Draadlift

Wie zich stoort aan een slapper wordende gezichtshuid, heeft wellicht al eens een facelift overwogen. Het feit dat er bij een facelift in de huid wordt gesneden, is echter iets dat veel mensen ervan weerhoudt om uiteindelijk deze stap te zetten. Voor mensen die hier tegenop zien, maar toch iets willen doen om het verouderingsproces van de huid tegen te gaan, kan een PDO-draadlift een goede optie zijn.

Wat is een draadlift?

Een draadlift wordt uitgevoerd met behulp van PDO (polydioxanon) draden. Deze draden worden doorgaans gebruikt voor hechtingen bij reguliere operaties, gynaecologie en oogheelkunde. De draden kunnen onderhuids zorgen voor versteviging en zijn met name geschikt voor het liften van wenkbrauwen, wangen, het gezicht, de hals en het decolleté.

Ervaringen en klinieken

Lees reviews van anderen en vergelijk alle klinieken voor draadlift om de juiste keuze te maken.

Alle draadlift reviews Alle draadlift klinieken

De behandeling

Tijdens de behandeling wordt de PDO-draad onder de huid ingebracht met een dunne injectienaald. Omdat de behandeling vrijwel pijnloos is, kan deze worden uitgevoerd zonder plaatselijke verdoving of narcose. Indien gewenst kan wel een verdovende crème worden aangebracht. 

Afhankelijk van het gebied dat wordt behandeld, worden per behandeling zo’n tien tot dertig draden gebruikt. Na het plaatsen van de draad wordt de naald verwijderd, zodat alleen de draad achterblijft in de huid. Het is een korte behandeling van ongeveer twintig minuten.

Na de behandeling

De draad is niet zichtbaar en wordt in de zes maanden na de behandeling volledig door het lichaam afgebroken. In die periode vormt zich collageen in het weefsel rond de huid. Dit ‘inwendige harnas’ maakt de huid steviger en zorgt voor een liftend effect.
Direct na de behandeling is het resultaat al enigszins zichtbaar. Wanneer er een lichte zwelling is opgetreden, kan het in sommige gevallen een aantal dagen duren totdat het resultaat volledig zichtbaar is. Het behandelde gebied kan enkele dagen na de behandeling gevoelig(er) zijn.
Na ongeveer zes weken is het resultaat optimaal. Deze periode heeft het lichaam nodig om zelf collageen aan te maken rond de PDO-draden. Dit is ook het moment waarop het tijd is voor een controle-afspraak. Indien nodig en medisch gezien verantwoord kunnen op dit moment meer draden worden geplaatst.

Het resultaat van de behandeling

Omdat het lichaam zelf collageen aanmaakt, is het resultaat van de behandeling langdurig. Het verouderingsproces van de huid zet zich echter wel voort, waardoor nieuwe lijntjes en rimpels kunnen ontstaan.

Laatste draadlift ervaringen

10
14 september 2019 Draadlift
“ Kim is een uitstekende arts. Vriendelijk, laat je op je gemak voelen. Kundig in haar vak en ben zeer tevreden. ” Rina

Alles klopt. De behandeling wordt in een steriele omgeving vakkundig gedaan. Mijn ervaring is heel goed geweest. Ben van mijzelf zeer kritisch…

90
26 augustus 2019 Draadlift
“ Beoordeling Skin+Surgery Clinics (Behandeling: Draadlift) ” Cindy

Ik had slechte ervaring met fillers bij een andere kliniek. Kwam dus voor een draadjeslift. Aletta begreep niet dat de fillers bij de andere kliniek …

10
21 augustus 2019 Draadlift
“ Beoordeling Mozart Kliniek (Behandeling: Draadlift) ” Ännette

5 Jaar geleden heb ik een boven ooglid correctie laten doen, maar had ook veel kleine rimpels onder mijn ogen. Mijn onderoogleden liften durfde ik…