Invisalign

Tanden staan niet altijd mooi recht. Dit is niet alleen esthetisch minder mooi maar kan ook problemen veroorzaken. Een  beugel is vaak een grote stap en wordt vaak niet mooi gevonden. Invisalign biedt hiervoor een perfecte oplossing in de vorm van een onzichtbare beugel.

Onzichtbare beugel

Invisialign zijn ultradunne, transparante bitjes die je om de twee weken moet vervangen voor een nieuw. Met deze bitjes worden je tanden precies in de juiste stand geplaatst, terwijl niemand het zal opvallen dat je een beugel draagt.

Ervaringen en klinieken

Lees reviews van anderen en vergelijk alle klinieken voor invisalign om de juiste keuze te maken.

Alle invisalign reviews Alle invisalign klinieken

Deze beugel is al meer dan 10 jaar beschikbaar in de VS en nu ook in Nederland. Wereldwijd zijn er al ruim 1.5 miljoen mensen mee behandeld.

Niet elke afwijking is geschikt om met Invisalign te corrigeren. Tijdens een intake kan een tandarts of orthodontist je vertellen of een behandeling met Invisalign mogelijk is.

Verzekering

Sinds kort wordt door veel verzekeraars deze nieuwe techniek vergoedt. Dit is volledig afhankelijk van je verzekeraar en voor welk je pakket je bent verzekerd bij je verzekeraar. Informeer bij je verzekeraar welke vergoedingen voor jou gelden.

Veel verzekeraars vergoeden een gedeelte van de totale kosten voor volwassenen. Deze vergoedingen kunnen oplopen tot 80 % van de totale kosten afhankelijk van je verzekeraar en het pakket wat je gekozen hebt.

Informeer bij je verzekeraar naar de exacte voorwaarden.

De behandeling vindt plaatst met ultradunne, onzichtbare bitjes die je 2 weken draagt. Hierna krijg je een nieuw exemplaar met een andere pasvorm. Zo komen de tanden eindelijk in het perfecte model. Tussendoor is er ongeveer iedere vier weken een afspraak nodig bij de orthodontist of tandarts.

Nazorg

Minstens zo belangrijk is ervoor zorgen dat je tanden na de behandeling recht blijven staan. Hiervoor is een speciaal nacht bitje van Invisialign beschikaar, je zult deze nadat de behandeling is afgelopen tijdens het slapen moeten dragen. De frequentie hiervan kan langzaam afgebouwd worden, totdat er een moment komt waarop dit niet of zo nu en dan nog nodig is.

Laatste invisalign ervaringen

95
11 januari 2017 Invisalign
“ Beoordeling Dental Correct (Behandeling: Invisalign) ” Louis

Een hele verbetering en dat binnen 9 maanden! Ik ben blij met het resultaat!

88
29 september 2011 Invisalign
“ Beoordeling Dental Correct (Behandeling: Invisalign) ” Merel

Ik ben bij dental correct onder behandeling met invisalign. Tot nu toe zijn mijn ervaringen erg positief. Ik kon op zeer korte termijn terecht voor…