Bilvergroting: feiten & fabels

17 oktober 2022 | Bilvergroting

Onder het motto ‘de bil is de nieuwe borst’ begint de bilvergroting aan een opmars. Inmiddels is de ingreep zo populair dat er steeds meer informatie over te vinden is. Zeker online. Maar wat is waarheid? Zie je door de billen - eh, bomen - het bos niet meer? Wij onderscheiden de feiten van de fabels. 

Ben je niet gezegend met de billen van Kim K en haar familie, maar zou je je wel graag zo’n achterwerk laten aanmeten? Dan is de bilvergroting dé behandeling voor jou. Er zijn meerdere mogelijkheden. Kies je voor bilimplantaten, fillers of de Brazilian Butt Lift met behulp van lipofilling? Welke methode bij jou past, ontdek je tijdens een eerste consult met een specialist. Maar voor het zover is, kan het geen kwaad om je even in te lezen in de feiten en fabels rondom dit onderwerp.

Bilimplantaten zijn niet hetzelfde als borstimplantaten

Klopt, bij een borstvergroting worden andere implantaten gebruikt dan bij een bilvergroting. Bilimplantaten zijn vaak groter en een stuk stugger dan de variant die in de borst geplaatst wordt. Dat is nodig, omdat de billen een hoop meer te verduren krijgen dan de borsten. Bijvoorbeeld tijdens het zitten. 

Er zijn verschillende soorten implantaten

Jazeker! Dat is dan weer wel een overeenkomst met de borstvergroting. Voor bilimplantaten geldt net als bij borstimplantaten dat je kunt kiezen uit siliconen of gel en rond of ovaal. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van de vorm van jouw billen op dit moment en het resultaat dat je wilt behalen. Je kunt dit met de specialist bespreken tijdens een eerste consult. Vaak kun je dan ook verschillende implantaten passen om het effect te vergelijken.

Je kunt je billen ook laten liften

Klopt, maar dan moet de huid van je billen omhoog getrokken worden richting je onderrug. Je krijgt daardoor een groot litteken tussen je onderrug en je billen. Dit in tegenstelling tot de bilvergroting, waarbij het litteken tussen de billen verdwijnt. Een billift wordt daardoor maar heel weinig uitgevoerd. 

Een bilvergroting is goedkoper in het buitenland

Dat kan. Het gaat dan voornamelijk om de Brazilian Butt Lift (BBL) die in landen als Colombia en de Dominicaanse Republiek vaak uitgevoerd worden. De behandeling is daar goedkoper, maar de regels en het toezicht zijn ook minder streng. Lees je daarom heel goed in als je overweegt een behandeling in het buitenland te laten doen.

Je krijgt ook bredere heupen van een bilvergroting

Nee. Door bilimplantaten te plaatsen worden je billen voller. Een bilvergroting zorgt daarom echt alleen voor volume naar achteren, om het zo te zeggen. Je wordt er dus niet breder van. 

Je krijgt preventieve antibiotica

Dat zou kunnen. Omdat het gebied rondom de anus per definitie niet steriel is, kiezen sommige artsen ervoor om preventieve antibiotica te geven. Zo worden de bacteriën bij voorbaat al de kop in gedrukt. 

Meer weten over de bilvergroting en de opties die er zijn? Vind een kliniek voor bilvergroting door onafhankelijke reviews te vergelijken. Kliniek gevonden? Dan kun je op de profielpagina van de kliniek gelijk een vrijblijvend eerste consult boeken. Je kunt dan alle vragen die je hebt stellen aan een ervaren specialist. Wel zo fijn!