Terug naar menu
of
Terug naar menu
Terug naar menu
Terug naar menu

Registreren

  • Je gegevens behandelen we uiteraard vertrouwelijk
  • Aanmelden is zo gepiept
  • Gesteld op privacy?
    bepaal zelf de instellingen
Aanmelden met Facebook

We posten nooit op je timeline zonder toestemming.

of

Registreer met je e-mailadres

Registreer met je email

Heb je al een account? inloggen

Terug naar menu

Geboortedatum

Naar vorige tab

X
img

Buikwandcorrectie

88

Gebaseerd op 72 ervaringen

De buikhuid en ook de onderliggende spieren kunnen als gevolg van bijvoorbeeld veroudering, maar ook na een zwangerschap of na vermagering uitrekken en verslappen. Een buikwandcorrectie kan dan een oplossing bieden. Het beste resultaat wordt bereikt als je vóór de operatie op het juiste gewicht bent. Soms is het daarom nodig dat je afvalt voordat de buikwandcorrectie kan worden verricht. Een buikwandcorrectie is dus absoluut geen methode om af te vallen!

De plastisch chirurg kan bepalen of de buikwandcorrectie bij jou mogelijk is en of het door jou gewenste resultaat bereikt kan worden. Tijdens het consult kan de plastisch chirurg je foto’s van voor en na een buikwandcorrectie laten zien.

De buikwandcorrectie

De buikwandcorrectie vindt plaats onder algehele anesthesie (narcose) en duurt ongeveer twee uur. De insnijding loopt van heup tot heup, even boven de schaamstreek en onder de bikinilijn. Overtollig vet- en huidweefsel wordt verwijderd en indien nodig worden de buikspieren aangespannen. Na het hechten wordt een elastische steunband aangebracht.

 

Na de buikwandcorrectie

Na de buikwandcorrectie moet je in de kliniek blijven overnachten, je kunt de volgende dag de kliniek verlaten. Om de buikspieren te ondersteunen moet je gedurende zes weken, dag en nacht, een elastische band dragen.

Na de buikwandcorrectie moet je uiteraard voorzichtig zijn. Gedurende zes weken mag je niet intensief sporten, niet zwaar tillen en geen zwaar werk verrichten. Wanneer tijdens de ingreep de spieren aan elkaar zijn gehecht kunnen hoesten, lachen en dergelijke pijnlijk zijn. Mogelijk kan na de buikwandcorrectie tijdelijk enige gevoelloosheid in de onderbuik optreden. Dit verdwijnt meestal na verloop van tijd. Het kan vele maanden duren voordat je goed zicht hebt op het resultaat.

Een week na de buikwandcorrectie kom je terug bij de plastisch chirurg voor controle in de kliniek en het verwijderen van de hechtingen. Je blijft nog minstens vijf weken een steunband dragen. Vervolgcontroles vinden daarna plaats in overleg met de plastisch chirurg.

Laatste reviews

Bekijk alle (72)

Kliniek Heyendael Nijmegen Buikwandcorrectie Review door Jeanette
12 oktober 2015

90

Na mijn eerste consult/gesprek met Frans en Tanne had ik al meteen een goed gevoel . De uitleg over hoe de operatie verloopt was... ...

Kliniek Heyendael Nijmegen Buikwandcorrectie Review door Martijn
6 juli 2015

91

De kliniek heeft een normale prettige uitstraling, de doorslag gaf dat ik het consult met de arts heb die mij daadwerkelijk heeft... ...

Sanavisie Bodyclinic Buikwandcorrectie Review door H.
24 september 2015

90

De operatie is prima uitgevoerd. Alle medewerkers zijn heel vriendelijk, deskundig en zeer bereidwillig t.a.v. vragen, hulp... ...

Meer ervaringen lezen?

Er zijn nog 72 Buikwandcorrectie ervaringen

Buikwandcorrectie klinieken in de buurt