Terug naar menu
of
Terug naar menu
Terug naar menu
Terug naar menu

Registreren

  • Je gegevens behandelen we uiteraard vertrouwelijk
  • Aanmelden is zo gepiept
  • Gesteld op privacy?
    bepaal zelf de instellingen
Aanmelden met Facebook

We posten nooit op je timeline zonder toestemming.

of

Registreer met je e-mailadres

Registreer met je email

Heb je al een account? inloggen

Terug naar menu

Geboortedatum

Naar vorige tab

X
img

Neuscorrectie

92

Gebaseerd op 1 ervaring

De neus bepaalt sterk ons uiterlijk en het is dus ook niet verwonderlijk dat veel mensen de wens hebben om er iets aan te laten verbeteren. Een kleine verandering kan een grote verbetering betekenen. Er zijn diverse punten waarop de neus vanuit cosmetisch oogpunt gewijzigd kan worden: grootte en vorm, de vorm van de neustip te verbeteren, neusvleugels versmallen, een bochel van de neusrug verwijderen, een scheefstaande neus recht zetten of de hoek tussen neuspunt en bovenlip aanpassen.

De nieuwe vorm van uw neus is zeer persoonlijk en moet bij de rest van uw gezicht passen. Het is daarom zeer belangrijk dat u een chirurg kiest met veel ervaring met de ingreep. En dat vooraf goed uw wensen besproken worden en de arts aangeeft wat wel en niet mogelijk is. Vaak wordt dit gedaan met behulp van een computerprogramma zodat u al een goede indruk krijgt van het te verwachten resultaat.

 

Meestal wordt een neuscorrectie uitgevoerd onder volledige narcose. Over het algemeen gaat de ingreep via de neusgaten zodat er geen ontsierende sneetjes in de huid aan de buitenkant van de neus gemaakt hoeven worden. Bij een neusversmalling komen er wel kleine sneetjes aan de buitenkant. Deze vallen in de plooien aan de zijkant van de neus. Wanneer het neustussenschot gecorrigeerd moeten worden komt er ook een sneetje aan de buitenkant. Dit valt tussen de twee neusgaten.

Ondanks dat een neuscorrectie er voor een leek vaak hardhandig uitziet, is er na de operatie bij een kleine neuscorrecties meestal weinig of geen sprake van pijn. Als er bot verwijderd is kan de neus wel pijnlijk zijn gedurende een tot twee weken. De neustampons die op het eind van de operatie in de neus geplaatst zijn kunnen wel vervelend aanvoelen. Zij sluiten ook de luchttoevoer door de neus helemaal af. Hierdoor moet u door uw mond ademhalen. Het is dan ook belangrijk om veel te drinken zodat uw mond niet uitdroogt.

Na de ingreep wordt een spalk op de neus geplaatst om ervoor te zorgen dat de nieuwe neus zijn vorm behoudt. Deze moet een week blijven zitten. Verder zal de neus gedurende een tweetal weken flink gezwollen zijn en vaak bloeduitstortingen vertonen. Ook na verwijdering van de spalk een week na de operatie, duurt het nog zes maanden voor de neus genezen is en zijn uiteindelijke vorm toont.

Laatste reviews

Bekijk alle (88)

Esthetisch Centrum Jan van Goyen Neuscorrectie Review door Tessa
22 september 2015

93

Voor mijn neuscorrectie ben ik uitermate goed geholpen door prof. dr. Nolst Trenite. Al tijdens het eerste consult werd mij... ...

Praktijk Gabriels - Diana Gabriels Neuscorrectie Review door J.
9 september 2015

68

Ik heb de geneesperiode helemaal niet pijnlijk ervaren. Het personeel was erg aardig en ik werd gerustgesteld voor de operatie.

Kliniek Heyendael Nijmegen Neuscorrectie Review door H
7 september 2015

89

De behandeling is mij van begin tot eind prima bevallen! Van consult tot de operatie tot eindgesprek. Ik had een goed beeld van... ...

Meer ervaringen lezen?

Er zijn nog 88 Neuscorrectie ervaringen

Neuscorrectie klinieken in de buurt