Podcaster Tonny vertelt over haartransplantatie

14 maart 2022 | Haartransplantatie

Velen gingen hem voor. Ook Tonny van de podcast De Psychologie van Succes onderging een haartransplantatie. Hij vertelt erover in - natuurlijk - de podcast. Over hoe de beslissing tot stand kwam en wat voor invloed dit heeft gehad op hoe hij in het leven staat.

In de podcast De Psychologie van Succes beantwoorden Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach wekelijks vragen over onder meer persoonlijke ontwikkeling, geluk en andere uitdagingen in je leven. In één van de afleveringen vertelt presentator Tonny over zijn haartransplantatie. 

Dunner wordend haar op jonge leeftijd

“Geen haar op mijn hoofd die er over nadacht om een esthetische correctie te doen”, begint hij te vertellen. Een woordgrap, maar wel eentje met een kern van waarheid. De presentator kreeg namelijk al best vroeg last van dunner wordend haar. “Dat heeft me veel jaren bezig gehouden. Hoe snel gaat dit? Vooral de laatste twee jaar dacht ik op foto’s: oei, is het al zo erg?” 

Tonny vertelt dat hij er heel erg mee bezig was en veel twijfelde of hij wat aan het dunner wordende haar zou moeten laten doen. Of dat hij alles eraf haalt en kaal door het leven zou gaan. “Het lastige was die beslissing nemen. Niet vanwege de risico’s, de kosten of de tijd. Maar vooral: ik vond dat ik er mee akkoord moest kunnen gaan dat ik kaal ben.”

Kaal of een haartransplantatie?

En kaal gaat hij uiteindelijk. Tonny besluit om al zijn haar eraf te laten halen. “Het stond goed, ik was eraan gewend, kreeg complimenten. Maar altijd bleef dat stemmetje: wat als?” Tot hij op een gegeven moment niet meer denkt ‘waarom’ maar juist ‘waarom niet’.

Dan is het tijd om een afspraak te maken, maar ook dan is hij nog niet zeker van zijn beslissing. Zelfs op het moment dat hij de ingreep ondergaat is hij dat niet. “Ik dacht: ik plan het gewoon in en dan zie ik wel. Tot op de behandeltafel, de verdoving zat er al in, heb ik getwijfeld. Ik had zelfs een beetje heimwee naar m’n kale hoofd. Als het tegenvalt kan ik het er altijd weer afhalen, dacht ik.”

Veel meer mensen met dit probleem

Tonny ondergaat de haartransplantatie en deelt dit op social media. De reacties verbazen hem. Vooral hoeveel het er zijn. Veel mensen hebben hem hier een bericht over gestuurd, wat hem doet beseffen: er zijn veel meer mensen die met ditzelfde probleem rondlopen. Toch heeft hij psychisch nog best even geworsteld met de haartransplantatie en het effect dat het op hem had. Meer daarover hoor én zie je in de video van de podcast.

Voor je een haartransplantatie ondergaat, is het belangrijk om de juiste kliniek te vinden. Vergelijk klinieken door bijvoorbeeld onafhankelijke reviews over haartransplantaties te lezen. Zo weet je hoe anderen de ingreep hebben ervaren. En bekijk verschillende voor- en nafoto’s.