De Profhilo-ervaring van Sofia

11 april 2022 | Profhilo

Het waren maar kleine rimpeltjes in haar gezicht. Op zich niets om je druk om te maken. Maar om erger te voorkomen, wilde Sofia er toch wat aan doen. Het werd een behandeling met Profhilo. Een relatief nieuwe, zeer effectieve behandeling. Hoe dat ging? Ze vertelt over haar ervaring met Profhilo. 

Het waren maar kleine rimpeltjes. “Maar daar begint het mee”, vertelt Sofia ons. Ze is 27. Dat lijkt jong om te beginnen met een anti-rimpelbehandeling, maar eigenlijk is het de perfecte leeftijd. Het is namelijk vanaf 25 jaar dat de hoeveelheid elastine en collageen in je huid begint te verminderen. En daar komen die kleine rimpeltjes vandaan. 

“In eerste instantie dacht ik nog: laat maar. Maar via een vriendin hoorde ik dat het veel makkelijker is om vroeg te beginnen met het aanpakken van rimpels, dan dat je dat pas doet als er je al veel rimpels hebt.” 

Botox of Profhilo?

Dat was voor Sofie het startsein om te beginnen met haar research. “Ik kwam al snel bij botox terecht. Ik ken dat eigenlijk vooral van de bewegingloze gezichten op tv. Nou weet ik dat het ook op een natuurlijke manier kan, maar ik vond het toch nog wat te spannend.” 

Uiteindelijk brengt Sofia’s research haar bij een andere behandeling: Profhilo. Een behandeling waarbij een grote hoeveelheid van verschillende soort hyaluronzuur in de huid gespoten wordt. Dit stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. En dat zijn precies die stoffen die je huid nodig heeft om rimpels te weren. 

“Je voelt het nauwelijks!”

“Profhilo leek me ideaal en minder heftig dan botox. Er bleek een kliniek bij mij in de buurt te zitten die dat kan. En die ook nog eens hele goede reviews kreeg.” Tijd voor een eerste consult dus! Omdat ze het toch een beetje spannend vindt, zorgt Sofia ervoor dat ze haar vragen van tevoren op. “De specialist gaf overal antwoord op en was gelukkig heel enthousiast. Ze zei dat de rimpeltjes die mij zo dwars zaten heel goed te verhelpen waren.”

Een behandeling met Profhilo is geen ingrijpende behandeling. Sofia kon al snel terecht voor de eerste sessie. “Ik kreeg verschillende prikjes in mijn gezicht, volgens mij een stuk of acht. Dat vond ik vooraf het meest spannend, ik ben echt geen fan van naalden. Gelukkig viel het heel erg mee. De naalden zijn zo klein dat je ze nauwelijks voelt!” 

Het resultaat zes weken later

Na de behandeling kan je huid soms rood zijn of een beetje gezwollen. Pijn doet het niet. “Bij mij was het niet eens echt rood”, schudt Sofia haar hoofd. “Ik ben gelijk weer aan het werk gegaan. Het resultaat zag ik niet direct. Eerlijk gezegd vond ik dat een beetje teleurstellend. Maar de specialist had me al gewaarschuwd dat het wel zes weken kan duren voor je het effect echt ziet.”

Dat het zo lang duurt, komt omdat je lichaam na de behandeling zelf nog aan de slag moet. Profhilo stimuleert namelijk de aanmaak van collageen en elastine, maar het daadwerkelijk aanmaken moet je lichaam echt zelf doen. Dat duurt een week of zes. “Maar toen zag ik ook echt resultaat! Die kleine rimpeltjes zijn echt een heel stuk minder. Niet helemaal weg, maar dat hoeft ook niet. Het resultaat is echt heel natuurlijk.”

Vervolgbehandeling

“Ik heb twee maanden later nog een behandeling gekregen, om het resultaat langer te behouden. Nu ben ik vooralsnog klaar. Hoewel, ik hoorde trouwens dat je Profhilo ook op je lichaam kunt laten doen. Dus misschien als ik wat ouder ben, laat ik die knieën ook even doen”, lacht Sofia. 

Sofia vond de juiste kliniek voor haar behandeling na het lezen van onafhankelijke reviews over Profhilo. Het is altijd slim om die op te zoeken, voor welke behandeling je ook kiest. Daarnaast kun je bij de meeste klinieken een vrijblijvend eerste consult inplannen, zodat je weet waar je aan toe bent. En welk resultaat je kunt verwachten.