Facelift

Met cosmetische behandelingen als botox injecties, chemische peelings en lasertherapie zijn rimpels op het voorhoofd en rond de mond en ogen uitstekend te behandelen. Maar tegen de zwaartekracht beginnen deze technieken niet veel. Is jouw huid zo verslapt dat de contouren van jouw gezicht minder scherp worden, dan is een echte facelift nog altijd de beste optie.

Bij deze cosmetische operatie verwijdert een plastisch chirurg rimpels en plooien door jouw gezichtshuid én de onderliggende vet-, spier- en bindweefsels weer strak te trekken. Je gelaatstrekken worden als het ware ‘gelift’ waardoor je een frisser en jeugdiger uiterlijk krijgt.

 

Ervaringen en klinieken

Lees reviews van anderen en vergelijk alle klinieken voor facelift om de juiste keuze te maken.

Alle facelift reviews Alle facelift klinieken

Belangrijk om te weten is dat een facelift niet alle rimpels laat verdwijnen. Op mimiekrimpels rond de ogen, mond en op het voorhoofd heeft de procedure meestal weinig tot geen effect. Daarvoor zijn andere operaties of technieken nodig, zoals een wenkbrauwlift, oogcorrectie en diverse soorten niet-operatieve rimpelhandelingen.

Bij een klassieke volledige facelift wordt ook het halsgebied meegenomen zodat gezicht en hals één geheel blijven vormen.

Facelift, het beste resultaat

Een facelift geeft het beste resultaat bij:

  • Diepe groeven tussen neus en mondhoeken (de zogenaamde nasolabiale plooien)
  • Uitgezakte huid aan de onderkaak ( de zogenaamde wangzakjes)
  • Verzakte jukbeenderen en diepe rimpels en plooien op de wangen
  • Losse huid, lijnen en een teveel aan vet in de hals.

Liquid Facelift

Een nieuwe techniek is de Liquid Facelift. Hiervoor worden filler technieken gebruikt zodat er geen operatie nodig is. 

De traditionele techniek

De traditionele techniek betreft een flinke ingreep waardoor je enkele weken uit de running bent. Deze ingreep wordt uitgevoerd onder narcose. Er wordt een incisie gemaakt vlak voor het oor zodat de huid losgemaakt kan worden van het onderliggende weefsel en de spieren.

Afhankelijk van het gebied dat je verstrakt wilt hebben wordt het sneetje voor het oor verlengd tot achter het oor (voor behandeling van de hals) of naar boven tot in de haargrens (voor behandeling van de wangen, mondhoeken en neus-lippenplooi).

Overtollig vet wordt nu weggehaald en de verslapte aangezichtsspieren (SMAS) verstrakt.

Vervolgend wordt de huid teruggelegd, strakgetrokken en weer gehecht. De totale ingreep duurt enkele uren. De eerste 10 dagen is het gezicht gezwollen en voelt het vreemd aan. De bloeduitstortingen zijn meestal na een dag of tien verdwenen, de zwelling verdwijnt in de loop van enkele weken. Aangezien de totale facelift een grote operatie met de nodige risico’s is, wordt in de medische wereld voortdurend gezocht naar minder belastende alternatieven.

Een techniek die in dit opzicht een enorme verbetering vormt, is de MACS-lift.

De MACS-lift

De MACS-lift (Minimal Access Cranial Suspension lift) geeft minder littekens dan de traditionele facelift, kent een kortere hersteltijd en neemt minder tijd in beslag in de operatiekamer. In plaats van een grote snee die vanaf de slaap voor het oor langs tot in de haargrens loopt,is er bij de MACS-lift alleen een kleien incisie voor het oor nodig.

Het onderhuidse weefsel wordt via dat sneetje opgespannen en middels speciale hechtingen vastgezet aan het botvlies. Voor de MACS-lift is niet altijd een narcose nodig, een sedatie is ook vaak een mogelijkheid. Met de MACS- lift kan het hele gezicht inclusief de hals worden gelift, maar niet het voorhoofd. De MACS-lift geeft een heel mooi, natuurlijk resultaat. Je lijkt er jaren jonger door en kunt er tien tot vijftien jaar plezier van hebben.

De Halslift 

Veel mensen merken dat de huid van de hals sneller veroudert dan die van het gezicht. De huid gaat losser hangen en wanneer zich bovendien vet ophoopt ontstaat een zogenaamde “kalkoenhals”. Met een halslift kan dit probleem worden opgelost. Een halslift maakt vaak deel uit van een complete facelift, maar kan ook afzonderlijk worden uitgevoerd.

De chirurg maakt dan een incisie achter het oor via de haarlijn naar het achterhoofd. De huid wordt losgemaakt van het onderliggende weefsel, overtollig vet wordt weggehaald en verslapte spieren worden verstrakt. Vervolgens wordt de huid teruggelegd, strakgetrokken en weer gehecht. Eventueel kan deze ingreep uitgebreid worden zodat ook de kaakrand strakker gemaakt kan worden (halskaaklift).

Soms is alleen aan de voorzijde van de hals de huid verslapt. Er ontstaan dan twee verticale plooien die van de kin tot het halskuiltje lopen. In dat geval kan kan een platysmaplastiek worden uitgevoerd. Via een kleine incisie aan de onderkant van de kin worden de spieren aan de onderkant van de hals ( de platysmaspieren) strakgetrokken. De plooien verdwijnen daardoor. Vaak wordt bij deze ingreep ook een hals-liposculptuur gedaan om het overtollige vet onder de kin en in de hals weg te halen.

Laatste facelift ervaringen

97
22 maart 2019 Facelift
“ Beoordeling Boerhaave Medisch Centrum (Behandeling: Facelift) ” Metta

Zeer tevreden met het resultaat.

10
22 maart 2019 Facelift
“ Beoordeling Boerhaave Medisch Centrum (Behandeling: Facelift) ” Anonieme gebruiker

Voorzorg zeer professioneel. Zeer klantvriendelijk. Operatie vakkundig en heel natuurlijk hersteld. Weinig zwelling, viel reuze mee

99
19 maart 2019 Facelift
“ Ik ben tevreden met mijn facelift ” Anonieme gebruiker

Vorige week bij Joost langsgeweest voor een behandeling tegen mijn vermoeide blik en rimpels. In eerste instantie moest het allemaal een beetje vorm…

Bekijk reviews
Bekijk klinieken