Profhilo

Heb je last van een verslapte huid of rimpels die je graag wilt verminderen? Maar vind je botox of fillers nog een stap te ver? Dan is Profhilo wat voor jou. Je kunt deze behandeling laten uitvoeren op verschillende plekken.

  • Kaaklijn
  • Hals
  • Voorhoofd
  • Onder ogen
  • Decolleté
  • Handen
  • Bovenarmen

Wat is Profhilo?

Profhilo is een behandeling tegen huidveroudering. Door middel van een hoge dosering van verschillende soorten hyaluronzuur wordt de aanmaak van collageen en elastine door de huid gestimuleerd. Dit maakt je huid soepeler en steviger, waardoor huidverslapping en kleine rimpeltjes verminderen. Het resultaat? Een gezonde en jonge huid! 

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult bespreekt de specialist alle ins en outs van de behandeling met je. Hij of zij vertelt je precies wat er gaat gebeuren en op welk resultaat je kunt rekenen. Jij krijgt op jouw beurt de kans om alle vragen te stellen die je hebt. Vergeet ook niet te vertellen op welk resultaat jij hoopt, eventueel door foto’s mee te nemen. De specialist kan je dan vertellen of dit een realistisch beeld is.

De behandeling

Door middel van kleine naaldjes wordt de Profhilo in je huid gespoten op de plek die je wilt laten behandelen. Van tevoren zal de specialist je precies vertellen op welke plekken dit is. En hoeveel injecties hij of zij gaat gebruiken. Meestal zijn dit ongeveer tien. De prikken worden zo gezet, dat de Profhilo zich zo goed mogelijk verspreidt door je huid. Zo krijg je een natuurlijk resultaat.

Ervaringen en klinieken

Lees reviews van anderen en vergelijk alle klinieken voor profhilo om de juiste keuze te maken.

Alle profhilo reviews Alle profhilo klinieken

Nazorg

Na de behandeling kan je huid een beetje rood en gezwollen zijn, verder heb je als het goed is nergens last van. De roodheid en zwelling trekken na een aantal uren weer weg. Je hoeft dit niet te koelen om het proces te versnellen. Omdat de behandeling alleen bestaat uit een aantal kleine prikjes, mag je na die tijd direct naar huis. Je kunt eventueel ook gewoon weer aan het werk. 

Het herstel

Een Profhilo-behandeling kent eigenlijk geen herstelperiode, je kunt je dagelijkse bezigheden direct weer doen. Wel is het verstandig om warmte de eerste week zoveel mogelijk te vermijden. Denk hierbij aan de zonnebank, sauna, stoombad, hammam en felle zon. Daarnaast kun je peelings, scrubs, bindweefselmassages en laserbehandelingen beter even uitstellen. Geef de behandelde huid een week rust en je bent weer volledig hersteld. 

De risico’s

Iedere cosmetische ingreep kent risico’s. Bijvoorbeeld op een infectie of een allergische reactie. De kans hierop is bij Profhilo echter heel erg klein. Dit komt omdat het een lichaamseigen stof is, je lichaam zal er meestal dus niet vijandig op reageren. Krijg je last van jeuk, pijn, bultjes of verhardingen? Neem dan altijd contact op met de kliniek waar je bent behandeld. Dit geldt ook als de roodheid en zwelling na vijf dagen nog niet is weggetrokken. De specialist die je heeft behandeld kan dan kijken of er iets gedaan moet worden.

Kosten & vergoeding

Profhilo kost gemiddeld tussen de 200 en 400 euro per behandeling. Je hebt meestal twee of drie behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Eventueel kun je er voor kiezen om na een half jaar nog een vervolgbehandeling te laten doen.

Omdat het een cosmetische behandeling is, wordt Profhilo niet vergoed door je zorgverzekering. Er is namelijk nooit een medische noodzaak om deze te laten uitvoeren.


Profhilo ervaringen

10
17 mei 2024 Profhilo
“ Uitstekend!! ” Anonieme gebruiker

Een hele fijne kleinschalige kliniek en de arts Laura is heel kundig en rustig. Vetrouw haar volledig, geen poespas en mooie verhalen, gewoon…

95
06 mei 2024 Profhilo
“ Begripvolle arts ” Anonieme gebruiker

Voor de eerste keer een profhilo behandeling gehad bij dr. Laura van FaceExperts. Ik ben best een beetje bang voor naalden en dit heb ik ook gelijk in…

10
30 april 2024 Profhilo
“ Profhilo behandeling ” H

Ik was vanmorgen bij deze mooie , nieuwe zaak en heb een profhilo behandeling laten doen .Leuke mensen , prettige sfeer!

