19 februari 2024

Borstlift: 6 veelgehoorde feiten & fabels

Hangende borsten door een zwangerschap, ouderdom of fors gewichtsverlies. Wat de reden ook is, leuk is het zeker niet. Je wilt je lichaam terug. Of je in ieder geval weer comfortabel voelen in badkleding. Een borstlift kan de oplossing zijn. Maar het is belangrijk dat je weet waar je aan begint en wat je kunt verwachten. Daarom vertellen wij je of deze 6 veelgehoorde stellingen een feit of fabel zijn.

Een borstlift noemen we ook wel een mastopexie. Een ingewikkeld woord voor een behandeling waarbij de borsten gelift worden. Hierdoor krijgen ze hun natuurlijke vorm en positie terug en worden ze steviger en strakker. Dit kan je zelfvertrouwen vergroten. 

Je krijgt veel cupmaten erbij door een borstlift

We beginnen direct met een fabel, want dit is niet waar. Een borstlift is geen borstvergroting. Er wordt gewerkt met jouw eigen weefsel dus er wordt geen cupmaat toegevoegd. Wil je dit wel? Dan kun je tegelijk met je borstlift een borstvergroting laten uitvoeren. Je kunt dit met de specialist bespreken tijdens een eerste consult.

Je krijgt symmetrische borsten

Ook niet helemaal waar. Een borstlift zorgt niet voor perfect symmetrische borsten. Maar het goede nieuws is: borsten zijn nooit symmetrisch. Een volledig symmetrisch resultaat zou dan ook onnatuurlijk staan. Kleine verschillen tussen borsten zijn helemaal normaal.

Na een borstlift blijf je littekens zien

Niet zo’n leuke, maar wel een feit. De specialist moet incisies maken om de overtollige huid weg te halen en omhoog te trekken. Hier krijg je littekens van. De specialist zal wel altijd zijn of haar best doen om deze littekens zo min mogelijk zichtbaar te maken. En deze littekens vervagen met de jaren.

Maak je je zorgen om de plek en de grootte van de littekens? Vertel dit dan aan de specialist tijdens het eerste consult. Hij of zij kan je misschien geruststellen. 

Na een borstlift kun je borstvoeding geven

Niet per se feit of fabel, dit is vooraf namelijk lastig te zeggen. Een borstlift heeft niet direct invloed op het geven van borstvoeding in de toekomst. Maar het kan wel voorkomen dat er tijdens de behandeling melkklieren beschadigd raken, waardoor je melkproductie minder is of moeilijker op gang komt.

De behandeling is alleen geschikt voor oudere vrouwen

Fabel! Iedereen vanaf 18 jaar kan een borstlift laten uitvoeren. Er zijn vele oorzaken die kunnen zorgen voor slappe, hangende borsten. Ouder worden is daar één van, maar een zwangerschap of fors gewichtsverlies ook. En daar hoef je geen oudere vrouw voor te zijn. Of een borstlift een geschikte behandeling voor je is, hangt vooral af van de elasticiteit en gezondheid van de huid.

De resultaten zijn voor altijd

In principe wel, feit dus. De huid die wordt weggehaald komt namelijk niet meer terug. Toch een kleine kanttekening bij deze stelling. Want hoe ouder je wordt, hoe meer elasticiteit de huid verliest. Dan kunnen je borsten weer gaan hangen. Datzelfde geldt bijvoorbeeld als je nog meer gewicht verliest. Of aankomt en weer afvalt. Daarom is het ook belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden om de resultaten zo lang mogelijk te behouden.

Overweeg je een borstlift, maar weet je niet zo goed wat je kunt verwachten? Bekijk de voor- en nafoto’s of lees de ervaringen van mensen die eerder de behandeling ondergingen. Zo ben je goed geïnformeerd voor je een eerste consult plant. 

36 Borstlift klinieken
Deel het artikel: