Voorbereiden op een neuscorrectie

03 juli 2023 | Neuscorrectie

Een neuscorrectie is een veel uitgevoerde operatie. Vaak kies je voor een neuscorrectie omdat je je neus te groot vindt of de vorm je niet bevalt. Of omdat je last hebt van je neus, bijvoorbeeld vanwege overmatig snurken. Wat de reden ook is, een goede voorbereiding op een neuscorrectie is verstandig. Met deze tips kun jij je optimaal voorbereiden op de ingreep.

Tijdens een neuscorrectie - de naam zegt het al - wordt de vorm van je neus gecorrigeerd. Dat kan best spannend zijn, de neus is immers behoorlijk bepalend voor je uiterlijk. Een goede voorbereiding draagt bij aan een goed resultaat.

1. Zoek een ervaren specialist

De eerste stap in de voorbereiding op een neuscorrectie is het vinden van een ervaren en gekwalificeerde specialist. Kies een kliniek en specialist waar je je op je gemak voelt en waarvan je weet dat hij of zij de behandeling al veel vaker heeft uitgevoerd. Je vindt een goede specialist bijvoorbeeld door het vergelijken van onafhankelijke reviews. 

2. Bespreek jouw wensen met de specialist tijdens het eerste consult

Voordat je de daadwerkelijke behandeling ondergaat, plan je een eerste consult met de specialist. Tijdens dit eerste consult bespreek je jouw wensen en je medische voorgeschiedenis. Ook beantwoordt de specialist eventuele vragen die jij hebt over de ingreep.

Het is belangrijk dat jij tijdens dit consult duidelijk communiceert wat jij wilt bereiken met de neuscorrectie. De specialist zal jouw gezicht bekijken en beoordelen welke veranderingen mogelijk zijn om je wensen te realiseren.

3. Stop met roken

Als je rookt, is het belangrijk om ten minste twee weken voor de operatie te stoppen. Roken kan het genezingsproces vertragen en zelfs complicaties veroorzaken tijdens de operatie.

4. Vermijd bloedverdunners

Minstens twee weken voor de behandeling stop je met het slikken van bloedverdunnende medicijnen. Dit zijn bijvoorbeeld ook aspirine, ibuprofen en naproxen. Paracetamol kun je wel gewoon gebruiken als je pijn hebt.

5. Maak plannen voor na de behandeling

Je zult waarschijnlijk een paar dagen nodig hebben om te herstellen van een neuscorrectie. Daarnaast is je neus nog enige tijd gezwollen en blauw. Bedenk daarom van tevoren hoe jij deze periode gaat doorbrengen en wie er eventueel voor jou kan zorgen tijdens deze tijd. Zeker als je kinderen hebt, zwaar tillen is namelijk niet verstandig de eerste dagen

6. Eet gezond en blijf gehydrateerd

Ja, dat is natuurlijk altijd belangrijk. Maar nog eens extra als je lichaam aan het herstellen is van een operatie. Eet gezond voedsel dat rijk is aan vitamines en mineralen om jouw lichaam te helpen genezen na de behandeling. Drink ook voldoende water om ervoor te zorgen dat je goed gehydrateerd blijft.

7. Volg alle instructies van de specialist op

De specialist zal je tijdens het eerste consult specifieke instructies geven over hoe jij je moet voorbereiden op de ingreep en wat jij moet doen na afloop van de operatie om optimaal te herstellen. Het is belangrijk dat jij deze instructies strikt opvolgt, omdat ze zijn om jouw herstel te bevorderen en het risico op complicaties te minimaliseren.

Ben je er klaar voor? Dan is het nu tijd om een kliniek voor jouw neuscorrectie te vinden. Vergelijk onafhankelijke reviews, doe een prijsaanvraag en plan direct een eerste consult in.