Borstlift

Een borstlift is een ingreep waarbij overtollige huid van de borst wordt verwijderd en tevens de tepel en het borstweefsel hoger worden geplaatst. Er wordt dus weefsel (huid) verwijderd en strikt genomen wordt de borst dan ook iets kleiner. Daarom wordt deze ingreep bij kleinere borsten vaak gecombineerd met het plaatsen van een klein implantaat om ook een borstvergrotend effect te krijgen.

Vrouwen van wie de borsten zijn verslapt door bijvoorbeeld gewichtsverlies, zwangerschappen, borstvoeding en de zwaartekracht, komen voor deze operatie in aanmerking. Een enkele keer kan een verslapte borst gecorrigeerd worden door alleen een borstvergroting uit te voeren.

Technieken

De technieken voor een borstlift zijn vergelijkbaar met een borstverkleining. Het grote verschil is dat bij een borstlift alleen overtollige huid verwijderd wordt maar geen klier- en vetweefsel. Een borstlift kan op twee manieren uitgevoerd worden. Als de verslapping van de borst niet te groot is kan er huid verwijderd worden rondom de tepel. Er komt dan alleen een littekentje rond de tepel. Is de verslapping flink dan komt er ook een litteken vanaf de tepel naar de plooi onder de borst en horizontaal in de borstplooi zelf. 

Ervaringen en klinieken

Lees reviews van anderen en vergelijk alle klinieken voor borstlift om de juiste keuze te maken.

Alle borstlift reviews Alle borstlift klinieken

Hoe meer de borsten hangen, hoe meer huid er doorgaans verwijderd moet worden en des te groter is vaak de verplaatsing van de tepelhof. De hoeveelheid huid die moet worden verwijderd bepaalt de techniek die moet worden toegepast en ook de littekens die achterblijven.

Deze technieken worden hieronder beschreven:

De ankermethode:
Deze techniek wordt toegepast als er sprake is van ernstige uitzakking en zeer slappe borsten. De tepels hangen dan vaak onder de borstplooi.

Bij deze techniek wordt veel huid verwijderd en de tepelhof naar boven verplaatst. Er blijft een litteken op de borst over dat de vorm heeft van een anker hetgeen de naam van deze methode verklaart.

De L- methode:
Bij deze methode wordt grotendeels de "ankermethode" toegepast met dat verschil dat het litteken dat ligt in de borstplooi alleen een uitloper heeft naar de buitenkant van de borst en dus niet in de decolleté komt te liggen.

Het is niet altijd mogelijk de "L-methode" toe te passen. Dit hangt af van de hoeveelheid huid die moet worden verwijderd en het gewenste resultaat van de borstlift.

De verticale techniek:
De verticale techniek kan worden gebruikt voor een borstlift als er sprake is van middelmatige uitzakking van de borsten. In vergelijking tot de "ankermethode" hoeft er dan minder huid weggenomen te worden.

De borstlift met uitsluitend een litteken rondom de tepelhof:
Bij borsten die slechts licht hangen is het mogelijk de projectie en de stevigheid te verbeteren door alleen een ring huid weg te nemen rondom de tepelhof en de resterende huid op te spannen en vervolgens te hechten.

Het fixeren van het borstweefsel aan de borstspier of aan de rib:
Soms wordt naast het verwijderen van de huid en het hoger plaatsen van de tepelhof het borstweefsel gefixeerd aan de borstspier of aan de rib. Hiermee wordt verhinderd dat de borst later weer gaat uitzakken zodat het resultaat duurzamer is.

Een enkele keer kan het hoger op de borstspier vastmaken van het borstweefsel alleen al voldoende zijn om het gewenste effect te krijgen. In dat geval hoeft er verder geen huid te worden weggenomen.

Borstlift zonder operatie:
Voor borsten met slechts een geringe tot matige doorzakking is het wellicht mogelijk om een bevredigend resultaat te krijgen door technieken te gebruiken die geen operatie vereisen.

Een voorbeeld daarvan is het gebruik maken van energie of warmte die via een apparaat onderhuids wordt afgegeven waardoor de huid krimpt en bovendien wordt gestimuleerd om nieuw bindweefsel aan te maken. Het resultaat is dat daardoor de huid en de borst worden gelift.

Download een brochure of neem contact op met een kliniek voor een consult zodat u te weten komt welke techniek voor u van toepassing is.

Laatste borstlift ervaringen

10
09 mei 2019 Borstlift
“ Zeer tevreden over de behandeling ” Lea

Ik vond het kiezen van een kliniek erg lastig. Uiteindelijk door middel van de recensies bij Blooming terecht gekomen en daar ben ik erg blij mee! Ik…

10
07 mei 2019 Borstlift
“ Ben Super blij! :-) ” Aneta

Een erg fijne kliniek, ben professioneel geholpen, voelde me erg welkom en op mijn gemak. Ik vond het contact erg fijn lopen via telefoon, email en…

10
01 mei 2019 Borstlift
“ Beoordeling Velthuis Kliniek (Behandeling: Borstlift) ” Femke

Erg tevreden over de service, de behandeling en het eindresultaat! Absoluut aanrader aan iedereen die deze ingreep wil ondergaan!