Een facelift...Dr. Thanya Tha-In van Skin + Surgery vertelt

07 november 2018 | Facelift

Geschreven door Dr. Thanya Tha-In, chirurg en cosmetisch arts

Ouder worden is een bijzonder geschenk. Na je vijftigste zit je vol met mooie en minder mooie levenservaringen, maar je gezicht weerspiegelt niet meer hoe je van binnen voelt. Misschien is het de rimpels, misschien is het de verslapping van de huid. Als je een facelift overweegt, is dit een persoonlijke keuze. Een keuze die alleen jij en je arts samen kunnen nemen. Is het nodig? Is het niet te vroeg? Ga ik er niet heel anders uitzien? Wanneer ben ik weer toonbaar? Deze vragen zijn een kleine greep uit de eerste facelift consult.

Een facelift is een behandeling die wordt uitgevoerd als de huid van je gezicht door de leeftijd verslapt raakt. Tijdens de ingreep wordt de huid en het onderliggende bindweefsellaag strakker gemaakt en gelift. Hierdoor krijgen je gezicht, hals en kaaklijn een jeugdige contour. Tijdens het eerste consult met mij komt alles over de behandeling aan de orde. Ik bespreek welke methode het beste bij je past, welke resultaten je kunt verwachten, welke mogelijke risico’s er zijn en hoe de nazorg verloopt. Je krijgt altijd duidelijk en eerlijk advies. Ook al de verzakking minimaal is, adviseren ik je de ingreep uit te stellen of zelfs niet te doen.

Voor de behandeling krijgt je een “roesje”. Dit betekent dat je slaapt en je voelt geen pijn. De incisie wordt gemaakt voor je oor en langs je haargrens. Daarna wordt de huid losgemaakt van de onderhuidse bindweefsellaag (SMAS). Deze SMAS laag wordt met een speciale hechting strakgetrokken en vastgehecht. Als laatste wordt de overtollige huid weggesneden en gehecht. De ingreep zelf duurt ongeveer 150 minuten. Het duurt ongeveer 1-2 weken voordat de zwelling en de blauwe plekken wegtrekken.

Voordat je een facelift ondergaat is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de ingreep en de mogelijke complicaties. De eerste stap begint bij jezelf. Ga goed bij jezelf na waarom je een facelift wilt, laat je je goed informeren door je arts en bespreek je alternatieven. Je mag er de tijd voor nemen. Het is jouw gezicht!


Dokter Thanya Tha-In is gecertificeerd chirurg (MSRC) opgeleid aan de Erasmus Medisch Centrum en European Collage of Aesthetics Medicine (ECAMS). Ze is gespecialiseerd in cosmetische gelaatschirurgie en heeft inmiddels meer dan 1500 ingrepen aan het gelaat uitgevoerd. Ze is verbonden aan de Skin Surgery Clinics in Den Haag en Rotterdam.

www.skin-surgery.nl


Dit artikel is in samenwerking met kliniek Skin+Surgery Clinics geschreven.

Bekijk deze kliniek