Facelift zonder operatie

07 februari 2022 | Liquid Facelift

Je hoort regelmatig dat je er moe uitziet, terwijl je net een paar goede nachten achter de rug hebt. En als ze vragen hoe oud je bent, zijn ze verbaasd door het antwoord, al proberen ze dat zoveel mogelijk te verbergen. Je wilt er graag iets aan laten doen, dat oude gezicht. Maar wat? Want een operatie zie je niet zo zitten. En een facelift zonder operatie, dat kan toch niet? Jawel hoor! In deze blog lees je er alles over.

Hoe ouder je wordt, hoe minder elastine en collageen er in je huid aanwezig is. Deze twee magische stofjes verminderen al vanaf dat je een jaar of 25 bent. Het resultaat? Een verslapte huid en de eerste rimpeltjes. Maar bij de een gaat deze vermindering en daarmee de huidveroudering sneller dan de ander. Waardoor je er soms ouder uitziet dan je bent. En dat is niet leuk. 

Facelift

Met een facelift kunnen de plooien - oftewel de rimpels - in je gezicht strak getrokken worden. Geen zorgen, je bent nog steeds in staat om te lachen, fronsen en je wenkbrauwen op te trekken. Die strakgetrokken, bewegingloze poppengezichten zie je vooral in Amerikaanse comedies. Tegenwoordig zijn de technieken in de plastische chirurgie zo goed dat ze een natuurlijk, mooi resultaat kunnen behalen.


Er zijn verschillende technieken die gebruikt worden om een facelift uit te voeren. Zo kun je kiezen voor de MASC-lift, waarbij de huid van de wangen tot de hals naar achteren getrokken wordt. Of de minder impactvolle S-lift, ook wel mini-facelift genoemd. De specialist trekt hierbij de huid richting je oor. 

Liquid facelift

Zie je een operatie niet zitten en wil je geen traditionele facelift? Dan is een liquid facelift wat voor jou. Jazeker, dat is de facelift zonder operatie. De naam zegt het al: een liquid facelift is een vloeibare facelift. De specialist maakt voor de behandeling gebruik van fillers van hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof die je lichaam na ongeveer een jaar vanzelf weer afbreekt. Het effect van een facelift zonder operatie is dus niet blijvend. Dat maakt de behandeling laagdrempeliger dan de ‘normale’ facelift.


De fillers worden met een dunne naald in je huid gespoten op de plekken die wel wat volume kunnen gebruiken. Het hyaluronzuur gaat vervolgens zijn werk doen en vult de rimpels op. Soms wordt tijdens de behandeling ook gebruik gemaakt van botox om kleine rimpeltjes zoals kraaienpootjes te laten verdwijnen.

De beste kliniek vinden

Lijkt het je wel wat, zo’n facelift zonder operatie? Dan is het belangrijk om een goede, ervaren specialist te vinden. Vergelijk klinieken en lees onafhankelijke reviews van mensen die voor jou dezelfde behandeling ondergingen. Zo weet je zeker dat je op de goede plek terecht komt. Goed om te weten: je kunt bijna altijd vrijblijvend een eerste consult inplannen. Maak hier gebruik van en stel alle vragen die je hebt aan de specialist die je gaat behandelen. Zodat je direct alle informatie hebt over de behandeling. Wel zo fijn!