Borstvergroting: de ervaring van Paula

03 oktober 2022 | Borstvergroting

Verhullende truitjes, altijd extra vulling - ja, ook in je bikini - en iedere keer extra zenuwachtig als het allemaal uit moet voor het moment suprême. Daar waar de meeste meisjes vanaf een jaar of twaalf borsten beginnen te ontwikkelen, gebeurde er bij Paula niets. Na lang twijfelen besluit ze er iets aan te doen. Ze vertelt hier over haar borstvergroting-ervaring.

“Het zal nog wel komen, heb ik heel lang gedacht.” Zo begint Paula haar verhaal. Hoewel om haar heen steeds meer meiden borsten beginnen te ontwikkelen, is ze als twaalfjarig meisje nog vol goede moed. Helaas blijkt dat later ijdele hoop. “Ja, want die borsten kwam dus niet”, haalt Paula haar schouders op.

Leven op pauze

En dat heeft meer impact dan je misschien in eerste instantie zult denken. “Iedere keer naar het zwembad, iedere keer naar het strand. Dagenlang was ik zenuwachtig voor die uitjes. En dan hoef ik je vast niet uit te leggen hoe ik me voelde over contact met jongens. Ik durfde het gewoon niet.” Paula’s leven staat, zoals ze zelf zegt, op pauze. En dat is niet hoe je je tienerjaren wilt doorbrengen.

Al snel komt Paula op het idee van een borstvergroting. “Dat was ook niet zo moeilijk. Zelfs op een leeftijd van zestien jaar hoor je om je heen al over borstvergrotingen.” Maar als zestienjarige kom je nog niet in aanmerking voor de operatie. Het is namelijk belangrijk dat je lichaam - en dus ook je borsten - volledig volgroeid zijn. 

Achttien jaar

Ze wacht nog twee jaar en dan, op haar achttiende verjaardag, is het zover. “Het klinkt misschien een beetje dramatisch, maar ik stond letterlijk op de stoep van de kliniek op mijn achttiende verjaardag. Zo graag wilde ik het.” 

Zo gezegd, zo gedaan. De specialist laat haar verschillende protheses passen om te kijken welke het resultaat geven dat ze wil. “Dat duurde best even. Ik wilde niet te groot, maar ook zeker niet te klein natuurlijk. Uiteindelijk kwamen we uit op 350cc waarmee ik een volle c-cup zou krijgen.” 

De dag van de borstvergroting

“Ja, die dag was ik behoorlijk zenuwachtig. Ik was nog nooit geopereerd dus een narcose kende ik ook niet. Maar de mensen in de kliniek waren heel lief.” Vooraf wordt op Paula’s lichaam getekend hoe de borsten eruit komen te zien. Een spannend moment. “Het was de eerste glimp van mijn nieuwe lichaam”, lacht ze. “Veel meer heb ik overigens ook niet meegekregen want snel daarna werd ik verdoofd.”

Het resultaat

De borstvergroting wordt onder volledige narcose uitgevoerd dus als Paula wakker wordt ligt ze op de uitslaapkamer in de kliniek. Van haar nieuwe borsten is dan nog weinig te zien. “Ik was helemaal ingepakt”, legt ze uit. “Maar ik was er toen eerlijk gezegd ook niet veel mee bezig. Ik voelde me heel wazig door de narcose en viel snel weer in slaap. Daarna wilde ik wel direct kijken.

Dat is in eerste instantie wel even schrikken, want na zo’n operatie is je lichaam beurs en opgezwollen. “Het was niet het resultaat waar ik op gehoopt had. Maar de specialist verzekerde me direct dat het na een paar weken helemaal weg zou zijn. Dat zei ze overigens ook over de pijn, want ook dat viel me best tegen. Ik kon mijn bovenlichaam nauwelijks bewegen zonder dat het zeer deed. Gelukkig was dat inderdaad na een paar weken voorbij.” 

En? Is Paula nu tevreden met haar nieuwe borsten? “Jazeker! Ik ben er onwijs blij mee. Afgelopen zomer heb ik zó veel op het strand rondgelopen in mijn bikini. En trots! Het voelt alsof ik eindelijk écht een volwassen lichaam heb.”

Overweeg je ook een borstvergroting net als Paula? Kies dan voor een goede kliniek en ervaren specialist. Je vindt hier verschillende klinieken voor een borstvergroting. Eén gevonden met goede onafhankelijke reviews? Dan kun je gelijk een afspraak maken voor een vrijblijvend eerste consult.