Ervaring bij Allurion Kliniek

Beoordeling Maagballon

91

“Als je alles al geprobeerd hebt, DOEN”

Ik heb zo'n beetje alle dieeten die er bestaan wel geprobeerd, waar ik 10 kilo afviel kwamen er weer 12 bij. Het roer moest om en dus ging ik voor de maagballon. Eerst een online gesprek met Edo Aarts, duidelijke uitleg over wat ik kon verwachten. 10 april was het zover, beetje gespannen ging ik naar de kliniek. Het inslikken van de ballon ging niet heel eenvoudig, maar met de hulp van Edo was het zo gepiept. Vervolgens naar huis, ik wist dat ik misselijk zou kunnen worden. Nou ik ben er behoorlijk ziek van geweest, misselijk, beroerd, alles bij elkaar een dag of 4 flink last gehad. Daarna kon ik weer wat eten en drinken. Niet tegelijkertijd...de maagballon deed zijn werk, ik kon echt weinig eten en drinken. De eerste week was er 3 kilo af. Daarna begonnen de gesprekken met Christel van Spengler. Natuurlijk doet de ballon zijn werk, maar waar ik toch het meeste aan gehad heb en nu nog, zijn de gesprekken die ik met Christel heb gehad. De manier waarop zij heeft uitgelegd hoe het brein werkt in combinatie met voeding was voor mij compleet nieuw. Veel dingen die ze verteld heeft hebben mij nieuwe inzichten gegeven die ik voor de rest van mijn leven meeneem. Daar ben ik haar erg dankbaar voor.
Het resultaat na 15 weken was -12 kilo, daarna was de ballon weg. Dat vond ik best spannend zeker omdat ik 1 week erna op vakantie ging. Waar ik normaal in een vakantie van 2 weken met gemak 3 kilo aankom was ik nu na thuiskomst 1 kilo aangekomen. En beter nog na 5 dagen was die ene kilo er ook weer af.
Nu hoop ik alsnog een paar kilo af te vallen, dat gaat langzaam maar dat is niet erg. Ik eet eigenlijk nauwelijks nog tussendoortjes, en mijn avondeten is een beperkt bordje eten. Daar geniet ik dan bewust van, mijn grootste overwinning na de maagballon is dat eten geen "ding" meer is. Ik geniet van lekker eten en maar hele bewuste keuze's. Daarmee hoop ik voor het einde van het jaar mijn doel te bereiken.
Mocht je twijfelen, het heeft mij veel gebracht, veel meer dan -12 kilo op de weegschaal. Levensgeluk, dat is wat het mij het meest heeft gebracht, ik voel me super goed in mijn lijf en voor mij is dat levensgeluk.

A
Anita

Kliniek: Allurion Kliniek

Specialist: Edo Aarts (Bariatrisch chirurg.)

Behandeling: Maagballon

Beoordeling verschillende onderdelen

  • 10Telefonische bereikbaarheid
  • 10Klantvriendelijkheid
  • 10Het consultgesprek
  • 10Deskundigheid medische staf
  • 8,0De behandeling
  • 10Persoonlijke service
Anita beveelt deze kliniek aan

23 augustus 2021

Vergelijkbare beoordelingen van Allurion Kliniek

10
15 december 2021 Maagballon
“ Perfect ” Anonieme gebruiker

Simpele procedure met een uitstekend resultaat. Zeer goede begeleiding/coaching door Christel van Spengen. Deze begeleiding heb ik naast prettig…

90
18 maart 2021 Maagballon
“ 17 kilo kwijt,goede begeleiding ” Anonieme gebruiker

Goede begeleiding zeer vriendelijk en resultaat behaald . Het doorslikken van de ballon valt mee. Alles goed gegaan.

10
26 augustus 2021 Maagballon
“ Persoonlijke begeleiding ” Anonieme gebruiker

Na lang wikken en wegen (en vooral dat wegen) had ik de stap genomen om contact op te nemen met de kliniek. Vanaf het eerste gesprek werd het voor mij…