Neuscorrectie: de ervaring van Amanda

20 september 2021 | Neuscorrectie

Ze vond hem te groot, haar neus. Selfies maakte ze niet en als ze in de spiegel keek, zag ze alleen die neus. Vroeger werd ze er zelfs mee gepest. “Ik werd er zo onzeker van. Opeens was ik er klaar mee: ik wilde er wat aan laten doen”, vertelt Amanda. In deze blog lees je over haar neuscorrectie-ervaring.

“Mijn vriend was maar wat blij toen ik vertelde over mijn idee om een neuscorrectie te laten doen”, lacht Amanda. “Dat klinkt onaardig, maar ik wilde de ingreep niet alleen vanwege esthetische redenen. Ik snurk namelijk behoorlijk. Van een vriendin had ik gehoord dat een neuscorrectie wonderen kon doen.” En dus neemt Amanda contact op met een kliniek in de buurt. Tijdens een eerste intakegesprek hoort ze precies wat ze wil horen: de specialist kan haar neus smaller maken en het snurken verminderen.

Twee sneetjes in je neus

Binnen een paar weken kan ze al terecht. “Op de dag van de operatie was ik best zenuwachtig. Het is toch je gezicht waar je aan laat sleutelen. Mijn vriend was mee naar de kliniek. Omdat ik onder volledige narcose zou gaan, mocht ik niet zelf terug naar huis rijden.” 

Tijdens de operatie maakt de specialist twee sneetjes in Amanda’s neusgaten. “Dat is fijn, want je ziet nu helemaal geen littekens”, knikt Amanda. In twee uur wordt haar neus bijgeschaafd en versmald. “Na de operatie moest ik wel even bijkomen hoor. Ik had nog niet direct pijn, maar voelde me wel wat duf van de narcose.” 

Zware herstelperiode

Amanda krijgt flink wat pijnstillers mee en wordt dan door haar vriend naar huis gereden. “Ik vond het eerst een beetje overdreven, die pijnstillers, maar een paar uur later was ik er maar wat blij mee. Ik had hoofdpijn en het gebied rondom mijn neus was ook behoorlijk gevoelig. Gelukkig trok dat na een paar dagen wel weg.” 

Helaas is ze dan nog niet van de pijn af, want na drie dagen worden de neustampons verwijderd. “Als je denkt dat je een hoge pijngrens hebt, moet je dat eens laten doen”, lacht Amanda. “Wat deed dat zeer! Ik was blij toen dat allemaal achter de rug was.” 

Eindelijk resultaat

Dat het niet niks is, een neuscorrectie, is ook de ervaring van Amanda. Het is een pijnlijk proces en resultaat zie je niet direct. “Sterker nog, toen ik mezelf de eerste keer in de spiegel zag, schrok ik me rot. Het was best blauw en helemaal opgezwollen. Even was ik bang dat ik niet het beoogde resultaat zou krijgen, maar de specialist verzekerde me dat dat nog wel zou komen.” 

En ze had gelijk. Het duurt een jaar tot zelfs anderhalf jaar voor je het uiteindelijke resultaat van een neuscorrectie ziet. “Lang wachten dus, maar dan heb je ook wat. Ik ben onwijs blij met mijn nieuwe, subtiele neus. Hij past perfect bij mijn gezicht. Niet te klein en zeker niet te groot.” 

Een ervaren specialist

Voor iedereen die ook een neuscorrectie wil ondergaan, heeft Amanda een belangrijke tip. “Bereid je goed voor. Lees je in! En zoek een specialist waar je je prettig bij voelt. Omdat het zo’n ingrijpende operatie is, vond ik dat heel belangrijk. Ik heb degene die mij uiteindelijk opereerde van tevoren echt goed aan de tand gevoeld over hoe lang hij al opereert en hoeveel neuscorrecties hij jaarlijks doet. O ja, en ik vroeg hem naar voor- en nafoto’s van mensen die hij had behandeld.” 

Een goede tip van Amanda! Wil je vast wat research doen? Vergelijk klinieken voor je neuscorrectie en bekijk de voor- en nafoto’s van mensen die eerder een behandeling lieten uitvoeren. Zo ben jij in ieder geval goed voorbereid.