Facelift: de ervaring van Jacob

22 november 2021 | Facelift

Iedereen krijgt rimpels. De één krijgt er alleen meer dan de ander. Zoveel meer, dat het gaat storen. Zo ook bij Jacob. Hij vond zichzelf oud lijken, té oud. En hij wilde er wat aan doen. Na een gesprek met een specialist besloot hij om voor een facelift te gaan. Hoe die behandeling verliep en of hij blij is met het resultaat? Dat lees je hier.

“Ik moet eerlijk zeggen, ik dacht eerst dat een beetje botox me wel zou helpen”, begint Jacob te vertellen. Met zijn zestig jaar is hij misschien wat ouder dan de gemiddelde persoon die een cosmetische ingreep ondergaat. Maar dat maakt hem niets uit. “In mijn omgeving deden ze er wel wat lacherig over”, geeft hij toe. “Maar het is mijn hoofd, het zat mij dwars. Dus heb ik er wat aan laten doen.” 

Botox of facelift?

Jacob maakt een afspraak bij een kliniek in de buurt. Daar staat hem een tegenvaller te wachten. Het komt erop neer dat het resultaat dat hij wilde niet te bereiken was met botox. “Ik was al te ver heen”, voegt hij enigszins lachend toe. “Dat krijg je als zo oud bent. Gelukkig wist de specialist mij te vertellen dat een facelift uitkomst zou bieden.” 

Een andere ingreep dus, maar wel met hetzelfde resultaat. Al is een facelift wel een stuk ingrijpender dan een paar spuitjes botox. “Ja, daar moest ik wel even aan wennen. Maar uiteindelijk wilde ik toch van die oude kop af.” 

MACS-lift

Samen met de specialist beslist Jacob om een MACS-lift uit te laten voeren. “Dit is een soort milde variant van een facelift dus dat beviel me wel. Hij liet me zien dat ik met de MACS-lift het resultaat kon behalen wat ik wilde. En ik kon al snel terecht.” 

Tijdens de behandeling wordt naast beide oren van Jacob een klein reepje huid verwijderd. Op die manier wordt de huid in zijn gezicht strak getrokken. “Klinkt pijnlijk, maar dat viel reuze mee. Ik kreeg een plaatselijke verdoving dus ik voelde er op dat moment niets van.” 

Rustig aan doen

“Een vriendin haalde me na de behandeling op om me naar huis te brengen. Dat moest ook wel, want ondanks dat ik geen pijn had, was zelf rijden niet echt verantwoord.” Jacob krijgt pijnstillers mee voor de eerste dagen. En het advies om rustig aan te doen. “Niet dat ik ergens naartoe ging. Ik heb er een week of twee helemaal bont en blauw uitgezien, alsof ik flink had lopen vechten in de kroeg. En de hechtingen waren ook nog wel even pijnlijk.” 

Resultaat om door een ringetje te halen

Toch is Jacob uiteindelijk blij dat hij de stap heeft gezet om een facelift te laten doen. “Het heeft nog een paar maanden geduurd voor ik het definitieve resultaat kon bewonderen. Maar dat resultaat is fantastisch! Niet te strak, juist heel natuurlijk. De grootste rimpels zijn verdwenen. Ik zie er nu uit als een jaar of vijftig, in plaats van een jaar of tachtig. Daar deed ik het voor.” 

Vrijblijvend eerste consult inplannen

Heb jij, net als Jacob, ook rimpels die je behoorlijk dwars zitten? En wil je er wat aan doen? Vind snel een kliniek voor een facelift in de buurt en plan gemakkelijk een eerste consult in. Zo hoor je precies wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie. Dat is helemaal vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Wel zo fijn.