De beste behandeling bij hangende borsten

24 april 2021 | Borstlift

Veel vrouwen krijgen ermee te maken: hangende borsten. Een goede bh doet wonderen, maar zodra die uitgaat - op het strand of in de slaapkamer - is je ondersteuning weg. Alleen ben je dus niet, maar het kan je desalniettemin flink onzeker maken. Gelukkig kun je er wat aan doen. Of laten doen. Lees snel verder! 

Er zijn verschillende redenen die kunnen zorgen voor hangende borsten. Een zwangerschap en het geven van borstvoeding bijvoorbeeld. Of veel in één keer afvallen. Maar ook je leeftijd en de zwaartekracht hebben effect, daar kun je dus niks aan doen. Wat de reden van jouw verslapte borsten ook is: je kunt er zelf wat aan doen of iets laten doen. 

Zelf doen tegen hangende borsten

Je borsten bestaan gedeeltelijk uit vet en gedeeltelijk uit spier. Die spieren kun je een paar keer per week trainen met gewichten. Dat is alvast stap één in de strijd tegen slappe borsten. Daarnaast is het belangrijk om een passende bh te dragen met een vorm die bij jouw borsten past, zodat deze goed ondersteund worden. 

Ook een fijne tip: zorg goed voor jezelf. Eet gezond en gevarieerd, zodat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Voor je lichaam zorgen, doe je immers het beste van binnenuit. Zo zorgen vitamine A en C ervoor dat je huid zijn elasticiteit beter behoudt.

Laten doen tegen hangende borsten

Heb je alles geprobeerd, maar is het resultaat niet wat je had gewild? Dan kun je een specialist aan het werk zetten. Een borstlift verhelpt slappe en hangende borsten. Bij deze behandeling wordt overtollige huid verwijderd en wordt de tepel hoger op de borst geplaatst. Er zijn verschillende methodes om dit te laten doen. Welke voor jou het beste werkt, is onder meer afhankelijk van hoe slap jouw borsten zijn en hoeveel huid er dus verwijderd moet hebben. Lees hier alles over een borstlift.

Als je naast stevige, ook goed gevulde borsten wilt, kun je een borstlift makkelijk combineren met een borstvergroting. Door middel van implantaten worden je borsten dan opgevuld. Zo kun jij weer vol vertrouwen het strand op.

De beste behandeling vinden

Ben jij er al lang uit en ga je voor een borstlift? Zorg er dan wel voor dat je kiest voor een goede kliniek en specialist. Die vind je bijvoorbeeld door onafhankelijke reviews te lezen. Ook kun je bij verschillende klinieken een vrijblijvend intakegesprek inplannen. Zo kun je alle vragen stellen die je hebt en weet je precies wat je te wachten staat.