Babybotox: wat is dat?

24 oktober 2022 | Botox

Het klinkt misschien een beetje gek, maar dat is babybotox zeker niet. Sterker nog, het is dé manier om kennis te maken met botox. Hoe zit dat dan precies? En waar kun je het voor gebruiken? In dit artikel vertellen we je precies wat babybotox is en waar je het voor - of juist tegen - kunt gebruiken. 

Babybotox, minibotox, botox light… het komt allemaal op hetzelfde neer. Eigenlijk is babybotox namelijk niet heel veel anders dan een normale botoxbehandeling, alleen wordt er een kleinere hoeveelheid ingespoten. Ongeveer de helft. 

De helft van de normale hoeveelheid botulinetoxine dus, want dat is het middel dat in je huid gespoten wordt tijdens een behandeling met botox. Dit stofje zorgt ervoor dat de communicatie tussen de zenuw en de spier wordt platgelegd, waardoor je rimpels verminderd.  

Kleine rimpels en kraaienpootjes 

Omdat het bij babybotox gaat om een hoeveelheid die ongeveer de helft is van wat er normaal gebruikt wordt, werkt deze behandeling het beste bij kleine beginnende rimpels. Bijvoorbeeld bij kraaienpootjes, kleine rimpels op je voorhoofd of een fronsrimpel. 

Rimpels voorkomen met babybotox 

Daarnaast wordt babybotox vaak gebruikt om rimpels te voorkomen. Door de kleine hoeveelheid botox ontspannen je spieren. Ze trekken dus niet meer samen waardoor er geen rimpels vormen. Lijkt dit je wat? Dan kun je ongeveer vanaf je 25e beginnen met de behandeling. 

Minder lang resultaat

Er zitten dus zeker voordelen aan de kleine dosis van babybotox. Maar het is wel belangrijk dat je er rekening mee houdt dat het resultaat minder lang aanhoudt door die kleine dosis. Een normale dosis botox geeft ongeveer zes maanden effect, bij babybotox zul je na twee tot drie maanden al zien dat het effect verminderd. Voordeel hiervan is wel dat het niet zo erg is als het resultaat je niet bevalt, je bent er namelijk zo weer vanaf.

Kosten babybotox

Logischerwijs is babybotox goedkoper dan de normale behandeling met botox. Maar hoeveel je er precies voor betaalt is lastig te zeggen. Dat is namelijk afhankelijk van jouw situatie en het resultaat dat je wilt behalen. Bij botox spreek je van zones, beginnend bij een halve zone. En je betaalt ook per zone. Voor één zone is dat tussen de 150 en 200 euro. 

Tijdens een eerste, vrijblijvend consult kan de specialist jou precies vertellen hoeveel je nodig hebt en wat dat kost. Vind een kliniek voor botox bij jou in de buurt en maak direct een afspraak.