De beste kliniek voor cryolipolyse vind je zo

27 september 2021 | Cryolipolyse

Vet verliezen terwijl je ligt. Klinkt ideaal, toch? Geen wonder dat de plekken die een cryolipolysebehandeling aanbieden als paddestoelen uit de grond schieten. Hoe vind je tussen al die paddestoelen degene die niet giftig is? Oftewel: hoe vind je de beste kliniek voor cryolipolyse, die jou het mooiste resultaat geeft? 

Cryolipolyse betekent niets meer dan het bevriezen van vet. Door middel van een speciaal apparaat worden vetcellen verkoeld tot onder de vier graden. Hierdoor breekt het vet af en wordt het door je eigen lichaam afgevoerd. Ideaal voor bierbuiken en zwembadjes. Zo ideaal, dat er steeds meer bedrijven van willen profiteren van de populariteit van de behandeling. En dat is dan weer minder fijn, want niet iedereen is in het bezit van de juiste apparatuur.

Welke cryolipolyse-apparatuur wordt gebruikt?

Dat is dan direct tip één: check de apparatuur die een kliniek gebruikt. Apparaten die niet koud genoeg worden, koelen alleen de huid. De vetcellen worden niet koud genoeg en zullen dan ook niet afgebroken worden. Lekker verkoelend, zo’n behandeling, maar het doet verder dus niets.

Eén van de meest bekende, goede apparatuur is die van CoolSculpting. Dit is gecertificeerde apparatuur die wetenschappelijk bewezen effect heeft. En, niet onbelangrijk, veilig is om te gebruiken. 

Hoeveel betaal je?

Een klein beetje in het verlengde van de bovenstaande tip: kies niet te goedkoop. Dat wil zeggen, bepaal je keuze voor een kliniek niet alleen op basis van de prijs van de behandeling. Zoals bij veel populaire behandelingen, wordt ook cryolipolyse soms voor een spotprijs aangeboden. Of via bepaalde websites die goedkope deals aanbieden. Check juist dan ook goed of de kliniek wel de juiste apparatuur en certificering heeft. Cryolipolyse-apparatuur is duur, daar betaal je voor. 

Heeft de specialist voldoende ervaring?

Vraag voor je een behandeling ondergaat altijd naar de ervaring van degene die jou gaat behandelen. Hoe vaak heeft hij al een cryolipolysebehandeling uitgevoerd? En wat is zijn of haar achtergrond? 

Is degene die jou gaat behandelen officieel cosmetisch arts? Dit kun je checken in het BIG-register. Het is namelijk een wettelijk beschermde titel in Nederland. Je mag je dus niet zomaar cosmetisch arts noemen. 

Hoe ziet de behandelruimte eruit?

Professioneel? Schoon? Opgeruimd? De staat van een behandelruimte zegt soms al veel over de kliniek. Ruikt het ergens niet lekker of loopt er misschien zelfs een huisdier rond, dan is dat een reden om van de behandeling af te zien. 

Ook je gevoel speelt hierin een rol. Word je niet vriendelijk behandeld door het personeel? Of zelfs door de specialist die je gaat behandelen? Kies er dan voor om een andere kliniek te bezoeken. 

Wat vinden anderen?

Ze zeggen wel eens dat mond-tot-mondreclame de beste vorm van reclame is. Wij zijn het daar mee eens. Daarom hebben we op KliniekErvaringen.nl honderden ervaringen verzameld van mensen die eerder cryolipolyse ondergingen. Bij welke kliniek deden ze dat? En wat was het resultaat? Zijn ze tevreden? Lees hier alle cryolipolyse ervaringen.