X
img

Haartransplantatie

89

Gebaseerd op 485 ervaringen

Als er helemaal geen haar meer groeit, is een haartransplantatie de enige natuurlijke mogelijkheid om weer echt haar terug te krijgen. Het is namelijk zo dat zelfs in een vergevorderd stadium van kaalheid bij de man op het achterhoofd een haarrand blijft staan.

Bij mannen begint het met inhammen en de kruin, totdat de bekende haarkrans overblijft. Vrouwen vertonen een diffuus beeld van haaruitval en de hoofdhuid wordt zichtbaar. 

Deze haarkrans is ongevoelig voor dihydrotestosteron, de veroorzaker van erfelijke haaruitval. Tijdens de ingreep worden zogenaamde haarfollikels vanuit deze haarrand naar een kalende plek elders op het hoofd verplaatst. Uit deze haarfollikels groeien vervolgens nieuwe haren die niet meer uit zullen vallen, omdat de haarwortels hun erfelijke eigenschappen behouden en dus ongevoelig blijven voor aantasting van dihydrotestosteron.

 

Haartransplantatie wordt ook steeds vaker bij vrouwen toegepast. Wel dient gezegd te worden dat aan het verwachtingspatroon van vrouwen niet altijd kan worden voldaan. 

Psychische problemen van kaal worden

Kaal worden wordt door veel mannen(en natuurlijk vrouwen)als een groot probleem ervaren. Kaal haar kan ervoor zorgen dat je zelfbeeld en eigenwaarde negatief wordt beïnvloed. Dit kan zorgen voor een verminderd zelfvertrouwen. Bij psychische problemen kun je besluiten om hier wat aan te doen in de vorm van een haartransplantatie. 

Laatste reviews

Bekijk alle (485)

Transhair Haartransplantatie Review door Twan
10 juni 2015

92

In 1e instantie niet goed geadviseerd door dhr. Strouken. Op de dag vd behandeling kreeg ik te horen dat ik te weinig grafts had... ...

Transhair Haartransplantatie Review door Jeroen
31 mei 2015

82

Tijdens de eerste behandeldag had ik F. Neidel als arts en tijdens de tweede behandeldag had ik K. Leonhardt als arts. Beide... ...

Eberson HairClinic Haartransplantatie Review door Huub
28 mei 2015

99

Afgelopen dinsdag en woensdag heb ik een haartransplantatie ondergaan bij Eberson Hairclinic. Ik heb verschillende consulten gehad... ...

Haartransplantatie klinieken in de buurt