Ervaring bij ACCZ | A Klinieken

Beoordeling Ooglidcorrectie

10

“Beoordeling ACCZ | A Klinieken (Behandeling: Ooglidcorrectie)”

Een jaar of 5 geleden was ik al eens in het oogziekenhuis in Doetinchem geweest wegens oogklachten. Hierover lees je meer in het artikel Helder Zien volgende week. Ik vroeg er meteen om mijn bovenoogleden te bekijken, omdat ik er last van had dat ze, met name als ik moe was, op mijn wimpers drukten. Wat weer hoofdpijn veroorzaakte. Het was toen niet ernstig genoeg om vergoed te worden en een aanvullende verzekering moest minimaal 2 jaar lopen, wilde ik een vergoeding van FBTO krijgen.

Met de Grote Make-over Planning kwam ‘de bovenooglidcorrectie’ natuurlijk ook heel snel aan bod. We waren tenslotte alweer 5 voornamelijk heftige jaren verder. Dat was duidelijk te zien.
Een uurtje Googlen leerde me dat ik bij mij in de buurt goed terecht kon.
Kosten gemiddeld €1600,00.

Bij de A Klinieken in Zevenaar zag ik echter dat het maar €600,00 kostte. Dat moest gecheckt worden.
Het algemene nummer gebeld en aan de vriendelijke dame gevraagd of dit betekende dat het €600,00 per ooglid was. Ze moest erom lachen en verzekerde mij dat dit voor beide ogenleden bedoeld is.
Er zijn meerdere locaties, maar Zevenaar is het dichtst bij mij, nog geen kwartier rijden. Daar dan ook een afspraak voor een intake gemaakt en dan beslissen wat je wilt op basis van informatie, indruk en intuïtie. Tenminste: zo werkt dat bij mij.

Ik kon binnen 2 weken al terecht voor een intake gesprek in Zevenaar. Ik werd opgewacht door Arianne van Asbroeck, een heel vriendelijke, knappe Belgische dame die me meteen op mijn gemak stelde. Op mijn vraag waarom het zo goedkoop was, kreeg ik de uitleg dat dit was begonnen met een December actie en die sloeg zo aan, dat er al gauw geen ruimte meer was geholpen te worden voor de feestdagen. Om de cliënten die op tijd hadden gereageerd, niet teleur te stellen, was besloten de actie aan te houden. En dat is nu nog steeds het geval!

Alles werd mij zeer kalm en duidelijk uitgelegd, in de spiegel getoond, foto’s gemaakt en verteld dat door een uitval in de agenda ik over 2 weken al aan de beurt kon zijn. Als ik er thuis eerst even rustig over na wilde denken, was dat niet meer dan logisch. Het blijft tenslotte een chirurgische ingreep.

Ik hoefde nergens meer over na te denken. Alles klopte op basis van informatie, indruk en intuïtie. De afspraak was gemaakt!

Op de morgen van de ingreep een half uurtje eerder aanwezig in de wachtkamer en 2 paracetamolletjes in moeten nemen. Toen begon het toch wel te kriebelen. Een vrouw van mijn leeftijd kwam de behandelkamer uit met pleistertjes op haar oogleden. Verticaal en ze lachte! Dat was geruststellend.
Op mijn vraag hoe het was gegaan kreeg ik het antwoord dat de tandarts erger is. Of dat zo geruststellend was na mijn laatste ervaring bij de Cosmetische Tandarts, wist ik niet zo zeker, maar ik begreep wat zij bedoelde.

Ik werd gehaald, op de stoel gezet en de arts kwam binnen om de boel eens goed te bekijken met de foto’s erbij. Hij tekende de oogleden af en liet zien dat er inderdaad meer af kon dan ik al dacht.

De plaatselijke verdoving werkte en de arts en assistente begonnen aan het ritueel, terwijl ze me gezellig aan de praat hielden. En toen gebeurde het: het ooglid was doormidden, mijn wimpers op mijn onderste ooglid en ik keek er zo tussendoor de operatielamp in! Mijn nachtmerrie! Ik vind dat zo’n lugubere gedachte, dat mijn maag zich 3x omdraaide. Slikken en groot houden, dacht ik alleen maar. De arts zag me verkrampen en probeerde me kalm weer te laten ontspannen.

Het andere oog aan de beurt. Ik voelde dat er met een hand op de oogbol gedrukt werd. Niet pijnlijk, helemaal niet, maar ik werd er weer echt kotsmisselijk van. En toen dat geluid van die schaar die je huid wegknipt! Brrrr wat erg!

Het dichtbranden van de vaatjes en het hechten waren geen punt, appeltje – eitje. Echter, die doorkijk, de druk en het geluid van een schaartje in mijn huid hebben me nog weken achtervolgt in mijn slaap. Ik geef het toe: Ik ben een held op sokken.

