Tips: de beste kliniek voor je borstvergroting

21 maart 2022 | Borstvergroting

Je hebt al weken het internet afgestruind voor zoveel mogelijk informatie. Nu weet je het zeker: je wilt een borstvergroting. Je bent er klaar voor. Maar waar? Daar kunnen wij je mee helpen. De beste kliniek voor je borstvergroting vind je na het volgen van dit stappenplan.

Het begint allemaal bij research. Maar als je deze blog leest, heb je dat waarschijnlijk al gedaan. En weet je wat een behandeling precies inhoudt, wat de risico’s zijn en hoe het zit met het herstel. Niet? Dan lees je hier alles over een borstvergroting. Zodra je dat allemaal weet, is het tijd om een goede kliniek te vinden voor je behandeling.

Lees onafhankelijke reviews

Vind hier alle klinieken voor een borstvergroting bij jou in de buurt. Iedere kliniek heeft verschillende reviews van klanten gekregen, sommige veel, andere minder. Iedere review is onafhankelijk, door ons geverifieerd. Zo kun je lezen hoe anderen een borstvergroting hebben ervaren bij die kliniek.

Bekijk voor- en nafoto’s

Op diezelfde pagina kun je voor- en nafoto’s bekijken. En dat is handig, want zo krijg je een goed beeld van het resultaat dat je kunt behalen met een behandeling. Bedenk wel: ieder lichaam en iedere situatie is anders. Bespreek dus altijd goed met de specialist die je gaat behandelen wat het resultaat is dat jij kunt behalen. Je kunt voor dat gesprek ook wat foto’s meenemen van anderen. Zodat je goed kunt laten zien wat het door jou gewenste resultaat is.

Check de specialist 

Heb je een kliniek op het oog? Dan kun je ook verschillende specialisten bekijken die werkzaam zijn bij de door jou gekozen kliniek. Dat is verstandig, want niet iedere specialist is hetzelfde. Zo kun je je vast inlezen. En misschien de specialist kiezen die jou het meeste aanspreekt.

Plan een eerste consult in

Dan is het tijd om een eerste consult in te plannen. Dat kun je doen bij de specialist die je hebt uitgekozen. Maar je hoeft niet per se een specialist uit te kiezen om een consult in te plannen. Je kunt ook alleen een kliniek kiezen. Een eerste consult is soms gratis en altijd vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast. Bevalt de specialist of kliniek niet? Dan kun je ergens anders een nieuw eerste consult inplannen. Tijdens dit consult kun je bijvoorbeeld vragen:

  • Hoe de behandeling in z’n werk gaat
  • Wat het resultaat is dat je kunt behalen
  • Welke implantaten voor jou het beste zijn
  • Hoeveel ervaring de specialist heeft
  • Wat de totale prijs van de borstvergroting wordt
  • Wat de risico’s zijn
  • Hoe lang het duurt voor je helemaal hersteld bent
  • Hoe je je goed kunt voorbereiden op de operatie

Je kunt alle vragen stellen die je hebt. Wees ook zeker niet bang om die vragen te stellen, daar is het eerste consult voor.

Check keurmerken en registraties

Naast de sfeer en het gevoel dat je krijgt bij de kliniek, kun je ook opzoeken of de kliniek de juiste keurmerken heeft. Lees hier meer over keurmerken voor cosmetische chirurgie. Daarnaast is het belangrijk dat de specialist die je gaat behandelen een BIG-registratie heeft. Zo zie je of hij of zij de juiste opleiding heeft.