Tips: kliniek voor haartransplantatie kiezen

22 mei 2023 | Haartransplantatie

Kale plekken, een terugtrekkende haargrens of haaruitval. Er zijn verschillende redenen om voor een haartransplantatie te kiezen. Niet gek, het haar is namelijk heel bepalend voor het gezicht. Overweeg jij een haartransplantatie? Laat deze dan wel uitvoeren door een ervaren specialist bij een goede kliniek. Daar hebben we tips voor.

Dat het belangrijk is om voor een goede kliniek te kiezen waar je je haartransplantatie wilt laten uitvoeren? Dat hoeven we je niet te vertellen. Je leest deze blog dus je wilt de beste kliniek vinden. En dat is ook niet zo gek, het is tenslotte wel je haar. Tijdens een haartransplantatie worden haren uit je hoofd gehaald op een plek waar ze nog wel zitten. Deze haren worden vervolgens teruggeplaatst op de plek waar je ze wilt hebben. 

Check keurmerken en brancheorganisaties

Aan een keurmerk, certificaat of logo van een brancheorganisatie kun je zien dat een kliniek of specialist voldoet aan de regels van die partij. In Nederland en België zijn die regels vrij streng en kun je er dus vanuit gaan dat een kliniek hierop getest is. Daarnaast kun je een specialist opzoeken in het BIG-register, hierin staan alle medisch professionals in Nederland. Lees hier meer over keurmerken en brancheorganisaties voor plastische en cosmetische chirurgie.

Vergelijk onafhankelijke reviews

Als je slecht werk levert, val je als kliniek bij KiniekErvaringen.nl snel door de mand. Doordat er op de profielpagina van een kliniek alleen echte reviews van echte mensen getoond worden, zie je het ook als er een slechte review is. Dat is goed om te weten. Check ook de voor- en nafoto’s, zo zie je wat je ongeveer kunt verwachten.

Kies je voor een buitenlandse kliniek? Check de regels!

Tegenwoordig is het steeds makkelijker om een cosmetische ingreep in het buitenland te laten doen. Vliegtickets zijn niet meer zo duur als vroeger en dankzij het internet kun je gemakkelijk een pakketreis bieden. In het buitenland is een ingreep vaak goedkoper. Daar is op zich niets mis mee, maar het is wel belangrijk dat je goed checkt hoe het zit met de wettelijke regels en het toezicht daarop in het buitenland. Dit is namelijk niet altijd even streng als in Nederland.

Plan een eerste consult

Tijdens een eerste consult leer je een hoop. Van de specialist over je behandeling, uiteraard, maar ook over de specialist zelf en de kliniek. Geef je ogen en oren goed de kost. Vraag alles wat je wilt. Hoe ervaren de specialist is bijvoorbeeld, hoeveel haartransplantaties heeft hij of zij al gedaan? En kijk om je heen. Ziet de kliniek er hygiënisch uit? Zie je keurmerken of logo’s duidelijk hangen? Zo’n eerste indruk zegt een hoop. 

Je kunt een eerste consult gemakkelijk online inplannen. Zoek een kliniek voor haartransplantaties, vergelijk onafhankelijke reviews en maak een afspraak. Dat heb je zo geregeld. Een eerste afspraak is altijd vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Ben je niet blij met de kliniek of voel je je niet goed bij de specialist? Dan maak je gewoon een afspraak ergens anders.