Fillers: 6 tips voor een optimale voorbereiding

24 januari 2022 | Fillers

Fillers, mede dankzij social media en celebrities als Kylie Jenner en haar Kardashian-zussen zijn ze enorm populair. Overweeg je ook zo’n behandeling, bijvoorbeeld met lipfillers? Dan ben je hier op de goede plek. Lees eerst dit artikel door, zodat je optimaal bent voorbereid.

De belangrijkste tip als je een cosmetische behandeling wilt laten uitvoeren is eigenlijk altijd hetzelfde: doe je research. Of je nu kiest voor fillers, botox of een liposuctie. Je bent hier op de goede plek! Doorloop dit stappenplan en je bent al een heel end op weg in de voorbereiding.

Doe je research

Het is belangrijk om van tevoren goed te weten waar je aan toe bent. Plan dus niet klakkeloos een behandeling in, maar ga eerst op zoek naar informatie over fillers. Wat zijn de risico’s? Hoe gaat een behandeling in z’n werk? Welke soorten fillers zijn er? Je vindt hier alle informatie over fillers die je nodig hebt.

Kies een goede kliniek

Net als bij iedere cosmetische behandeling is het kiezen van een goede kliniek en specialist essentieel. Kijk daarom van tevoren goed welke kliniek in jouw buurt goede, onafhankelijke reviews krijgt. Wat zeggen de mensen die je voorgingen over de behandeling? Vergelijk klinieken voor fillers en ontdek wat de beste bij jou in de buurt is. 

Daarna kun je de kliniek zelf gaan researchen. Belangrijke vragen om te stellen zijn bijvoorbeeld:

  • Welke fillers gebruikt de kliniek die je op het oog hebt? 
  • Heeft de specialist een BIG-registratie?
  • Is hij of zij officieel cosmetisch arts?
  • Kun je vrijblijvend een eerste consult inplannen?
  • Hoe zit het met eventuele nazorg?

Stel vragen

Tijdens het eerste consult bij de specialist die je gaat behandelen, krijg je de ruimte om al je vragen te stellen. Neem die ruimte ook en voel je niet bezwaard. Het gaat immers om een cosmetische behandeling in je gezicht. Het is belangrijk dat je precies weet waar je aan toe bent. En dat de specialist precies weet wat je wilt. Neem daarom ook foto’s mee van het resultaat dat je voor ogen hebt. 

Begin klein

Het is van tevoren lastig in te schatten hoe je er precies uitziet met vollere lippen. Wat is het effect op jouw gezicht? Daarnaast weet je niet hoe jouw lippen gaan reageren op de filler. Begin daarom klein en laat niet te veel filler injecteren tijdens je eerste behandeling. Het is goed om eerst even te ontdekken wat precies het effect is van lipfillers. Tijdens een tweede behandeling kun je er dan eventueel voor kiezen om iets meer te laten injecteren. 

Leg icepacks in de vriezer

Door het gebruik van kleine naaldjes kun je na de behandeling blauwe plekken krijgen. De een heeft er meer last van dan de ander, maar prettig is het in ieder geval niet. Zeker niet als je van plan bent om snel weer aan het werk te gaan bijvoorbeeld. Om het risico op blauwe plekken zoveel mogelijk te verminderen, kun je het beste snel na de behandeling beginnen met koelen. Icepacks in de vriezer dus! Pas wel op: gebruik een icepack nooit direct op je huid, maar wikkel hem bijvoorbeeld in een handdoek. Anders kun je je huid beschadigen. 

​​Pas op met pijnstillers

Bloedverdunnende medicijnen vergroten de kans op complicaties. Gebruik je bloedverdunners? Overleg dan goed met je arts en de specialist die je fillerbehandeling gaat doen wat hierin verstandig is. Pas ook op met pijnstillers. Middelen zoals ibuprofen en aspirine werken namelijk ook bloedverdunnend. Wel kun je vlak voor de behandeling een paracetamol slikken, als je bang bent dat de behandeling pijn gaat doen.

Check je agenda

Hoge temperaturen zijn uit den boze na een behandeling met fillers. De eerste zes tot acht weken is het verstandig om de sauna, het stoombad en de zonnebank te vermijden. Zorg dat je die bezoekjes dus verplaatst of even uitstelt. Daarnaast kun je beter even uit de zon blijven. Is dat onvermijdelijk? Draag dan een goede spf en bijvoorbeeld een pet of hoed om je huid zoveel mogelijk te beschermen.

Nog meer research

Zo, nu ben je alvast een eind op weg in je voorbereiding op een fillerbehandeling. Wil je meer informatie? Lees dan eens dit artikel met de antwoorden op de meest gestelde vragen over fillers. Of bekijk deze 5 tips om de beste kliniek voor fillers te vinden