De waarheid over fillers

20 maart 2023 | Fillers

Net als botox zijn fillers een continu populairder wordende cosmetische ingreep. Populair omdat het een relatief kleine ingreep is, met weinig bijwerkingen en een herstel dat vrijwel nihil is. Toch is het niet minder belangrijk dat je weet waar je aan begint. Jij bent je vast aan het inlezen door dit artikel te bekijken, slim! We vertellen je namelijk hoe het écht zit met fillers.

Hoe het echt zit? Ja. Want juist door de populariteit van fillers is er online veel informatie over te vinden. Sterker nog, menig influencer vertelt je van de hoed en de rand. Toch klopt het niet altijd wat je leest en hoort. En daar komen wij om het hoekje kijken. We onderscheiden de feiten van de fabels.

Fillers zijn onnatuurlijk

Fabel. Fillers bestaan uit hyaluronzuur en dat is een lichaamseigen stof. Maar we begrijpen ook dat dit niet altijd bedoeld wordt met “natuurlijk”. Want hoe zit het met het resultaat? Ook dat kan heel natuurlijk zijn. Als je kiest voor een goede, ervaren specialist kunnen fillers net een beetje opvullen en daardoor een prachtig, natuurlijk effect geven. 

Maar je kunt ook te ver gaan met fillers, en dat is waar deze fabel vaak vandaan komt. Te veel lipfiller of filler in je wangen bijvoorbeeld, geeft een heel onnatuurlijk resultaat. Opgezwollen komt meer in de buurt. Dus daarom nogmaals: kies voor een goede specialist.

Fillers zijn beter dan botox

Niet per se. Allereerst ligt het eraan waarvoor - of eigenlijk waartegen - je een cosmetische behandeling wilt. Wil je van je rimpels af? Dan kunnen zowel fillers als botox je helpen. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van jouw situatie. Van hoe je gezicht eruit ziet bijvoorbeeld en het resultaat dat je wilt behalen. Een specialist kan je tijdens een eerste consult vertellen wat voor jou de beste keuze is.

Fillers kun je verwijderen

Soort van. Technisch gezien kun je ze niet laten verwijderen, het is niet iets dat je weet uit je huid kunt trekken. Maar ben je echt niet tevreden met het resultaat en wil je er weer vanaf? Dan kun je wel je fillers laten oplossen. Dit gebeurt door er hyaluronidase in te spuiten. Dat zorgt ervoor dat de hyaluronzuur oplost.

Je kunt fillers gebruiken tegen wallen

Feit! Als de wallen die je hebt worden veroorzaakt door volumeverlies van de huid onder je ogen, dan kun je fillers gebruiken om dit op te laten vullen. De ingespoten hyaluronzuur zorgt ervoor dat je wallen minder worden.

Fillers hebben geen bijwerkingen

Een beetje waar. Hoewel fillers weinig bijwerkingen hebben, kun je er wel last van hebben. Het gaat dan om overgevoeligheid van de plek die behandeld is, blauwe plekken of bultjes. Daarnaast kun je last krijgen van infecties of hoofdpijn. 

Permanente fillers zijn verboden

Zeker waar! Permanente fillers zijn heel gevaarlijk en daarom in Nederland al een tijdje verboden. In tegenstelling tot hyaluronzuur-fillers zijn permanente fillers niet gemaakt van een lichaamseigen stof. Het risico op complicaties is daarom niet alleen groter, maar de complicaties die je kunt krijgen zijn ook erger. Daarnaast kun je er jaren na de behandeling nog eens last van krijgen. Geen wonder dat het verboden is dus.

Het is moeilijk om een goede kliniek voor fillers te vinden

Nee hoor, je bent op de goede plek. Vergelijk onafhankelijke reviews en vind een kliniek voor fillersbij jou in de buurt. Via de profielpagina kun je direct een afspraak maken voor een eerste consult. Dat is helemaal vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.