X
img

Haartransplantatie

87

Gebaseerd op 458 ervaringen

Als er helemaal geen haar meer groeit, is een haartransplantatie de enige natuurlijke mogelijkheid om weer echt haar terug te krijgen. Het is namelijk zo dat zelfs in een vergevorderd stadium van kaalheid bij de man op het achterhoofd een haarrand blijft staan.

Bij mannen begint het met inhammen en de kruin, totdat de bekende haarkrans overblijft. Vrouwen vertonen een diffuus beeld van haaruitval en de hoofdhuid wordt zichtbaar. 

Deze haarkrans is ongevoelig voor dihydrotestosteron, de veroorzaker van erfelijke haaruitval. Tijdens de ingreep worden zogenaamde haarfollikels vanuit deze haarrand naar een kalende plek elders op het hoofd verplaatst. Uit deze haarfollikels groeien vervolgens nieuwe haren die niet meer uit zullen vallen, omdat de haarwortels hun erfelijke eigenschappen behouden en dus ongevoelig blijven voor aantasting van dihydrotestosteron.

 

Haartransplantatie wordt ook steeds vaker bij vrouwen toegepast. Wel dient gezegd te worden dat aan het verwachtingspatroon van vrouwen niet altijd kan worden voldaan. 

Psychische problemen van kaal worden

Kaal worden wordt door veel mannen(en natuurlijk vrouwen)als een groot probleem ervaren. Kaal haar kan ervoor zorgen dat je zelfbeeld en eigenwaarde negatief wordt beïnvloed. Dit kan zorgen voor een verminderd zelfvertrouwen. Bij psychische problemen kun je besluiten om hier wat aan te doen in de vorm van een haartransplantatie. 

Laatste reviews

Bekijk alle (458)

Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie Review door G
17 juli 2015

91

Haartransplantatie d.d. 25 juni 2014. Erg goede informatie over de behandeling gekregen bij het intake gesprek door Winny... ...

Transhair Haartransplantatie Review door J.
16 juli 2015

92

Dit is een professionele organisatie die Brabantse gezelligheid combineert met de klantgerichtheid van vroeger. Al... ...

Transhair Haartransplantatie Review door Frans
15 juli 2015

90

Ik ben zeer tevreden over de behandeling en de mensen. Slechts één attentiepunt. De afspraak was om 9.00 uur 's-ochtends, maar... ...

Haartransplantatie klinieken in de buurt