36,7) ben ik na een zeer geslaagde 1ste ballon (-24kilo) doorgegaan voor een 2de maagballon. Ik werd heel…

96
15 september 2022 Maagballon
“ Fantastisch! ” Anonieme gebruiker

Plaatsen maag ballon werd heel fijn begeleid en uitgelegd .Weinig klachten na behandeling. Beetje vervelend gevoel twee dagen.

80
01 juli 2022 Maagballon
“ Prima ” Anonieme gebruiker

Plaatsing ballon was vervelend maar zeker niet pijnlijk.