Ervaring bij Singelberg Kliniek

Beoordeling Overige behandelingen

99

“Neuscorrectie + voorhoofdsreductie”

Ik ben terecht gekomen bij de Singelberg kliniek omdat ik veel goede recensies had gelezen over dokter Oelbrandt. Oorspronkelijk gezien ging ik op eerste consultatie om meer info te verkrijgen over een neuscorrectie. Dr Oelbrandt gaf zijn eerlijke en professionele mening en legde alles goed uit. Op een bepaald moment merkte hij op dat mijn neus beter in verhouding zou zijn wanneer mijn voorhoofd dat ook zou zijn maar hij wou niets opdringen en zei dat ik dat zelf moest kiezen natuurlijk. Al sinds mijn puberteit is dit hetgene dat mij zo onzeker maakt over mijn gezicht. Mijn ogen lagen zeer diep, ik had licht overhangende oogleden, mijn oogkassen waren zeer uitgesproken en in profiel had ik een soort van uitstekende wenkbrauwrand. Op internet vond ik niets meer dan een ‘wenkbrauwlift’ of een ‘ooglidcorrectie’ om dit probleem op te lossen. Ik was héél blij en geïnteresseerd wanneer dr. Oelbrandt mij vertelde over deze procedure want ik wist niet dat dit bestond. Hij gaf praktische uitleg en stelde voor dat ik de informatie even liet bezinken en dat ik hem altijd mocht contacteren voor verdere vragen.

Ik heb daarna enkele weken veel informatie online opgezocht over deze procedure en kwam steeds uit op FFS. FFS wordt gedaan bij transgenders die een transitie maken van man naar vrouw maar ik kon echter nergens iets terugvinden over cisgender vrouwen die deze procedure ondergaan hadden.

Ik ben op tweede consultatie gegaan (gratis) om nog enkele vragen te stellen en heb toen een datum vast gelegd voor de operatie. De operatie zou samen uitgevoerd worden met dr. Frans Noorman Van der dussen. Hij is een van de grondleggers van dit soort operaties en heeft jarenlange ervaring, las ik online. Ik ging voor de neuscorrectie in combinatie met de voorhoofdsreductie + shaven van de wenkbrauwen/oogkassen. Bij de voorhoofsreductie wordt er een incisie in het haar gemaakt (waardoor je het litteken niet ziet), de huid voorover geplooid en het bot aan de sinusholte eruit gehaald. Ze schaven dit bot en plaatsen het daarna terug met titanium schroeven. Je kan op Youtube zelfs filmpjes vinden van enkele transgender vrouwen die deze operatie ondergaan. Ik vond het belangrijk om volledig op de hoogte te zijn en exact te weten wat ze zouden doen.

Ik heb in de weken daarna dr. Oelbrandt via mail nog vragen gesteld waar hij steeds op geantwoord heeft. Op de dag van de operatie werd ik zenuwachtig wanneer dat ik het ziekenhuis binnenging. Dr. Oelbrandt is nog naar mijn kamer gekomen om enkele documenten in te vullen en nogmaals te overlopen wat voor mij precies belangrijk was. Ik werd opgehaald om naar de OK te gaan en eens daar aangekomen zag ik dr. NVDD voor het eerst. We hebben niet lang gepraat maar hij stelde mij op mijn gemak, ik voelde mij in veilige handen bij deze 2 dokters. Ik werd iets verder naar de effectieve operatiezaal vervoerd en toen werd ik héél zenuwachtig. Ik was helemaal aan het trillen en ik begon te wenen. De verpleegster die mij aan het klaarmaken was merkte dit op en ze was heel lief en stelde mij opnieuw gerust. Ik ben heel tevreden over de verpleging van het AZ Rivierenland!

Ik kwam tegen de avond terug in mijn kamer en moest een nacht blijven slapen in het ziekenhuis. Ik was misselijk van de operatie en mocht dus nog steeds niet veel drinken. De nacht was gruwelijk, ik heb niet kunnen slapen omdat er stevig drukverband rond mijn hoofd zat en dat was heel ongemakkelijk. Ik raad aan om een individuele kamer te nemen wanneer je deze operatie ondergaat. De verpleging was heel behulpzaam en supervriendelijk. De dag nadien werden de drains verwijderd en mocht ik naar huis (niet pijnlijk, wel ongemakkelijk).

Eenmaal thuis dacht ik ‘wauw is dit het?’ De pijn valt goed mee! Ik heb gebeld met dr. Oelbrandt, hij vertelde dat de operatie vlot was verlopen en heeft nog enkele praktische zaken meegedeeld. Ik mocht de dag erna het verband rond mijn hoofd uithalen en mijn haar wassen, al goed want dit voelde zo vies aan. De dokters of verpleging waren zo lief geweest om tijdens de operatie een vlecht in mijn haar te leggen. Dit zorgde ervoor dat ik minder knopen had maar alles zat vol bloed en korstjes. Diezelfde avond begon mijn gezicht helemaal op te zwellen en begon ik pijn te krijgen. De dag erna (2 dagen ondertussen na de operatie) was afschuwelijk. Alles deed pijn en voelde ongemakkelijk aan. Het douchen was pijnlijk en ongemakkelijk omdat je slap bent en het neuskapje dan ook niet nat worden. Ik kon moeilijk eten, slapen en was vermoeid.

Tegen dag 4 begon ik mij eindelijk terug oké te voelen en kon ik terug eten. Op dag 6 ging ik op controle bij dr. Oelbrandt. Hij heeft het neuskapje verwijderd, de hechtingen gecontroleerd, foto’s gemaakt en nog enkele praktische zaken overlopen.

Achteraf gezien heb ik nooit blauwe plekken gehad maar heb ik wel afgezien van de zwelling die gepaard ging bij de operatie. Op een gegeven moment kon ik zelfs mijn ogen niet opendoen. Daarnaast was vooral het trekkerige gevoel van het litteken onaangenaam en deed mijn gezicht op momenten pijn, een stekende pijn, ondanks dat ik om de 5u een Dafalgan nam. Dat allemaal terzijde ben ik héél blij dat ik deze operatie heb ondergaan en ben ik heel blij dat ik deze heb laten uitvoeren door dr. Oelbrandt en dr. Van der dussen!

A
Anonieme gebruiker

Kliniek: Singelberg Kliniek

Specialist: Bert Oelbrandt (Plastisch Chirurg)

Beoordeling verschillende onderdelen

  • 8,0Telefonische bereikbaarheid
  • 10Klantvriendelijkheid
  • 10Het consultgesprek
  • 10Deskundigheid medische staf
  • 10De behandeling
  • 10Persoonlijke service
Anonieme gebruiker beveelt deze kliniek aan

03 maart 2021

Vergelijkbare beoordelingen van Singelberg Kliniek

96
10 december 2019 Overige behandelingen
“ Pubic lift ” Anonieme gebruiker

Dokter Oelbrandt is een zeer fijn man! Je merkt al snel dat hij zijn vak met hart en ziel uitvoert. Niets is hem teveel...je kan steeds bij hem…

98
17 mei 2013 Overige behandelingen
“ Beoordeling Singelberg Kliniek (Behandeling: Overige behandelingen) ” Thomas C

Ik ben in September 2012 door Dr. Oelbrandt behandeld voor Gynaecomastie.

93
06 april 2013 Overige behandelingen
“ Beoordeling Singelberg Kliniek (Behandeling: Overige behandelingen) ” [email protected]

Na twee zwangerschappen bleef er van mijn borsten niet veel meer over. De huid van mijn borsten was slap geworden en ze waren ook veel minder 'vol'…