Bang voor Botox? Dat is niet nodig!

03 augustus 2023 | Botox

Over botox bestaan behoorlijk wat misverstanden, die elkaar vaak ook nog tegenspreken. Zo zou je gezicht er de ene keer gevoelig en dan juist weer gevoelloos van worden, of je zou überhaupt een emotieloze uitdrukking krijgen. Begrijpelijk dus als je Botox een beetje spannend vindt, maar de cosmetisch artsen bij Velthuis kliniek doen altijd hun best om je gerust te stellen. 

Als je in goede handen bent, is er namelijk niets spannends aan! Als jij je laat helpen door ervaren specialisten die alleen werken met 100% beproefde middelen, ben je volkomen veilig. Daarnaast mag je altijd rekenen op een natuurlijk resultaat dat past bij jou. 

Wat is Botox?

Botox is een middel dat de overdracht van de prikkels van zenuwen naar spieren tijdelijk blokkeert. De spier kan daardoor tijdelijk niet meer samentrekken, waardoor de spier ontspant. Het resultaat hiervan is dat de huid minder tot geen rimpels vertoont en dat deze (tijdelijk) ook niet kunnen ontstaan. 

De behandelde spier is na 14 dagen optimaal ontspannen. Dit betekent niet dat de rimpel dan ook al volledig verdwenen is. Na een eerste behandeling met Botox kan dit meerdere huidcycli (een huidcyclus duurt vier tot zes weken, dit is de tijd waarin de opperhuid zich helemaal vernieuwt) duren. De duur van het resultaat kan per persoon verschillen. Na drie tot zes maanden is het middel uitgewerkt en kan de behandeling zonder problemen herhaald worden.


Waarvoor kun je Botox gebruiken?

Heb je rimpels in je voorhoofd of tussen je wenkbrauwen als je fronst? Of heb je last van de kraaienpootjes naast je ogen? Botox kan dan een goede oplossing zijn. Met als gevolg dat je een frissere blik krijgt! Maar wist je dat Botox ook geschikt is wanneer je last hebt van veel zweten of bij migraine? Hieronder vind je een overzicht waarvoor Botox bij Velthuis kliniek gebruikt kan worden:

  • Mimiekrimpels: voorhoofd, fronsrimpel en kraaienpootjes
  • Overmatig transpireren
  • Migraine of spanningshoofdpijn
  • Gummy smile
  • Knarsetanden
  • Bunnylines
  • Lipflip


Een Botox behandeling bij Velthuis kliniekBinnen Velthuis kliniek wordt ingezet op subtiele behandelingen, waardoor je je natuurlijke uitstraling behoudt. Met als resultaat het herstel van structuur en frisheid in het gezicht. Daarnaast kan de cosmetisch arts indien gewenst de dosering van de Botox aanpassen zodat de werking iets minder sterk is op de relaxatie van de spieren. 

Wil je meer weten over het gebruik van Botox? De cosmetisch artsen van Velthuis kliniek staan graag voor je klaar met advies en behandelingen! 

Dit artikel is in samenwerking met kliniek Velthuis kliniek geschreven.

Bekijk deze kliniek