5 vragen over een bilvergroting met implantaten

15 augustus 2022 | Bilvergroting

Daar waar vroeger de smalle heupen en een kleine bups de covers van de modebladen sierden, kiezen we nu liever voor een grote bil als die van Kim of Jennifer. Ben je van nature niet gezegend met zo’n achterwerk? Fake it till you make it! Met bilimplantaten bijvoorbeeld. In dit artikel beantwoorden we de 5 meest gestelde vragen over deze cosmetische ingreep.

Laten we voorop stellen: we hebben het in dit artikel over een bilvergroting met bilimplantaten. Dus niet over een bilvergroting met vetinjecties, de Brazilian Butt Lift. De BBL is namelijk een riskante ingreep die daarom ook bijna niet uitgevoerd wordt in Nederland. Wil je toch meer lezen? Hier leggen we uit hoe een BBL precies werkt en wat het gevaar is. Goed, terug naar de bilimplantaten dus.

Hoe werkt een bilvergroting met implantaten precies?

Eigenlijk hetzelfde als een borstvergroting. Door een snee in de plooi onder de billen wordt een implantaat naar binnen gebracht. Deze komt iets bovenin de bil te liggen, waardoor je billen groter en voller worden.

Krijg ik een litteken?

Ja, om de implantaten te kunnen plaatsen maakt de specialist twee sneden onderin je billen. Maar omdat deze sneden in de plooi van je bil vallen, zullen de littekens niet goed zichtbaar zijn. De eerste weken na de ingreep zijn de littekens nog rood en opvallend, maar dit wordt langzaam minder. Na een aantal maanden ziet het er al heel anders uit. Eventueel kun je met speciale littekencrème smeren. Vraag dit na bij de specialist tijdens het eerste consult. 

Hoe zien bilimplantaten eruit?

Ook hier geldt dat dit eigenlijk net zo is als bij de borst. Er zijn verschillende soorten implantaten. Zo kun je kiezen tussen gel of siliconen. Maar ook de vorm verschilt. Je kunt kiezen tussen ronde of ovalen implantaten. Het verschil met borstimplantaten is wel dat de bilimplantaat een stuk steviger is. Dat moet ook wel, want ze krijgen veel meer te verduren.

Doet een bilvergroting pijn?

Tijdens de ingreep zelf wordt je verdoofd. Vaak ben je onder algehele narcose en zul je dus niet veel merken van de operatie. Naderhand krijg je pijnstillers tegen de pijn. En je zult de eerste weken niet comfortabel op je billen kunnen zitten. Het is dus geen behandeling die je zo even laat doen. Het vereist goede planning, bijvoorbeeld met je werk.

Hoe zit het met de nazorg?

Na de operatie blijf je sowieso een nachtje in het ziekenhuis slapen. Je mag de eerste drie dagen niet op je billen zitten en krijgt een soort strakke, stevige panty aan. Die houd je een week lang aan, dag en nacht. Na die week mag het pak ‘s nachts uit, maar blijf je het overdag dragen. Zo krijgt je lichaam optimaal de tijd om te herstellen. 

Wat zijn de risico’s bij bilimplantaten?

Net als bij iedere andere operatie zitten er ook risico’s aan een bilvergroting. Zo is er kans op infecties, bloedingen en slechte genezing van de wonden. Daarnaast kun je een tijdje geen gevoel meer hebben in je billen, dit trekt normaal gesproken na een paar weken weer weg. 

Wat kost een bilvergroting met implantaten?

Een logische vraag, maar wel eentje die lastig te beantwoorden is. Dit ligt namelijk aan het resultaat dat je wilt behalen - dus welke implantaten gebruikt worden - en de kliniek die je kiest, Over het algemeen kost een behandeling tussen de 3.500 en 6.500 euro

Overweeg je een bilvergroting? Lees je dan goed in en plan een vrijblijvend eerste consult bij een specialist. Je kunt dan alle vragen stellen die je hebt, zodat je een weloverwogen keuze maakt. Vergelijk klinieken voor een bilvergroting en vind gemakkelijk eentje bij jou in de buurt!