Borstlift: de ervaring van Janet

02 oktober 2023 | Borstlift

Janet kreeg maar liefst 5 kinderen. Heel bijzonder en ze is er ontzettend trots op. Maar de zwangerschappen lieten wel hun sporen na. Zeker bij haar borsten. Daarom koos ze voor een borstlift. Ze vertelt over haar ervaring.

“Ik heb altijd veel kinderen gewild”, vertelt ze. “Van die kleine mensjes om je heen, heel gezellig.” Spijt heeft ze dan ook absoluut niet. Maar de impact die haar zwangerschappen op haar lichaam hebben gehad, heeft ze onderschat. “Ik had er ook gewoon niet zo over nagedacht. Een paar kilo’s erbij vind ik één ding, maar die borsten die bijna op de grond hangen… daar kan ik niet aan wennen.”

En dat hoeft gelukkig ook niet. Want zodra de kinderen wat ouder zijn en ze geen borstvoeding meer geeft, kan Janet bij de cosmetische kliniek aankloppen. “Dat had ik stiekem al vele jaren eerder opgezocht. Na mijn tweede kind was het namelijk al een drama met die borsten.”

Borstlift en borstvergroting?

Tijdens het eerste consult bespreken Janet en de specialist de optie voor borstimplantaten. “Hij vertelde dat een borstlift vaak in combinatie met een borstvergroting gedaan wordt. Omdat je met een borstlift niet veel volume erbij krijgt.”  

“Een volle bh klonk wel aantrekkelijk, maar ik heb er uiteindelijk toch voor gekozen om geen borstvergroting te nemen. Ik wil gewoon van die hangende theezakjes af.” 

De dag van de behandeling

Een paar weken later kan Janet terecht voor de ingreep. “Ik ben geloof ik nog nooit zo zenuwachtig geweest, zelfs niet voor mijn eerste bevalling”, lacht ze. “Gelukkig was iedereen heel lief en begripvol. De operatie gebeurde onder narcose dus daar heb ik weinig van gemerkt.”

“Toen ik wakker werd waren mijn borsten wel heel gevoelig. Ik heb om extra pijnstilling gevraagd en dat mocht. Nadat ik even heb gespiekt - het zag er al heel mooi uit! - moest ik een speciale bh aan.”

Thuis herstellen

Dezelfde dag kan Janet weer naar huis, om daar rustig te herstellen. “Noem dat maar rustig, met vijf kinderen. Maar gelukkig heb ik een lieve man die ze alle vijf de eerste dagen op sleeptouw heeft genomen zodat ik kon bijkomen. Dat was ook wel even nodig. Ik vond de narcose vrij pittig. En bewegen deed de eerste dagen ook zeer. Tillen was echt geen optie.”

“Het viel me wel tegen hoe lang het duurde voor de zwelling weg was. En de littekens waren nog lang gevoelig. Maar ik had van de specialist een speciale crème gekregen, waar ik braaf mee gesmeerd heb. En inmiddels zie je nog maar weinig van de littekens! Dat valt me dan weer mee.”

Het resultaat: weer in bikini?

Naast de littekens, is ook de rest van het resultaat om over naar huis te schrijven. Zo zegt Janet: “Ik wil niet zeggen dat ik mijn oude borsten weer terug heb, maar ik zie er in ieder geval niet meer uit als een oude vrouw van tachtig! Het herstel was even moeilijk, met vijf kinderen om me heen, maar het resultaat is het helemaal waard.”

“Het is inmiddels bijna zomer, ik heb de ingreep bewust in de herfst laten doen. En ik kan straks vol vertrouwen in bikini. De eerste ligt al in de kast!”

Overweeg je ook een borstlift? Maak gemakkelijk een afspraak voor een eerste consult met een kliniek voor een borstlift bij jou in de buurt. Vergelijk onafhankelijke reviews en bekijk voor- en nafoto's, zodat je weet waar je aan toe bent.