X
img

Buikwandcorrectie

88

Gebaseerd op 65 ervaringen

De buikhuid en ook de onderliggende spieren kunnen als gevolg van bijvoorbeeld veroudering, maar ook na een zwangerschap of na vermagering uitrekken en verslappen. Een buikwandcorrectie kan dan een oplossing bieden. Het beste resultaat wordt bereikt als je vóór de operatie op het juiste gewicht bent. Soms is het daarom nodig dat je afvalt voordat de buikwandcorrectie kan worden verricht. Een buikwandcorrectie is dus absoluut geen methode om af te vallen!

De plastisch chirurg kan bepalen of de buikwandcorrectie bij jou mogelijk is en of het door jou gewenste resultaat bereikt kan worden. Tijdens het consult kan de plastisch chirurg je foto’s van voor en na een buikwandcorrectie laten zien.

De buikwandcorrectie

De buikwandcorrectie vindt plaats onder algehele anesthesie(narcose)en duurt ongeveer twee uur. De insnijding loopt van heup tot heup, even boven de schaamstreek en onder de bikinilijn. Overtollig vet- en huidweefsel wordt verwijderd en indien nodig worden de buikspieren aangespannen. Na het hechten wordt een elastische steunband aangebracht.

 

Na de buikwandcorrectie

Na de buikwandcorrectie moet je in de kliniek blijven overnachten, je kunt de volgende dag de kliniek verlaten. Om de buikspieren te ondersteunen moet je gedurende zes weken, dag en nacht, een elastische band dragen.

Na de buikwandcorrectie moet je uiteraard voorzichtig zijn. Gedurende zes weken mag je niet intensief sporten, niet zwaar tillen en geen zwaar werk verrichten. Wanneer tijdens de ingreep de spieren aan elkaar zijn gehecht kunnen hoesten, lachen en dergelijke pijnlijk zijn. Mogelijk kan na de buikwandcorrectie tijdelijk enige gevoelloosheid in de onderbuik optreden. Dit verdwijnt meestal na verloop van tijd. Het kan vele maanden duren voordat je goed zicht hebt op het resultaat.

Een week na de buikwandcorrectie kom je terug bij de plastisch chirurg voor controle in de kliniek en het verwijderen van de hechtingen. Je blijft nog minstens vijf weken een steunband dragen. Vervolgcontroles vinden daarna plaats in overleg met de plastisch chirurg.

Laatste reviews

Bekijk alle (65)

Praktijk Gabriels - Diana Gabriels Buikwandcorrectie Review door Yeliz
12 juli 2015

88

Zeer vriendelijk en deskundig personeel, goed geholpen en mooi eindresultaat. De kliniek is zeker aan te raden voor mensen die... ...

Global Care Clinic Buikwandcorrectie Review door Lianne
18 juni 2015

90

Het is me uitstekend bevallen. Na 4 buikoperaties is het litteken nu al zichtbaar verbeterd. Eindresultaat is pas na enkele... ...

Wellness Kliniek Genk Buikwandcorrectie Review door Yvonne
27 maart 2015

94

Ik heb de behandeling als positief ervaren, het eindresultaat is pas na 3 tot 6 maanden zichtbaar. De extra nazorg is goed en... ...

Buikwandcorrectie klinieken in de buurt