Per 1 juli 2019 is Cosmetisch arts een erkende titel

04 juli 2019 | Botox , | Chemische peeling , | Draadlift , | Fillers , | Lipfillers , | Peeling

De titel “cosmetisch arts KNMG” is een door de KNMG gedeponeerde beschermde titel, die alleen mag worden gebruikt als de arts in het profielregister is ingeschreven

Met ingang van 1 juli 2019 wordt de titel “COSMETISCH ARTS KNMG” een erkend profielspecialisme cosmetische geneeskunde. Hiermee schept de overheid een duidelijke erkenning voor het specialisme en ook een tool voor de patiënten ter herkenning van artsen die gecertificeerd en bekwaam zijn in het uitvoeren van cosmetische ingrepen zoals injectable behandelingen (botuline toxine en fillers), draadlift, intensieve laser behandelingen en peelings. .

De titel “cosmetisch arts KNMG” is een door de KNMG gedeponeerde beschermde titel, die alleen mag worden gebruikt als de arts in het profielregister is ingeschreven. Een overzicht van alle gecertificeerde cosmetische artsen KNMG kunt je vinden via onderstaande link: https://nvcg.nl/gecertificeerde-artsen.

De Nederlandse Vereniging van Cosmetische Geneeskunde (NVCG) is de van overheidswege erkende wetenschappelijk vereniging voor cosmetische geneeskunde en heeft als doel de kwaliteit en voorlichting van medisch cosmetische behandelingen te verbeteren. De NVCG is verantwoordelijk voor de opleiding en de certificering van de cosmetisch artsen KNMG en houdt toezicht op de nieuwe ontwikkelingen in de branche en ook bij het optreden van eventuele complicaties kunnen artsen en patiënten terecht bij de vereniging.

Door de beschermde profielerkenning kan niet ieder arts zich cosmetisch arts KNMG noemen en is voor iedereen direct zichtbaar wijze, welke artsen beschikken over de bekwaamheid van een cosmetisch arts KNMG. Persoonlijk vind ik dit een zeer mooie ontwikkelingen en ik hoop dat hiermee de kwaliteit en de veiligheid van het vak cosmetische geneeskunde beter kan worden gewaarborgd.

Dit artikel is geschreven door: Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en Cosmetisch arts KNMG

Dit artikel is in samenwerking met kliniek Skin+Surgery Clinics geschreven.

Bekijk deze kliniek