Je fronsrimpel verminderen? Doe je zo!

16 augustus 2021 | Botox , | Fillers

Moeilijk kijken, je bent er een kei in. Op zich niet erg, maar naar verloop van tijd verdwijnt die fronsrimpel niet meer van je gezicht. En dat zit je toch wel dwars. Kun je er iets aan doen? Jawel! 

Zoals bij veel schoonheidsproblemen geldt ook hier: voorkomen is beter dan genezen. Onderstaande tips gaan daarom gedeeltelijk over het voorkomen, maar vooral ook over het verminderen van je fronsrimpel. Want als hij er eenmaal is, gaat ‘ie niet zo makkelijk meer weg. Ben jij wel toe aan een relaxtere blik? Lees dan snel verder.

Stop met fronsen

Makkelijker gezegd dan gedaan, want de bewegingen die we doen met ons gezicht, zijn vaak onbewust. Wil je die frons echt ontspannen? Zet dan regelmatig een wekker die je eraan herinnert dat te doen. 

Draag een zonnebril

Dit voorkomt dat je buiten gaat knijpen met je ogen tegen de zon. Want ja, dat veroorzaakt rimpels. Naast fronsrimpels, kun je hier bijvoorbeeld ook kraaienpootjes van krijgen. Zonnebril op dus! 

Fitness voor je gezicht

Je gaat naar de sportschool om je lijf strak te houden, waarom doe je dat dan niet voor je gezicht? Met speciale gezichtsgymnastiek - oefeningen voor je gezicht - train je je spieren en verbeter je de bloedcirculatie. Dit helpt tegen rimpels.

Masseren

Ultiem ontspannen toch, een massage? Dat geldt ook voor je gezicht. Masseer je fronsrimpel door je duim tussen je wenkbrauwen te leggen en de huid iets omhoog te duwen. Probeer je spieren zoveel mogelijk te ontspannen. Leuke bijkomstigheid: dit kan ook helpen tegen hoofdpijn.

Smeren

Een soepele huid is minder gevoelig voor rimpels. Smeer daarom dagelijks met een hydraterende crème. Om je fronsrimpel te verminderen kun je daarnaast kiezen voor een product met vitamine B3. Dit verhoogt de collageenproductie. Hoe meer collageen in je huid, hoe minder rimpels. 

Botox

Wil je snel van die fronsrimpel af? Dan is botox een goede optie. Veel heb je vaak niet nodig, een paar kleine spuitjes zijn al genoeg om je fronsrimpel flink te verminderen. Dit wordt ook wel eens baby botox genoemd, omdat het zo weinig is.

Fillers

Als je fronsrimpel serieuze vormen aangenomen heeft of van nature al behoorlijk diep is, dan kunnen fillers je beter helpen. Door een filler in te spuiten vermindert de fronsrimpel. Het voordeel van fillers ten opzichte van botox, is dat fillers tot wel een jaar je fronsrimpel verminderen. Bij botox vermindert het effect na drie tot zes maanden.

Een kliniek vinden

Voor je een afspraak maakt voor een botox- of fillerbehandeling bij een kliniek, is het slim om goed research te doen. Vergelijk onafhankelijke reviews over klinieken en specialisten. Zo vind je de beste plek voor jouw cosmetische behandeling en ben je snel, op een goede manier van je fronsrimpel af.