Welke huidbehandeling past bij jou?

10 juli 2023 | Chemische peeling , | Diepe peeling , | Microneedling , | Profhilo , | Tixel

Een gezonde en frisse huid is voor iedereen belangrijk. Maar soms heeft onze huid wat extra zorg nodig om er op zijn best uit te zien. Gelukkig zijn er veel verschillende soorten huidbehandelingen beschikbaar om je daarbij te helpen. In deze blog bespreken we de verschillen en overeenkomsten van vier populaire huidbehandelingen: microneedling, Tixel, een chemische peeling en Profhilo.

Laten we beginnen met een open deur: iedere huid is anders en vereist dus ook een andere behandeling. Het is voor ons daarom niet te zeggen welke huidbehandeling voor jouw huidprobleem de heilige graal is. Het is daarom belangrijk dat je altijd een eerste consult doet bij een specialist die jouw huid bekijkt.

Wat is het? 

Voor we je kunnen vertellen over de verschillen is het belangrijk dat je weet wat iedere behandeling precies inhoudt.

  • Bij microneedling wordt gebruikgemaakt van kleine naaldjes die de bovenste laag van de huid doorprikken. Dit stimuleert de productie van collageen en elastine, waardoor de huid steviger en egaler wordt.
  • Tijdens een Tixelbehandeling worden er kleine gaatjes gemaakt in de bovenste laag van de huid, waardoor de productie van collageen en elastine gestimuleerd wordt. 
  • Een chemische peeling is een behandeling waarbij er gebruik wordt gemaakt van zuren om de bovenste laag van de huid te verwijderen. Dit stimuleert de groei van nieuwe huidcellen en verbetert daarmee de textuur en uitstraling van de huid. 
  • Profhilo is een injecteerbare behandeling die hyaluronzuur bevat. Het stimuleert de productie van collageen en elastine, waardoor de huid steviger wordt en meer volume krijgt.

De verschillen

Bij microneedling wordt er gebruik gemaakt van kleine naaldjes die de bovenste laag van de huid doorprikken om collageen- en elastineproductie te stimuleren. Tixel maakt ook gebruik van kleine gaatjes in de huid om deze te verjongen, maar doet dat zonder naaldjes door middel van thermische energie gecombineerd met titaniumpinnen. Bij Profhilo wordt hyaluronzuur geïnjecteerd, wat de aanmaak van collageen stimuleert.

Een chemische peeling is wat dat betreft de vreemde eend in de bijt, hierbij wordt namelijk niets geïnjecteerd. Er wordt een chemische vloeistof op de huid gesmeerd die dode huidcellen verwijdert. Ben je bang voor naalden? Dan is dit voor jou de beste behandeling.

Verschillende huidproblemen aanpakken

Microneedling, Tixel een chemische peeling en Profhilo kunnen voor verschillende huidproblemen gebruikt worden. 

Zo werkt microneedling tegen fijne lijntjes, acne-littekens en hyperpigmentatie en verbetert het de textuur van de huid, bijvoorbeeld bij grove poriën. Tixel is wat dat betreft iets effectiever, dit kan ook gebruikt worden om dieper gelegen rimpels aan te pakken. Profhilo helpt vooral bij het verjongen van de huid, tegen fijne lijntjes en grove poriën.

Een chemische peeling is lastig te duiden, omdat er verschillende soorten zuren zijn die gebruikt worden. Een chemische peeling kan variëren in intensiteit, afhankelijk van de gebruikte zuren en concentraties. Ieder zuur heeft zijn eigen werking. Zo kan glycolzuur bijvoorbeeld helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en hyperpigmentatie, terwijl salicylzuur geschikt is voor mensen met acne of mee-eters.

Welke behandeling past bij jou?

Het kiezen van de juiste huidbehandeling hangt af van verschillende factoren, zoals je huidtype, huidproblemen en gewenste resultaten. Het is belangrijk om te overleggen met een ervaren specialist om te bepalen welke behandeling het beste bij jou past.

Elke behandeling heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te overleggen met een specialist voordat je een beslissing maakt. Door samen te werken met een ervaren specialist kan je de behandeling vinden die het beste bij jou past. Maak een afspraak voor een huidbehandeling en geniet van een gezonde, stralende huid.