Veelgestelde vragen

Zowel bij fillers als bij Profhilo wordt gebruik gemaakt van hyaluronzuur. Toch zijn beide behandelingen verschillend. De hyaluronzuur wordt als het ware anders bereid. Dat klinkt ingewikkeld. In de praktijk betekent het dat de hyaluronzuur in fillers ervoor zorgt dat de huid wordt opgevuld. Bij Profhilo wordt de huid alleen gestimuleerd om elastine en collageen aan te maken. Dat ligt helemaal aan hoe jouw huid eruit ziet en welk resultaat je wilt bereiken. Botox is een hele andere behandeling. Er wordt namelijk niet gewerkt met hyaluronzuur, maar met botuline toxine. Dit is een stof dat de communicatie tussen de zenuw en de spier plat legt. Dit stopt bijvoorbeeld het fronsen of knijpen met de ogen.

Nee, deze behandeling is uitvoerig getest en niet gevaarlijk. Er wordt namelijk uitsluitend gebruik gemaakt van hyaluronzuur, wat een stof is dat ook van nature in je lichaam voorkomt. Er zitten geen chemische toevoegingen in de injecties. Natuurlijk is het alsnog belangrijk dat je de behandeling laat uitvoeren door een specialist bij een goede kliniek. Vergelijk daarom altijd klinieken met elkaar en lees reviews van mensen die voor jou dezelfde behandeling ondergingen. 


Nee, Profhilo doet geen pijn. Je krijgt slechts kleine naaldjes in je huid. Dit kan even gevoelig zijn, maar echt pijn doet het niet. Ben je alsnog angstig? Dan kun je er vooraf voor kiezen om een verdovende crème op te laten smeren.

De meeste klinieken bieden de optie om een verdovende crème te gebruiken voor de behandeling. Het is wel belangrijk dat je dit van tevoren aangeeft, tijdens het eerste consult. Het duurt namelijk even voor de verdoving werkt, er moet daarom extra tijd ingepland worden voor de behandeling. 

Net zoals bij andere cosmetische ingrepen, is het verstandig om een week voor de behandeling te stoppen met bloedverdunnende medicijnen. Denk hierbij ook aan aspirine en ibuprofen. 48 uur voor de behandeling kun je beter geen alcohol meer drinken. Zo verklein je de kans op complicaties. Ben je bang voor blauwe plekken? Dan kun je eventueel een paar dagen voor de behandeling arnica-druppels slikken. 


Dat kan de specialist je precies vertellen tijdens het eerste consult. Meestal wordt er in totaal twee milliliter Profhilo gebruikt. Dit wordt verdeeld over ongeveer tien injecties. 

Voor iedereen die last heeft van een verslapte huid. Meestal gaat dit spelen vanaf een leeftijd van ongeveer 30 jaar. Profhilo is heel geschikt om eens te proberen. Het is een minder ingrijpende behandeling dan bijvoorbeeld fillers of botox.

Omdat gewerkt wordt met een pure lichaamseigen stof zijn er weinig bijwerkingen bij Profhilo. Wel kan je huid na de behandeling wat rood en gezwollen zijn en kun je last hebben van kleine blauwe plekjes. Heel soms is er sprake van jeuk of pijn. Heb je hier langer dan vijf dagen last van? Neem dan direct contact op met de kliniek waar je bent behandeld. Twijfel je of een bijwerking die je ervaart normaal is? Bel dan ook gelijk de kliniek.

Meestal wordt voor het beste resultaat twee behandelingen aangehouden, met ongeveer een maand ertussen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om iedere zes maanden een touch up te laten uitvoeren, zodat het effect langer zichtbaar blijft. Wat jij precies nodig hebt, is afhankelijk van jouw huid en het gewenste resultaat. De specialist kan je dit tijdens het eerste consult precies vertellen. 


Een Profhilo-behandeling is erop gericht om jouw huid zelf de verslapping te laten oplossen door het aanmaken van collageen en elastine. Het hyaluronzuur zorgt voor deze stimulans. Daardoor zie je niet direct na de behandeling het resultaat, dit duurt een aantal weken. Het uiteindelijke resultaat zie je na zes tot acht weken. 


Nee, dat is het niet. Huidveroudering gaat gewoon door, dat wordt door de behandeling niet stopgezet. Meestal zie je zes tot twaalf maanden resultaat, daarna neemt het langzaam af en wordt het minder zichtbaar. Daarom wordt vaak geadviseerd om na zes maanden opnieuw een behandeling te ondergaan om het resultaat te behouden.

Er zijn inderdaad serums en crèmes op de markt die Profhilo bevatten. Deze producten werken echter lang niet zo goed als de cosmetische behandeling. Wel raden sommige klinieken een serum aan als aanvulling op de behandeling.