Mommy make-over: de ervaring van Denise

29 augustus 2022 | Borstvergroting , | Buikwandcorrectie , | Mommy Make-Over

Na drie zwangerschappen was het lichaam van Denise niet meer van haar. Zo voelde dat ten minste. Haar navel verdween onder het loshangende vel van haar buik en ook haar borsten hingen slap omlaag. Ze liet een buikwandcorrectie en borstvergroting doen, ook wel een mommy make-over genoemd. Dit is haar ervaring.

Het is niet uit onzekerheid of omdat ze haar lichaam lelijk vindt. Maar na drie zwangerschappen voelt het alsof het niet meer bij haar past. “Het was totaal veranderd”, begint Denise haar verhaal. “Ik ben klein, petit, maar tijdens mijn zwangerschap werd ik gigantisch. Ze dachten zelfs dat ik een tweeling kreeg. Tot drie keer toe!” 

Lichaam na drie zwangerschappen

Denise krijgt drie gezonde meisjes en daar is ze dolblij mee. Maar wat het doet met haar lichaam, dat blijft haar dwars zitten. “Mijn buik was zo ontzettend uitgerekt dat mijn navel niet eens meer zichtbaar was. Als ik een lage jeans aan had, hing mijn buik zelfs over de rand. Om over mijn borsten nog maar niet te spreken. Na drie keer bijna een jaar borstvoeding waren ze op. Zo zag mijn lichaam er eigenlijk uit, leeggelopen.”

De mommy make-over

Af en aan springt het idee van een cosmetische ingreep bij Denise in haar hoofd, maar echt doorpakken doet ze niet. Tot ze voor iets anders bij de plastisch chirurg terecht komt. “Ik moest een moedervlek in mijn gezicht laten verwijderen en dacht: ik ben hier nu toch!” Ze laat haar buik zien en de specialist is direct duidelijk: dit kan ik heel mooi maken.

“Ja, toen was ik eigenlijk wel overtuigd. En dan kon ik net zo goed direct wat aan die borsten laten doen. Een buikwandcorrectie en borstvergroting tegelijk. Later hoorde ik pas dat ze dit een mommy make-over noemen.”

Drie keer naar de specialist

Denise begint met een eerst consult bij een specialist. De eerste van drie, zo blijkt later. “De eerste keer heb ik me gewoon laten voorlichten en heb ik alle vragen gesteld die ik had. Daarna ben ik nog een keertje terug gekomen om de grootte van de implantaten te kiezen. Maar omdat het even duurde voor de operatie plaatsvond, begon ik intussen te twijfelen.”  

Ze belt de kliniek en vertelt over haar twijfels. Er wordt direct een nieuwe afspraak ingepland, om nog een keer te passen. “Dat vond ik heel fijn. Uiteindelijk ben ik bij mijn eerste keuze gebleven, maar het was heel geruststellend om nog een keer te mogen komen kijken.”

De dag van de operatie

“Wat was ik zenuwachtig! Ik heb oprecht nog bijna afgebeld de ochtend van de operatie. Ineens zag ik het niet meer zitten, twee operaties in één keer. Onzin natuurlijk, want ik had er al hartstikke lang over nagedacht.” Omdat ze na de operatie niet zelf naar huis kan, gaat een vriendin met haar mee. “Die zou sowieso een paar nachten bij mij blijven slapen, omdat je na de mommy make-over niet zoveel kunt.” 

Een mommy make-over vindt altijd plaats onder narcose, net als wanneer je alleen een borstvergroting laat doen. Van de operatie zelf merkt Denise dus weinig. “Ook toen ik wakker werd had ik weinig pijn, ze geven je flinke pijnstilling naderhand dus dat scheelt. Ik mocht in de kliniek al even kijk naar mijn borsten. Daar schrok ik best een beetje van, eerlijk gezegd. Ze waren heel groot, rood en blauw. En er stonden nog allemaal lijnen op van waar de specialist had afgetekend. Gelukkig waren de mensen om me heen heel lief en zeiden ze dat het er heel goed uit zag.”

Herstellen van een mommy make-over

De dagen na de behandeling vallen Denise zwaar. Ze heeft veel pijn en kan weinig. Die vriendin die eigenlijk drie dagen zou blijven, blijft uiteindelijk twee weken. “Het viel me echt tegen hoe weinig ik kon. Dat wil zeggen: ik kon wel een beetje lopen en zitten, maar echt voor mezelf zorgen was lastig.” 

Na twee weken voelt ze zich weer grotendeels zichzelf. “Ik mocht nog niet tillen en moest heel rustig aan doen, maar ik kon wel weer gewoon eten koken en douchen enzo.” En het resultaat? “De eerste keer dat ik mijn nieuwe buik en borsten zag, moest ik huilen van geluk. Ik ben er zo ontzettend blij mee! Natuurlijk zit er nog een litteken, dat zal ook blijven. Maar het litteken van mijn borsten valt in de plooi en dat van mijn buik precies onder mijn ondergoed. Het is prachtig!” 

Overweeg je ook een mommy make-over? Vergelijk onafhankelijke reviews, vind een goede kliniek voor een mommy make-overbij jou in de buurt en plan een eerste consult in met een specialist. Dat is altijd vrijblijvend, wel zo fijn.