Waar laat jij je facelift doen? 3 tips

08 januari 2024 | Facelift

Iedere keer dat je in de spiegel kijkt, zie je eigenlijk alleen maar rimpels. Verouderde huid, veel ouder dan je je voelt. Je wilt er wat aan doen. Een facelift, maar laten snijden in je gezicht? Durf je dat wel? Wel als je de juiste specialist gevonden hebt. Maar hoe vind je zo iemand? Met deze 3 tips kom je een heel end.

Bij een facelift wordt de overtollige huid in je gezicht weggesneden, waardoor je een strakker en jonger gezicht krijgt. Er wordt dus inderdaad gesneden in je gezicht en dat is spannend. Het is dan extra belangrijk dat je een kliniek en specialist kiest die je vertrouwt en waar je je goed bij voelt. 

1. Reviews en ervaringen

Een logische eerste stap, zeker op een website als KliniekErvaringen.nl. Maar wel een belangrijke. Facelifts worden tegenwoordig op zoveel plekken aangeboden, dat je door de bomen het bos misschien niet meer ziet. Het kan helpen om reviews en ervaringen te lezen van mensen die eerder een facelift lieten doen.

Door de verhalen van anderen te lezen, krijg je inzicht in de kwaliteit van de behandelingen, de expertise van de specialist en de sfeer in de kliniek. Het is dan wel belangrijk dat de reviews en ervaringen die je leest objectief zijn en van echte mensen komen. Check dat dus wel. Goed om te weten: op KliniekErvaringen.nl hebben we die check vast voor je gedaan. Alle reviews zijn geverifieerd. 

2. Certificering en expertise

Niet alleen de ervaring van anderen, ook de ervaring van de specialist is relevant in het zoeken naar een juiste plek voor een facelift. Je wilt natuurlijk een expert voor jouw behandeling. Dit kun je achterhalen door het na te vragen bij de kliniek.

Daarnaast kun je certificeringen, keurmerken en publicaties van de specialist checken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ZKN-keurmerk, ISO-certificering of lidmaatschappen bij beroepsverenigingen.

3. Technologie

Naast de specialist, is ook de kliniek van belang in jouw keuze. Kijk hiervoor goed naar de faciliteiten in de kliniek en de technologieën die gebruikt worden. Hebben ze moderne apparatuur? Gebruiken ze de nieuwste technieken? Is alles schoon en hygiënisch? 

Het is zeker niet gek om tijdens het eerste consult te vragen of je de operatiekamer mag zien bijvoorbeeld. Maak gebruik van dit moment.

Plan een eerste consult in

Het eerste consult is vaak gratis, altijd vrijblijvend en essentieel voor je een keuze maakt voor een kliniek of specialist. Tijdens dit eerste consult zie je namelijk met je eigen ogen hoe de kliniek eruit ziet, proef je de sfeer en leer je meer over de specialist. 

Maak een afspraak bij een kliniek voor een facelift bij jou in de buurt. Bespreek jouw wensen, stel al je vragen en maak kennis met de specialist.