X
img

Neuscorrectie

85

Gebaseerd op 85 ervaringen

De neus bepaalt sterk ons uiterlijk en het is dus ook niet verwonderlijk dat veel mensen de wens hebben om er iets aan te laten verbeteren. Een kleine verandering kan een grote verbetering betekenen. Er zijn diverse punten waarop de neus vanuit cosmetisch oogpunt gewijzigd kan worden: grootte en vorm, de vorm van de neustip te verbeteren, neusvleugels versmallen, een bochel van de neusrug verwijderen, een scheefstaande neus recht zetten of de hoek tussen neuspunt en bovenlip aanpassen.

De nieuwe vorm van uw neus is zeer persoonlijk en moet bij de rest van uw gezicht passen. Het is daarom zeer belangrijk dat u een chirurg kiest met veel ervaring met de ingreep. En dat vooraf goed uw wensen besproken worden en de arts aangeeft wat wel en niet mogelijk is. Vaak wordt dit gedaan met behulp van een computerprogramma zodat u al een goede indruk krijgt van het te verwachten resultaat.

 

Meestal wordt een neuscorrectie uitgevoerd onder volledige narcose. Over het algemeen gaat de ingreep via de neusgaten zodat er geen ontsierende sneetjes in de huid aan de buitenkant van de neus gemaakt hoeven worden. Bij een neusversmalling komen er wel kleine sneetjes aan de buitenkant. Deze vallen in de plooien aan de zijkant van de neus. Wanneer het neustussenschot gecorrigeerd moeten worden komt er ook een sneetje aan de buitenkant. Dit valt tussen de twee neusgaten.

Ondanks dat een neuscorrectie er voor een leek vaak hardhandig uitziet, is er na de operatie bij een kleine neuscorrecties meestal weinig of geen sprake van pijn. Als er bot verwijderd is kan de neus wel pijnlijk zijn gedurende een tot twee weken. De neustampons die op het eind van de operatie in de neus geplaatst zijn kunnen wel vervelend aanvoelen. Zij sluiten ook de luchttoevoer door de neus helemaal af. Hierdoor moet u door uw mond ademhalen. Het is dan ook belangrijk om veel te drinken zodat uw mond niet uitdroogt.

Na de ingreep wordt een spalk op de neus geplaatst om ervoor te zorgen dat de nieuwe neus zijn vorm behoudt. Deze moet een week blijven zitten. Verder zal de neus gedurende een tweetal weken flink gezwollen zijn en vaak bloeduitstortingen vertonen. Ook na verwijdering van de spalk een week na de operatie, duurt het nog zes maanden voor de neus genezen is en zijn uiteindelijke vorm toont.

Laatste reviews

Bekijk alle (85)

OLVG Neuscorrectie Review door Ludwina
14 augustus 2015

10

Dr Dirk Jan Menger is an excellent surgeon working at his private clinic(http://doktermenger.nl/DJ_MENGER.htmlas)well as by OLVG... ...

Praktijk Gabriels - Diana Gabriels Neuscorrectie Review door Zijlstra
9 augustus 2015

10

De service is goed en alle afspraken worden nagekomen. De chrirurg neemt de tijd om alles goed te bekijken en is erg... ...

Praktijk Gabriels - Diana Gabriels Neuscorrectie Review door R
27 juli 2015

92

Eindelijk durfde ik de stap te zetten om een neuscorrectie te ondergaan. Hoe spannend dit ook was, moest het wel op zeer korte... ...

Meer ervaringen lezen?

Er zijn nog 85 Neuscorrectie ervaringen

Neuscorrectie klinieken in de buurt