Vind de beste botox-kliniek in 3 stappen

02 juni 2021 | Botox

Botox is één van de meest populaire cosmetische behandelingen op dit moment. Ook jongeren kiezen vaker voor botox. Die populariteit heeft echter ook een kanttekening: je kunt een behandeling op steeds meer plekken laten uitvoeren. Des te belangrijker is het dat je goed research doet voor je een behandeling ondergaat. Wij helpen je de beste botox-kliniek te vinden.

De media is er gek op: botox gone wrong. Behandelingen die mis gaan dus. Opgezwollen wangen, ontstoken ogen of een bewegingsloos gezicht. Gelukkig is dit de uitzondering op de regel. Maar het is wel waarom het belangrijk is om je alleen te laten behandelen met botox door de juiste specialist bij een goede kliniek. Hoe je die vindt? Volg de onderstaande drie stappen en het moet goed komen.

1. Check de specialist

Zorg ervoor dat degene die jou behandelt de juiste papieren heeft. Cosmetisch arts is een wettelijk beschermde titel in Nederland. Kiest dus voor iemand die die titel mag dragen. In het BIG-register zie je wat het beroep en de specialisatie van iemand is, altijd handig om even te checken dus. Ook goed: vraag de specialist naar zijn ervaring met botox. Hoe vaak heeft hij of zij al een behandeling uitgevoerd?

2. Check de producten

Wist je dat botox eigenlijk een merknaam is? Er zijn veel producten op de markt die gebruik maken van dezelfde stof, botuline toxine, maar dan onder een andere naam. Deze zijn vaak goedkoper, maar kunnen ook een andere werking hebben. Vraag van tevoren welk product voor jouw behandeling gebruikt gaat worden en check online of dit goedgekeurde merken zijn. 

3. Check de ruimte 

Als het goed is, heb je voor je de daadwerkelijke behandeling ondergaat, eerst een intakegesprek. Dit is hét moment om eens goed te kijken waar je behandelt gaat worden. Hoe zit het eruit? Is het hygiënisch, draagt iedereen een mondkapje en handschoenen? Overigens kan dit ook op het moment van de behandeling, als je niet eerder in de kliniek bent geweest.

Check de reviews

En dan nog een laatste bonus-tip: of je nu al een specialist op het oog hebt of niet, het is altijd slim om onafhankelijke reviews te bekijken. Van zowel de specialist als de kliniek die je op het oog hebt. Je leest dan precies wat mensen die jou voorging van de botox-behandeling vonden.