Buikwandcorrectie voorbereiden

23 oktober 2023 | Buikwandcorrectie

Tijdens een buikwandcorrectie wordt overtollige huid van de buik weggehaald. Die ontstaat bijvoorbeeld nadat je heel veel gewicht verliest. Logisch dus, dat je er vanaf wilt. Met deze tips tref je de optimale voorbereiding voor de operatie.

Er zijn verschillende soorten buikwandcorrecties, maar het resultaat is in alle gevallen hetzelfde: overtollige huid op je buik wordt weggehaald. De voorbereiding is ook gelijk. Lees dit artikel goed door en je bent er helemaal klaar voor! 

Stel alle vragen tijdens het eerste consult

Een cosmetische behandeling begint altijd met een eerste consult in de kliniek waar je je laat behandelen. De specialist neemt met jou de behandeling door, vertelt je over de risico’s en het resultaat dat je mag verwachten. Ook vraagt de specialist naar jouw medische situatie en voorgeschiedenis, om je zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Dit eerste consult is voor jou ook het moment om zoveel mogelijk vragen te stellen. Bijvoorbeeld over de voorbereiding. Omdat de specialist jouw situatie kent, weet hij of zij ook het beste wat je kunt doen voor het beste resultaat. Maak dus gebruik van dit moment. 

Eet gezond en beweeg voldoende

Die overtollige kilo’s ben je misschien al kwijt, maar goed eten en voldoende bewegen heeft natuurlijk niet alleen impact op de buitenkant van je lichaam. Maar ook op je gezondheid. En dat is nu juist zo belangrijk voor je een operatie ondergaat. Hoe fitter je bent, hoe sneller het herstel en hoe minder kans je hebt op complicaties. 

Stop met bloedverdunners

Slik je bloedverdunners? Overleg dan altijd eerst met je arts of je hiermee (tijdelijk) kunt stoppen voor de operatie. Ook aspirine en ibuprofen werken bloedverdunnend en kun je rondom de behandeling beter even niet slikken. Bloedverdunners vergroten de kans op bloedingen tijdens de operatie en het herstel. Overleg dit goed tijdens het eerste consult met de specialist.

Regel vervoer naar huis

Direct na een buikwandcorrectie kun je nauwelijks lopen of zelfstandig opstaan. Zelf naar huis rijden is niet te doen, je hebt dus iemand nodig om je naar huis te brengen. Daarnaast is het fijn om de eerste tijd iemand in huis te hebben die je helpt en je in de gaten houdt.  

Regel vrij van werk en hulp in huis

Na een buikwandcorrectie moet je dus echt herstellen, je hebt grote littekens en die moeten in het begin echt herstellen. Je kunt niks tillen, moeilijk staan en de eerste dagen loop je heel moeilijk. Je kunt daarom niet aan het werk en hebt zelfs hulp in de huishouding nodig. Zorg er daarom voor dat je in ieder geval de eerste dagen iemand om je heen hebt om je te helpen. 

Afhankelijk van het werk dat je doet, zul je echt wel drie tot vier weken vrij moeten nemen om goed te herstellen. 

Boodschappenlijstje

Ook onderdeel van een goede voorbereiding op een buikwandcorrectie is een boodschappenlijstje. Met boodschappen, omdat het fijn is zoveel mogelijk eten al in huis te hebben. Bereid vast wat maaltijden voor en vries ze in, zodat je na de behandeling zo min mogelijk werk hebt aan eten. Vergeet ook niet om wat doosjes paracetamol op die lijst te zetten. 

Goed om te weten: na de operatie moet je een strakke buikband om, zo help je het herstel. Soms krijg je deze buikband of speciale drukkleding van de kliniek, maar niet altijd. Vraag dit goed na tijdens het eerste consult. Krijg je dit niet van de kliniek? Dan kun je vragen welke je nodig hebt en waar je deze het beste kunt bestellen.

Eerste consult plannen

Zo, nu ben je helemaal klaar voor jouw buikwandcorrectie. Heb je nog geen behandeling ingepland? Vergelijk dan onafhankelijke reviews van klinieken voor buikwandcorrecties bij jou in de buurt. Zo vind je gemakkelijk de kliniek die bij jou past. En maak je direct een afspraak voor een vrijblijvend eerste consult.