De eerste keer in bikini na een mommy make-over

12 september 2022 | Mommy Make-Over

Na een aantal zwangerschappen was je niet meer zo zeker over je lijf. Overtollig vel op je buik, borsten die bij lange na niet meer leken op hun pronte pre-zwangerschapsversie… je kon er niet aan wennen. Om je oude lijf weer terug te krijgen, heb je een mommy make-over laten doen. En dat is geluk! Hoog tijd om die bikini uit de kast te trekken. Maar kan dat zomaar? 

Natuurlijk kan dat zomaar! Maar het is wel slim om een en ander in gedachten te houden. We vertellen je er alles over in dit artikel. 

De mommy make-over

Een mommy make-over is een verzamelnaam voor twee cosmetische behandelingen: een borstvergroting en liposuctie. Een combinatie waarmee je zowel de borsten als het lichaam aan kunt pakken. En dat is precies wat veel vrouwen na een zwangerschap graag willen. De borsten voelen vaak leeg na het geven van borstvoeding. En de huid van de buik kan flink oprekken door een of meerdere zwangerschappen. Niet zo gek, er heeft een klein mensje in gezeten!

Tijdens een mommy make-over wordt de overtollige huid op de buik verwijderd, eventueel samen met het overtollige vet. Daarnaast worden de borsten weer gevuld met behulp van een borstvergroting. 

In bikini

Wanneer je precies in bikini gaat, is natuurlijk helemaal aan jou. Voel je je comfortabel met je nieuwe lijf? Dan gaan! Een mommy make-over is een ingrijpende behandeling, de eerste weken zal je lijf nog flink beurs aanvoelen en zo zal het er ook uitzien. Blauw, rood en opgezwollen. Geen zorgen, dit trekt weg. Langzaamaan wordt het behandelde gebied steeds meer zoals het zou moeten zijn.

De littekens

Dat geldt ook voor de littekens, hoewel die nooit helemaal verdwijnen. Gelukkig is dat wat je bikini betreft niet erg. Het litteken van de liposuctie valt precies op de rand van je bikini en dat van de borstvergroting in de borstplooi en rond de tepels. Met een bikini aan zie je dat dus niet. In principe kun je na een week of vier weer aan het werk, je zou dan dus ook prima in bikini kunnen.

De zon in

Waar je wel mee op moet letten is de zon. Die is namelijk schadelijk voor je huid, niet voor niets wordt altijd geadviseerd om je goed in te smeren. Je littekens zijn extra gevoelig voor de zon en verdienen dus extra aandacht. Goed insmeren dus, minstens factor vijftig en de schaduw opzoeken tijdens het heetst van de dag.

Meer lezen over de mommy make-over? Lees hier over de mommy make-over ervaring van Denise!