Liquid facelift: feiten en fabels

13 november 2023 | Liquid Facelift

Na lipfillers en botox is nu de liquid facelift aan een opmars bezig als meest populaire cosmetische behandeling. Het aanbod wordt groter, maar het aantal onwaarheden dat je over de behandeling leest daarmee ook. Daarom onderscheiden we in deze blog de feiten van de fabels. 

Een liquid facelift is een facelift zonder operatie, zonder snijden dus. Dat komt omdat er fillers gebruikt worden om deze behandeling uit te voeren. Zo zie je er jonger en frisser uit, zonder flinke hersteltijd. Dat brengt ons direct naar het eerste feit.

Een liquid facelift is geen chirurgische ingreep

Dat klopt dus. En dat is gelijk één van de grootste voordelen van een liquid facelift: je hoeft geen operatie te ondergaan. Dit in tegenstelling tot een normale facelift, waarbij overtollig huid wordt weggesneden. Een liquid facelift wordt gedaan met behulp van fillers die volume toevoegen aan het gezicht. Zo worden rimpels verminderd en krijgt je gezicht meer definitie. 

Een liquid facelift geeft dezelfde resultaten als een normale facelift

Dit is een fabel. De fillers die gebruikt worden voor een liquid facelift zijn van hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof die je lichaam op een bepaald moment zal afbreken en weer afvoeren. Zodra dat gebeurt - meestal een maand of drie - is het resultaat ook weg. Bij een normale facelift wordt de huid weggesneden. Die huid komt niet meer terug. Het resultaat is dan wel blijvend.

Een liquid facelift wordt op jouw gezicht aangepast

Dit klopt. Tijdens het eerste consult kijkt de specialist naar de contouren van jouw gezicht, je huid en het resultaat dat je wilt behalen. Hierdoor krijg je een natuurlijk resultaat dat precies bij jou past.

De behandeling doet pijn

Pijn is natuurlijk subjectief: wat voor de ene pijnlijk is, vindt de ander prima. Maar een liquid facelift wordt meestal niet als pijnlijk ervaren. De filler wordt ingebracht met hele dunne naaldjes. Daarnaast bevatten ze soms een verdovend middel of kan de specialist vooraf een verdovende crème op je gezicht smeren. Je kunt dit tijdens het eerste consult met de specialist bespreken. 

Je kunt een liquid facelift ongedaan maken

Feit. Het is mogelijk om een middel in te laten spuiten dat hyaluronzuur en daarmee de filler afbreekt. Je lichaam voert het dan vanzelf af, waardoor het resultaat verdwijnt. Ben je echt niet tevreden of vind je dat je liquid facelift mislukt is? Dan kun je dit overwegen. Dit is ook iets dat je eventueel met de specialist kunt bespreken tijdens het eerste consult.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een liquid facelift? Of twijfel je tussen een normale facelift of de filler-variant? Je kunt altijd een vrijblijvend consult inplannen met een kliniek voor liquid facelifts bij jou in de buurt. Vergelijk onafhankelijke reviews en vind zo de beste kliniek voor jou.