Mommy make-over: 6 veelgestelde vragen

07 november 2022 | Mommy Make-Over

Ben je na één of meerdere zwangerschappen helemaal niet meer tevreden over wat je ziet in de spiegel? Dan ben je niet de enige. Veel vrouwen kunnen niet wennen aan hun “nieuwe” lichaam. Daarom is de mommy make-over in het leven geroepen. Een behandeling die jouw lichaam weer zoveel mogelijk de oude maakt. In dit artikel beantwoorden we de meest gestelde vragen over deze behandeling.

Een slappe buik en hangende, lege borsten. Je lichaam kan flink veranderen na een zwangerschap. Soms herstelt dat weer, maar soms ook niet. Je kunt iedere dag in de sportschool staan, maar die slappe huid valt niet weg te trainen. Ben je zo ontevreden dat je er écht iets aan wilt doen? Dan is de mommy make-over misschien iets voor jou.

Wat is een mommy make-over?

Ja, goede vraag. Want het is nogal een brede term, de make-over. Als we in de wereld van de cosmetische en plastische chirurgie spreken over een mommy make-over dan hebben we het over een behandeling die bestaat uit een combinatie van verschillende ingrepen. Dit kunnen bijvoorbeeld een liposuctie en een borstvergroting. Maar ook een buikwandcorrectie. 

Welk resultaat kan ik behalen?

Met een borstvergroting worden je lege borsten weer opgevuld. Vaak zie je na een lange periode van borstvoeding dat de borsten aan de bovenkant leeg ogen. Implantaten vullen die leegte op en geven je weer volle borsten terug. Eventueel kun je dit combineren met een borstlift, als je borsten flink zijn gaan hangen. 

Met een liposuctie kan overtollig buikvet verwijderd worden. En een buikwandcorrectie verwijdert het overtollige vel dat kan overblijven nadat je buik weer haar normale grootte krijgt. Dit zie je bijvoorbeeld veel bij tweelingzwangerschappen of overtollig vruchtwater tijdens de zwangerschap.

Blijven er veel littekens achter na een mommy make-over?

Dat ligt aan de combinatie van behandelingen die je ondergaat. Een buikwandcorrectie zorgt voor een flink litteken onderop je buik, dit litteken valt onder je bikinibroekje. Bij een liposuctie heb je alleen te maken met kleine sneetjes en vallen de littekens mee. Bij een borstvergroting is het litteken afhankelijk van de behandelmethode. Je kunt dit het beste even navragen aan de specialist tijdens het eerste consult. 

Worden de behandelingen in één keer uitgevoerd?

Vaak wel, de ingrepen aan je borsten en buik kunnen meestal in één operatie gedaan worden. Ook dit kun je het beste even navragen aan de specialist die je gaat behandelen.

Moet ik onder narcose?

Ja, een mommy make-over wordt altijd onder volledige narcose gedaan. Dat komt omdat het een flinke ingreep is. Een borstvergroting wordt overigens ook altijd onder volledige narcose uitgevoerd. 

Hoe lang duurt het herstel van een mommy make-over?

Een goede vraag. En des te belangrijker, omdat er bij een mommy make-over altijd kinderen in het spel zijn. Het is daarom verstandig om dit te vragen aan de specialist tijdens het eerste consult. Die weet hoe het zit in jouw situatie. De hersteltijd is namelijk afhankelijk van hoe jouw lichaam reageert op de ingrepen, maar ook van welke behandelingen precies gedaan worden. 

Over het algemeen heb je ongeveer vier weken nodig om te herstellen. Voor je het daadwerkelijke resultaat ziet, ben je een maand of drie verder. Maar die eerste vier weken is het vooral belangrijk dat je rustig aan doet. Zorg dus voor voldoende hulp in huis en met de kinderen.

Waar vind ik een goede kliniek?

Stiekem een bonusvraag van ons, maar wel een belangrijke. Een goede specialist en kliniek vind je door onafhankelijke reviews te vergelijken. Zo lees je wat de moeders die voor jou de behandeling hebben laten uitvoeren ervan vonden. Vind de reviews voor een mommy make-over