10 juni 2024

In 6 stappen de beste kliniek voor jouw bilvergroting

Overweeg je een bilvergroting? Dan is het heel belangrijk om een goede kliniek te vinden. Misschien nog wel meer dan voor andere behandelingen, want een bilvergroting kan een risicovolle ingreep zijn. Daarom bespreken we met je waar je op moet letten.

Een bilvergroting kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld door middel van implantaten, waarbij - net als bij een borstvergroting - een implantaat van silliconen in gebracht wordt om de bil te vergroten. Een andere optie is een bilvergroting met eigen vet, dit wordt een Brazilian Butt Lift genoemd.

Deze laatste kan behoorlijk risicovol zijn. Kies je hiervoor? Dan is het extra belangrijk dat je aanklopt bij een goede kliniek en specialist. Lees daarom snel verder.

1. Lees recensies en ervaringen

Mond-tot-mondreclame is niet voor niets de allerbeste. Mensen die eerder dezelfde behandeling ondergingen, kunnen jou het beste vertellen hoe dat was. Door recensies en ervaringen van anderen op te zoeken krijg je een goed beeld van de kwaliteit van de kliniek en de tevredenheid van anderen. 

2. Let op certificering en keurmerken

Dit is één van de belangrijkste factoren die gelukkig ook het makkelijkst te checken is. Je kunt online opzoeken welke certificering en keurmerken een kliniek heeft. Kun je het niet vinden? Vraag het dan even na bij de kliniek zelf en check de namen die ze noemen. 

In Nederland zijn klinieken vaak aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) of de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC).

3. Check de ervaring en expertise van de specialist

Het is helemaal niet gek om bij de kliniek na te vragen of de specialist die jij op het oog heeft een specifieke opleiding heeft gevolgd om een bilvergroting te mogen doen. Ook kun je vragen naar het aantal bilvergrotingen die diegene al gedaan heeft en eventuele voor- en nafoto’s van eerdere patiënten. 

Ervaring en expertise is belangrijk omdat de specialist zo een goede inschatting kan maken van de techniek die gebruikt moet worden, maar ook de voor- en nazorg. Zo kun je complicaties zoveel mogelijk voorkomen. 

4. Plan een eerste consult in

Een eerste consult is dé beste manier om te ontdekken of je een klik hebt met de specialist die je gaat behandelen. Want ja, dat is belangrijk. Er wordt immers wel aan je lichaam gesleuteld en je moet honderd procent vertrouwen hebben in degene die dat gaat doen. 

Tijdens het eerste consult krijg je uitgebreid de tijd om je wensen en verwachtingen te bespreken. De specialist geeft je meer informatie over de behandeling en bepaalt aan de hand van jouw situatie wat de beste techniek is om te gebruiken. 

5. Bekijk de faciliteiten

Op het eerste oog kun je al veel zien. Is de kliniek schoon, gebruiken ze moderne apparatuur en dragen de specialisten handschoenen? Daaruit kun je vast opmaken hoe hygiënisch er gewerkt wordt. 

6. Vergelijk prijzen en check de vergoeding

Niet voor niets op de laatste plaats, want er is een hele hoop belangrijker dan de prijs wanneer je kiest voor een bilvergroting. Maar toch: vergelijken kan zeker uitmaken. De kosten van een bilvergroting variëren namelijk behoorlijk. Dat heeft onder meer te maken met vraag en aanbod.

Maar houd vooral in gedachten dat kwaliteit vaak een prijs heeft. Dus vind je een goede deal? Doorloop dan heel goed de stappen hier boven om te ontdekken of het daadwerkelijk een góede deal is, of alleen een goedkope. 

Dat geldt ook voor een bilvergroting in het buitenland. In dat geval is het extra belangrijk dat je vergelijkt met de totaalprijs - dus inclusief de reis en eventueel overnachtingen. Maar ook dat je checkt hoe het zit met nazorg, complicaties en de kwaliteit. De wet- en regelgeving is in het buitenland namelijk niet altijd zo streng als in Nederland.

Alle klinieken voor een bilvergroting op een rij

Ben je er klaar voor? Begin dan direct met vergelijken. Vind gemakkelijk een kliniek voor een bilvergroting bij jou in de buurt. Vergelijk reviews, bekijk voor- en nafoto’s en maak direct een afspraak voor een eerste consult.

Deel het artikel: