Profhilo: 6 veelgestelde vragen & antwoorden

28 februari 2022 | Profhilo

Het is een relatief nieuwe behandeling die wonderen doet tegen rimpels en huidverslapping: Profhilo. Nu al erg populair en dus wordt het hoog tijd dat wij deze behandeling eens onder de loep nemen. Daarom in deze blog het antwoord op de meest gestelde vragen over Profhilo.


Profhilo is een behandeling die uit Amerika is komen overwaaien. Door middel van injecties wordt een kleine hoeveelheid hyaluronzuur in de huid gespoten. Hierdoor wordt de huid geprikkeld om meer collageen en elastine aan te maken en dat zorgt op hun beurt weer voor minder rimpels. 

Wat is hyaluronzuur?


Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof, een soort gel dat van nature dus al voorkomt in jouw lichaam. Voor Profhilo, fillers of bijvoorbeeld een dagcrème wordt hyaluronzuur uit bacteriën gehaald. Omdat hyaluronzuur tot duizend keer zijn eigen gewicht in water kan dragen, houdt het je huid gehydrateerd. Hoe ouder je wordt, hoe minder hyaluronzuur er in je lichaam aanwezig is.

Wat kost Profhilo?


Het klinkt misschien een beetje flauw, maar dat is helemaal afhankelijk van hoeveel je nodig hebt. Je betaalt Profhilo namelijk per milliliter. De prijs is dus afhankelijk van welke gebieden je laat behandelen en wat het resultaat is dat je wilt behalen. Gemiddeld kost een behandeling ongeveer 250 tot 350 euro. Meestal heb je twee of drie behandelingen nodig om een mooi resultaat te behalen.

Wat is het verschil met fillers of botox?


Profhilo wordt in kleinere hoeveelheden ingespoten waardoor het geen volume toevoegt, maar de huid stimuleert om elastine en collageen aan te maken. Het werkt dus niet zo als een filler, waardoor je direct meer volume krijgt. Botox is weer iets heel anders. Dit is een stof die je spieren waarin het wordt ingespoten verslapt, het zorgt dus voor ontspanning, niet voor meer volume.

Bestaat er ook Profhilo-creme?


Ja, er bestaat ook crème met Profhilo erin. Je smeert het hyaluronzuur dan dus op je huid, in plaats van dat het erin gespoten wordt. Het effect is dan wel een stuk minder dan wanneer je een behandeling bij een kliniek ondergaat en de Profhilo door een specialist in de huid wordt geïnjecteerd.

Wanneer werkt Profhilo niet?


Profhilo is vooral geschikt voor beginnende verslapping van de huid en de eerste kleine rimpeltjes. Vaak is dat vanaf een jaar of dertig. Heb je al last van verder gevorderde huidveroudering of diepere rimpels die je wilt aanpakken? Dan is een behandeling met fillers of botox meer geschikt. Tijdens een eerste consult kan de specialist je precies vertellen wat voor jou de beste behandeling is met het beste resultaat.

Hoe lang zie je resultaat?


Omdat Profhilo geen filler is, maar je huid aan het werk zet, duurt het even voor je resultaat ziet. Meestal zie je na twee tot drie maanden echt verschil. Dit houdt ongeveer een half jaar aan, daarna zal het langzaam minder worden. Maar het is afhankelijk van hoe jouw huid reageert, hoe lang dit precies zal zijn.

Een goede kliniek vinden


Overweeg je een behandeling met Profhilo? Bekijk dan eerst eens onafhankelijke reviews over Profhilo. Zo kun je een weloverwogen keuze maken of deze behandeling iets voor je is. En bij welke specialist je het beste terecht kunt. Er zit er altijd wel één bij jou in de buurt. Gevonden? Plan dan direct een eerste consult in. Succes!