Eenmaal thuis moest ik de eerste 24 uur met zakjes diepvries erwten mijn oogleden koelen. Ik had de mazzel dat ik ‘s morgensvroeg al aan de beurt was geweest, dus kon overdag het ergste in een enige mate van rust brengen en het ‘s nachts wat kalmer aandoen. Als je de koeling te lang aanhoud, gaat die kou pijn geven, wacht je met te grote tussenpozen, wordt dat weer pijnlijk, dus je bent er echt wel druk mee. En wat viel het mij tegen!

Het bonken en kloppen, de pijn en het branderige… Niets van waar dat de tandarts erger is. Ik heb me echt goed beroerd gevoeld die eerste dag.
Je mag 2 weken niet plat op de rug slapen en al helemaal niet op de zij. Nu heb ik een massage-nekkussen die uitstekend dienst doet als steun en voorkomt dat je in 1 van de ongewenste houdingen komt te liggen.

Ik kreeg een recept mee voor een littekencrème die ik bij de apotheek op kon halen. Nu ben ik al helemaal geen fan van chemische crèmes en maak al mijn verzorgingsproducten zelf, maar toen ik zag dat dit tubetje €50,00 zou gaan kosten en ik nog helemaal niets van mijn eigen risico heb gebruikt, was het snel bekeken. Ik maakte de crème zelf wel. Voor een kostprijs van €0,19 .

Na 2 weken elke ochtend en avond die crème zo’n 10 minuten ingemasseerd en als ik gewoon thuis was, nog een aantal keer tussendoor, zodat het littekenweefsel soepel zou worden en je het niet zo snel ziet. Het heeft inderdaad goed geholpen.

Let wel op: Volg de instructies van de kliniek over de nazorg altijd goed op. Begin er niet te laat, maar ook zeker niet te vroeg mee. Uiteraard krijg je álles wat je moet weten op een info sheet mee.

Na 3 maanden nog een keer naar de kliniek voor een nacontrole. Arianne maakte weer foto’s, keek alles goed na en nam de tijd weer voor vragen en nog meer info.
De ingreep en het herstel is naar alle tevredenheid verlopen en het resultaat is prachtig.

Iedereen die bij de A Klinieken een ingreep heeft gehad, krijgt een referral code mee. Een persoonlijke code die je aan iedereen mag geven die een ingreep aan het een of ander overweegt. Ik dus ook. Als de persoon die code doorgeeft bij een consult, krijg je een kleine vergoeding van A Klinieken. Wat die vergoedingen zijn, leggen ze je graag uit als je daarnaar vraagt. In ieder geval kan je die vergoedingen gebruiken als je in de toekomst iets anders wilt laten doen.

Maak je naar aanleiding van dit artikel een afspraak, vermeld dan heel graag de code: 281064ME-23203

Als je dat doet en je laat het me weten, heb ik ook een leuk kleinigheidje voor jou, als blijk van mijn eeuwige dank, want dat ik alles wat ik in de toekomst nog ‘gedaan’ wil hebben bij de A Klinieken in Zevenaar laat doen, mag duidelijk zijn… 😉

Niet in de laatste plaats door de zeer geruststellende, vriendelijke en professionele houding van Arianne, die ik hiervoor vanaf deze plek nog eens diep vanuit mijn niet-zo’n-helden-hartje bedank.

E
Emmy

Kliniek: ACCZ | A Klinieken

Specialist: Edwin van Onselen (Plastisch Chirurg)

Behandeling: Ooglidcorrectie

Beoordeling verschillende onderdelen

  • 10Telefonische bereikbaarheid
  • 10Klantvriendelijkheid
  • 10Het consultgesprek
  • 10Deskundigheid medische staf
  • 10De behandeling
  • 10Persoonlijke service
Emmy beveelt deze kliniek aan

18 juli 2017

Plan vrijblijvend een consult in

  • Vraag een vrijblijvend consult aan, dit kost je dus niets
  • Kies een datum en behandeling
  • De kliniek neemt contact met je op om het consult in te plannen

Vergelijkbare beoordelingen van ACCZ | A Klinieken

10
13 maart 2023 Ooglidcorrectie
“ Heel tevreden ” Anonieme gebruiker

Ik ben enorm tevreden. Tevreden met de gang van zaken, de behandeling, de nazorg en niet te vergeten het resultaat. Goede kliniek die ik zeker zou…

10
28 februari 2018 Ooglidcorrectie
“ Beoordeling ACCZ | A Klinieken (Behandeling: Ooglidcorrectie) ” C.

geweldig, niets op aan te merken, zeer kundig!

92
03 december 2020 Ooglidcorrectie
“ Beoordeling ACCZ | A Klinieken (Behandeling: Ooglidcorrectie) ” Anonieme gebruiker

-