Neuscorrectie: zo zit het

27 februari 2023 | Neuscorrectie

Overweeg je een neuscorrectie? Misschien omdat je je neus te groot of niet mooi gevormd vindt. Of omdat je er last van hebt, bijvoorbeeld tijdens het slapen. Een neuscorrectie kan je dan zeker helpen, maar veel mensen vinden het een spannende behandeling. Niet gek, je neus zit immers middenin je gezicht en is heel bepalend voor je uiterlijk. Het is dus belangrijk dat je weet waar je aan begint. Daarom zetten wij de feiten en fabels voor je op een rij.

Een neuscorrectie kan mislukken

Net als bij iedere andere operatie komt het wel eens voor dat een neuscorrectie mislukt. Maar als de behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren specialist dan is die kans heel klein. Ben je toch niet tevreden met het eindresultaat? Dan kan er eventueel een hersteloperatie gedaan worden, dit noemen ze een neuscorrectie revisie en is een ingewikkelde operatie. 

Een neuscorrectie doet heel veel pijn

Of iets pijn doet is altijd lastig te bepalen voor een ander, maar over het algemeen doet een neuscorrectie niet heel veel pijn. Voor de operatie krijg je vaak een algehele narcose, daarna krijg je pijnstillers om de pijn te onderdrukken. Het meest pijnlijke moment is wanneer de watjes uit de neusgaten verwijderd worden. Ook hiervoor kun je pijnstillers krijgen. Vind je het spannend? Bespreek dit dan vooraf met de specialist tijdens het eerste consult. 

Een neuscorrectie kan ook zonder operatie

Klopt! Als je alleen een neuscorrectie wilt omdat je de vorm van je neus niet mooi vindt, dan kan dat soms ook opgelost worden met fillers of botox. Zo kun je met botox de neusvleugels of het puntje van je neus aanpassen. Met fillers krijg je meer volume en kun je bijvoorbeeld de vorm van de bovenkant of zijkanten van de neus aanpassen. Dit noemen we ook wel een liquid neuscorrectie.

Een neuscorrectie helpt tegen snurken

Waar! Als het snurken ten minste komt doordat het tussenschot van je neus scheef staat. Je neustussenschot wordt tijdens de operatie dan rechtgezet. Hierdoor stroomt de lucht er beter langs en snurk je niet langer. Lees hier meer over een neuscorrectie tegen snurken.

Tijdens een neuscorrectie wordt je neus gebroken

Soms, dat hangt af van de behandelmethode. En die hangt op zijn beurt weer af van jouw situatie en het gewenste eindresultaat. Je kunt dit het beste bespreken met de specialist tijdens het eerste consult. Hij of zij kan je precies vertellen wat in jouw geval de beste optie is.

De operatie is goedkoper in het buitenland

Niet per se. En hoewel prijzen vergelijken zeker kan lonen, is het slim om ook andere factoren mee te nemen in je beslissing voor een kliniek. Overweeg je een behandeling in het buitenland? Dan is het bijvoorbeeld goed om te weten dat de wet- en regelgeving daar anders is, vaak minder streng dan in Nederland. Daarnaast moet je goed checken hoe het zit met de nazorg. En wat als je complicaties krijgt? Kun je dan wel ergens in Nederland terecht? Je kunt immers niet makkelijk weer even naar het buitenland vliegen.

Het is in ieder geval verstandig om vooraf onafhankelijke reviews te lezen van mensen die eerder een neuscorrectie lieten doen bij dezelfde kliniek. Dat kan door klinieken voor neuscorrecties te zoeken. Heb je een kliniek op het oog? Dan kun je direct een prijsaanvraag doen. Of een afspraak maken voor een eerste consult.